Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά της θηροφυλακής

0

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος ενημερώνει με έγγραφό της το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για τους ανεύθυνους και ανυπόστατους ισχυρισμούς συνδικαλιστών των δασικών δημοσίων υπαλλήλων, (μεταξύ άλλων), που προσπαθούν, δυστυχώς όπως πάντα να διαλύσουν την Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων, τον μόνο πραγματικό φύλακα του θηράματος:

«Θέμα: Ανεύθυνοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί συνδικαλιστικών

οργανώσεων δημοσίων υπαλλήλων σχετικά με την

Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των δασολόγων, δασοπόνων, γεωπόνων κ.λ.π. εξακολουθούν να εκδίδουν ανακοινώσεις οι οποίες βρίθουν ανακριβειών, ανυπόστατων ισχυρισμών και πλήθους στρεβλώσεων της πραγματικότητας, θεωρούμε αναγκαίο να τονίσουμε τις εξής αλήθειες τις οποίες βεβαίως γνωρίζουν αλλά αποσιωπούν οι συντάκτες των ανακοινώσεων αυτών:

1. Ισχυρίζονται ότι με την Απόφασή σας 103351/2412/ΦΕΚ Β΄ 1377/10-7-2009 η φύλαξη του θηραματικού κεφαλαίου καθώς και η δασική πολιτική, η διαχείριση, η εκμετάλλευση κ.λ.π. του δάσους φεύγουν από τις δασικές υπηρεσίες και ανατίθενται σε ιδιώτες Θηροφύλακες!

Ουδέν ανακριβέστερο αυτού του ανυπόστατου ισχυρισμού. Ουδεμία από τις αρμοδιότητες και τίποτε από τα καθήκοντα και τον ρόλο του δημοσίου δασικού υπαλλήλου θίγεται έστω και το ελάχιστο από την παραπάνω Απόφαση.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι εν λόγω υπάλληλοι, ψάχνουν ν’ ανακαλύψουν δήθεν αιτίες για την από τους πάντες αναγνωρισμένη απουσία τους από την φύλαξη του θηραματικού πλούτου της χώρας!!

2. Ισχυρίζονται ότι οι Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων λειτουργούν απρογραμμάτιστα και αποσπασματικά!

Απόλυτα ανακριβής ισχυρισμός: οι 580.000 έλεγχοι και οι 13.000 μηνύσεις των Θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Οργανώσεων αποδεικνύουν το τεράστιο έργο που ήδη έχει, ορατά αποτελέσματα στην αύξηση των θηραματικών πληθυσμών της χώρας. Κρίμα να καταφεύγει κανείς σε τέτοιες ανυπόστατες καταγγελίες.

3. Ισχυρίζονται ότι με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας δεν έχουν τα καθήκοντα του δασοφύλακα!

Άλλος τελείως ανυπόστατος ισχυρισμός διότι:

α) η αναφερόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορά τα παρκόμετρα του Δήμου Αθηναίων και όχι τη Θηροφυλακή. Ενώ αντιθέτως αποσιωπούν την 3943/2001 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία αναγνωρίζει την Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων

β) η αναφερόμενη γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. έχει εκδοθεί πριν από τον Ν. 3208/2003 ο οποίος έχει απόλυτα ρυθμίσει αυτά τα καθήκοντα.

γ) Πως γίνεται επί 40 χρόνια να έχει λειτουργήσει αυτή η Θηροφυλακή και να έχουν διεξαχθεί χιλιάδες δίκες εάν τα δικαιώματα των ιδιωτικών φυλάκων θήρας δεν ήταν νομικά κατοχυρωμένα;

4. Προβάλλουν την ανάγκη ενίσχυσης των δημοσίων δασικών υπηρεσιών με κονδύλια, προσλήψεις υπαλλήλων κ.λ.π.

Αυτή η πρόταση δεν έχει καμία σχέση με την πρόσφατη Απόφαση της Θηροφυλακής ούτε βέβαια εμποδίζει την ικανοποίηση των συνδικαλιστικών αιτημάτων στην περίπτωση που η Πολιτεία αποφασίσει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι τα έξοδα της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων καταβάλλονται εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά από τους κυνηγούς (πέραν των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο)!

5. Ισχυρίζονται ότι οι Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων δεν μπορούν να ελέγχουν τους κυνηγούς που είναι, εμμέσως, οι εργοδότες τους.

Άλλος ανυπόστατος ισχυρισμός που καταρρίπτεται από τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων τόλμησαν ν’ ασκήσουν ποινική δίωξη εναντίον Δ/ντή Δασών Νομού που λαθροθήρευε, δημοσίου δασοφύλακα αλλά και εναντίον μελών Δ.Σ. Κυνηγετικών Οργανώσεων όταν αυτοί παραβαίνουν το Νόμο περί θήρας; (τα σχετικά στοιχεία και έγγραφα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου).

6. Ισχυρίζονται ότι ο Ν. 86/1969 ανήκει σε “σκοτεινές περιόδους”.

Σε απάντηση τονίζουμε ότι η ίδια η δασική υπηρεσία λειτουργεί και στηρίζεται επί 40 χρόνια σ’ αυτόν το Νόμο!!!

Είναι, επομένως, προφανές κύριε Υπουργέ ότι αυτού του είδους οι ανακοινώσεις των συνδικαλιστών όχι μόνο δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση της προστασίας και της φύλαξης της άγριας πανίδας, όπως θα όφειλαν να πράττουν, αλλά, αντιθέτως, επιδιώκουν τη σύγχυση μέσω της παραπληροφόρησης για να καλυφθούν οι όποιες αδυναμίες των δασικών υπηρεσιών.

Οι περιβαλλοντικοί φορείς και οι κυνηγοί της χώρας έχουν επικροτήσει την έκδοση αυτής της Απόφασης η οποία θα έχει ακόμη περισσότερα ευνοϊκά αποτελέσματα στην προστασία του περιβάλλοντος.»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων