Ενέργειες Κυνηγετικών Οργανώσεων για την Επιτήρηση της Λύσσας

0

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ:F.A.C.E.& C.I.C.
ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
ΑΘΗΝΑ ΤΚ 10563
Τηλ. 210-3231271 Fax. 210-3222755
http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr

 

 

 

ΘΕΜΑ: Ενέργειες Κυνηγετικών Οργανώσεων για την Επιτήρηση της Λύσσας

 

Σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής στις 26/10/2012, για την εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος «Επιτήρησης της Λύσσας», στην οποία λάβαμε μέρος, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τα κάτωθι, σχετικά με τις προθέσεις και τις δυνατότητες των Κυνηγετικών Οργανώσεων σε ό,τι αφορά την επιτήρηση της λύσσας:

1. Έως το τέλος του Νοεμβρίου του 2012, θα έχουμε επεξεργαστεί τα στοιχεία και θα σας κοινοποιήσουμε τα αποτελέσματα πυκνοτήτων αλεπούς ανά km2 σε διαφορετικούς τύπους οικοτόπων.

2. Ξεκινήσαμε ήδη και θα εντείνουμε την κινητοποίηση των φυλάκων θήρας, σχετικά με τους ελέγχους των βιβλιαρίων υγείας των κυνηγετικών σκύλων, με έμφαση στον έλεγχο των εμβολιασμών για τη λύσσα πανελλαδικά. Ιδιαίτερα στην περίμετρο (ακτίνα 50km) της επιβεβαίωσης του κρούσματος λύσσας, έχει ενισχυθεί η θηροφύλαξη και ο έλεγχος για την υλοποίηση των απαιτούμενων εμβολιασμών και από θηροφύλακες όμορων περιοχών.

3. Έως τα μέσα Νοεμβρίου του 2012, θα έχουμε κατασκευάσει και τοποθετήσει, με μέριμνα των Κυνηγετικών Συλλόγων της «περιμέτρου επιφυλακής», ενημερωτικές πινακίδες σε περίοπτα σημεία των οδικών αξόνων που εισέρχονται στην ανωτέρω περίμετρο. Οι πινακίδες αυτές θα είναι κίτρινου χρώματος με διάσταση Α2 (420 x 594mm) και θα αναγράφουν:

 

 

«ΠΡΟΣΟΧΗ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΥΣΣΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Κυνηγετικός Σύλλογος……….».

 

4. Έως το τέλος Νοεμβρίου 2012 θα έχουμε εκτυπώσει, σε 5.000 ανάτυπα, σχετικό φυλλάδιο (το περιεχόμενο του οποίου έχουμε συμφωνήσει με το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων), το οποίο θα διανέμεται στους κυνηγούς από τους κυνηγετικούς συλλόγους και τους θηροφύλακες, τόσο κατά την είσοδό τους στην «περίμετρο επιφυλακής» όσο και κατά τη διάρκεια των ελέγχων της θηροφυλακής.

5. Προτιθέμεθα να οργανώσουμε συγκεντρώσεις ενημέρωσης των κυνηγών – μελών μας σχετικά με τη λύσσα σε κομβικές πόλεις, με προτεραιότητα στην περιοχή που εκδηλώθηκε το κρούσμα και τους συνοριακούς νομούς, με την παρουσία κτηνιάτρων που θα μας υποδείξει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής.

6. Ήδη έχουμε καταστρώσει και υλοποιούμε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας (σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής) πρόγραμμα δειγματοληψιών ατόμων αλεπούς.

7. Έως τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου θα έχουμε προμηθεύσει το αρμόδιο τμήμα με καταψύκτη, απαραίτητο για την αποθήκευση των δειγμάτων αλεπούς μέχρι την εξέτασή τους.

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία σχετικά με την αποσόβηση των κινδύνων που ενέχει η λύσσα

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   Γ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

 

 

 

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 

1. Μέλη Επιτροπής Εθνικού Προγράμματος «Επιτήρηση της Λύσσας»

 

– κ. Ντουντουνάκη Σπύρο, Δ/νση Υγείας Ζώων, ΥΠΑΑΤ

– κ. Αλεξανδρόπουλο Θωμά, Δ/νση Κτηνιατρικής Επιθεώρησης & Ελέγχου

– ΥΠΑΑΤ

– κα Τζανή Μυρσίνη, Τμ. Ζωοανθρωπονόσων ΥΠΑΑΤ

– κα Τσαρούχα Παρασκεύη, Τμ. Ζωοανθρωπονόσων ΥΠΑΑΤ

– κα κ. Τασιούδη, ΚΚΙΑ

– κα Χ. Δηλέ, Δ/νση ΚΑΦΕ, ΥΠΑΑΤ

– κ. Ν. Μπόκαρη, Δ/νση Αισθ. Δασών, Δρυμών & Θήρας, Ειδική Γραμματεία Δασών, ΥΠΕΚΑ

– κ. Β. Κοντό, ΕΣΔΥ

– κ. Γ. Δουγά, ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Τμ. Επιδημιολογικής Επιτήρησης, Γρ. Ζωονόσων

2. Όλες τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες

3. Κυνηγετικοί Σύλλογοι: Αλεξάνδρειας, Μελίκης, Νάουσας, Αμπελοκήπων Θες/νίκης, Επανομής, Θεσσαλονίκης, Χαλάστρας, Ζαγκλιβερίου, Λαγκαδά, Σοχού, Κάτω Σταυρού, Κιλκίς, Πολυκάστρου, Αξιούπολης, Γουμένισσας, Γιαννιτσών, Έδεσσας, Αριδαίας, Νέας Ζίχνης, Μαυροθάλασσας, Νιγρίτας, Σερρών, Ροδόπολης Σερρών, Σιδηροκάστρου, Δράμας, Προσοτσάνης, Κάτω Νευροκοπίου, Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης, Φερών, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Μεταξάδες, Ορεστιάδας, Ελευθερουπολέως, Καβάλας, Χρυσούπολης, Θάσου, Ξάνθης, Σταυρούπολης, Κομοτηνής, Σαπών, Αιγινίου, Κατερίνης, Κασσάνδρας, Νέων Μουδανιών, Ορμυλίας, Πολυγύρου, Ηγουμενίτσας, Μαργαριτίου, Παραμυθιάς, Φιλιατών, Δελβινακίου, Ιωαννίνων, Πραμάντων, Κόνιτσας, Μετσόβου, Γρεβενών, Δεσκάτης, Κοζάνης, Πτολεμαϊδος, Σερβιών, Τσοτυλίου, Σιάτιστας, Αμυνταίου, Φλώρινας, Άργους Ορεστικού, Καστοριάς, Καλαμπάκας, Ελασσόνας

4. Κυνηγετικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο

 

 

 

 

 

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων