Ουσιαστικές ενέργειες για την προστασία του υγροτόπου της Επανομής

0

Ο υγρότοπος της Επανομής αποτελεί περιοχή μεγάλης οικολογικής σπουδαιότητας και υψηλής αισθητικής αξίας. Παρόλα αυτά συνεχώς υποβαθμίζεται από την ανεξέλεγκτη κίνηση των τροχοφόρων και την έλλειψη επαρκούς σήμανσης, φαινόμενο που γίνεται ιδιαίτερα έντονο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για το λόγο αυτό η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Επανομής (ΕΟΠΠΕ) και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Επανομής προχώρησαν με τη χρηματοδότηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης στη σήμανση της περιοχής, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Τοποθετήθηκαν πινακίδες που προτρέπουν τους οδηγούς και ειδικά τους επισκέπτες-λουόμενους να επιλέξουν εναλλακτική διαδρομή. Έτσι ώστε να πάψουν να διασχίζουν τον υγρότοπο με τα οχήματά τους και να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές επιδράσεις πάνω στην άγρια πανίδα.

Παράλληλα θα αναζητηθούν και άλλες δράσεις ενημέρωσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας των εθελοντικών οργανώσεων της περιοχής, με γνώμονα το σεβασμό στις φυσικές ομορφιές της Επανομής.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων