Επιστολή διαμαρτυρίας από την ΚΟ Πελοποννήσου

0

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 ΤΗΛ: 2610-361671/ 72 FAX: 2610-346614
Url: www.kynomp.gr ||  E-mail : info@kynomp.gr

ΠΑΤΡΑ 31- 3- 2009
Αριθμ. Πρωτ: 238

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Χατζηγάκη Σωτήριο
KOIN. : Κ.Σ.Ε. – Κυνηγετικές Ομοσπονδίες – Κυνηγετικό Τύπο

Κύριε Υπουργέ,
Η Κυνηγετική μας Ομοσπονδία έχει υπό την εποπτεία της 48 Κυνηγετικούς Συλλόγους και εκπροσωπεί 43.000 μέλη περίπου. Από την ίδρυση της Ομοσπονδίας μας και μέσα από την διαδρομή τόσων χρόνων το φιλοθηραματικό μας και όχι μόνο έργο απολαμβάνει ως γνωστόν την καθολική αναγνώριση ακόμη και από κάποιους που στο παρελθόν ήταν πολέμιοί μας.

Οι μόνοι ίσως κ. Υπουργέ –και είναι πράγματι λυπηρό αυτό- που δεν κατάλαβαν ή δεν θέλουν να καταλάβουν τις προθέσεις μας, είναι δυστυχώς οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Γραφείου Θήρας του Υπουργείου σας. Αυτοί είναι που εδώ και χρόνια με διάφορες ερμηνευτικές τάχα εγκυκλίους τους δυσχεραίνουν τις προσπάθειές μας και ερμηνεύουν κατά το δοκούν (αλλά πάντα εις βάρος μας) οποιοδήποτε θέμα ανακύπτει. Θα σκεφτόμασταν κ. Υπουργέ ότι όλα αυτά ανήκουν στον λαβύρινθο της αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας, αλλά όχι, όλες αυτές οι ενέργειές τους από κάπου αλλού πηγάζουν.

Το αποκορύφωμα του αθέμιτου αυτού πολέμου εις βάρος μας είναι οι αγωνιώδεις προσπάθειές που καταβάλουν τα τελευταία χρόνια προκειμένου να διαλύσουν την Ομοσπονδιακή μας Θηροφυλακή. Το Σώμα αυτό που με τόσο κόπο και ρίσκο καταφέραμε να δημιουργήσουμε το 2000 κάνοντας την μεγάλη και ρηξικέλευθη τομή. Δικαιωθήκαμε όμως εκ του αποτελέσματος γι αυτήν μας την επιλογή, που αναγκαστικά έγινε, γιατί το έλλειμμα της Πολιτείας στον τομέα της θηροφύλαξης ήταν έως τότε τεράστιο.

Ποιο ήταν και είναι το αποτέλεσμα κ. Υπουργέ; Ένας κόλαφος για την Δημόσια Διοίκηση και ειδικότερα για τα Δασαρχεία σας…. Χιλιάδες έλεγχοι αλλά και μηνύσεις από τους Θηροφύλακες μας για παραβάσεις των νόμων περί θήρας και όχι μόνο. Τόσες παραβάσεις που σίγουρα οι Δασικές Υπηρεσίες δεν έχουν στα αραχνιασμένα τους συρτάρια από το 1969 όταν ψηφίστηκε το πρώτο νομοσχέδιο περί θήρας. Υποδείξτε μας κ. Υπουργέ μια Εθελοντική Οργάνωση –που σαν όρος είναι της μόδας τελευταία- που να έχει την υποδομή λειτουργίας, εξοπλισμό και αποτελεσματικότητα ανάλογο των δικών μας Θηροφυλάκων. Δύσκολο να βρείτε κ. Υπουργέ ….. Υποδείξτε μας κ. Υπουργέ μια τέτοια Εθελοντική Οργάνωση που να απασχολεί και να συνεπικουρεί την Πολιτεία διαθέτοντας 300 υπαλλήλους, 300 υπηρεσιακά οχήματα με τον εξοπλισμό τους, με ότι κόστος συνεπάγονται όλα αυτά και χωρίς να επιδοτείται ούτε με 1 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό!!!
Αδύνατον να βρείτε κ. Υπουργέ …..
Και όμως από ότι διαφαίνεται κάποιοι υφιστάμενοί σας μέσα στο Υπουργείο σας παραπληροφορούν, γιατί ίσως τους φοβίζει το καινοτόμο αλλά και γιατί ίσως τους τυφλώνει η ζηλοφθονία. Είναι επικίνδυνος σύμβουλος κ. Υπουργέ οι προσωπικές τους απόψεις και επιδιώξεις, γιατί εξ ορισμού πρέπει να φρονούν για το δημόσιο συμφέρον το οποίο έχουν ταχθεί να υπηρετούν. Είναι υποκρισία κ. Υπουργέ από την μια να επαινείτε σε δημόσιες εκδηλώσεις το έργο μας και από την άλλη όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήνουν, να δέχεστε απαθής ενέργειες των υπηρεσιών σας που αποσκοπούν δυστυχώς στην απαξίωσή μας.

Τις μέρες αυτές κ. Υπουργέ οι Θηροφύλακές μας, όπως κάθε χρόνο τα 7 τελευταία έτη, θα έπρεπε να είναι στις νήσους Στροφάδες για να διαφυλάξουν την εαρινή αποδημία των τρυγονιών. Φέτος όμως δεν θα είναι εκεί και δυστυχώς αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την ανυπεράσπιστη σφαγή των πουλιών αυτών από τους ίδιους ασυνείδητους οπλοφόρους που λυμαίνονταν τα νησιά αυτά και κατά το παρελθόν. Και την ευθύνη για αυτό έχει το Υπουργείο σας, οι υπηρεσίες του και εσείς ο ίδιος ως πολιτικός τους προϊστάμενος.
Θα κληθούμε κ. Υπουργέ όπως κάθε χρόνο να συμμετάσχουμε και στον φετινό σχεδιασμό αντιπυρικής προστασίας από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να βοηθήσουν οι Θηροφύλακές μας με την άριστη γνώση του ορεινού δασικού όγκου αλλά και του μηχανοκίνητου εξοπλισμού τους στην πρόληψη αλλά και την καταστολή πιθανών δασικών πυρκαγιών. Δεν θα είμαστε όμως εκεί…. Δεν θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε όπως βοηθήσαμε με μεγάλη αυταπάρνηση το καλοκαίρι του 2007 αποσπώντας τα εύσημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.τ.λ. Και θα είστε εσείς υπεύθυνος για αυτό.

Ξέχασε φαίνεται κ. Υπουργέ η Πολιτεία την πολύτιμη συμβολή των Θηροφυλάκων μας στην οργάνωση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, όταν ο τότε Υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Βουλγαράκης είχε προβεί σε διθυραμβικά σχόλια για την εύρυθμη λειτουργία της και την προσφορά της.

Ξέχασε φαίνεται κ. Υπουργέ η Πολιτεία την κινητοποίηση όλων των Κυνηγετικών Οργανώσεων, την εποχή που η νόσος των πουλερικών ήταν επί θύρας, προκειμένου μέσω συλλογής δειγμάτων και την προώθησή τους στα ερευνητικά κέντρα να μην θρηνήσουμε θύματα όπως συνέβη σε άλλες γείτονες χώρες.

Ξέχασε φαίνεται κ. Υπουργέ η Πολιτεία τις επιστημονικές μελέτες για το θήραμα, τις βελτιώσεις βιοτόπων και τις δενδροφυτεύσεις στις καμένες περιοχές που επιτελούμε συχνότατα.
Τι να πρωτοθυμηθούμε από την καθημερινή μας προσφορά στο πολύπαθο περιβάλλον κ.Υπουργέ ;
Όλα τα παραπάνω κ. Υπουργέ είναι η σε δύο σελίδες συμπύκνωση χιλιάδων ωρών ανιδιοτελούς προσφοράς από εμάς, τους χιλιάδες ανώνυμους κυνηγούς. Το να μας αγνοείται επιδεικτικά δεν είναι σίγουρα προς τιμήν σας. Προς τιμή σας θα ήταν να σκύψετε προσεκτικά πάνω από το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και να δώσετε επιτέλους την λύση που αρμόζει.

Το εάν η Ελλάδα τελικά συρθεί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την μη φύλαξη των Στροφάδων είναι δικιά σας ευθύνη κ. Υπουργέ. Το εάν τελικά οι Κυνηγετικές Οργανώσεις προβούν στην απόλυση των 300 και πλέον φυλάκων θήρας είναι δικιά σας ευθύνη, αφού εσείς θα τους οδηγήσετε στον δρόμο της ανεργίας κ. Υπουργέ.

Οφείλετε κύριε Υπουργέ να πάρετε άμεσα θέση….
Οφείλετε να προχωρήσετε στην προώθηση της σχετικής τροπολογίας που έχετε στα χέρια σας και που θα ξεκαθαρίσει άπαξ δια παντός το θέμα της Θηροφυλακής.
Οφείλετε εν τέλει να διαφυλάξετε το περιβάλλον…..

Ο Πρόεδρος      Mαρκόπουλος Κωνσταντίνος

Ο Γ. Γραμματέας  Κανελλόπουλος Νικόλαος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων