Απάντηση της ΚΣΕ σε δημοσιεύματα για τη θηροφυλακή

0

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.
ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63
Τηλ.: 210-32.31.271 – Fax.: 210-32.22.755
http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr

ΑΘΗΝΑ 28-7-09
Αριθ. Πρωτ.: 710

Προς : Εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ”

υπόψη κ. Φίλη Καϊτατζή

Στη συνέχεια του σημερινού άρθρου σας στη σελ. 21 της “Ελευθεροτυπίας” σχετικά με την Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων και προς αποκατάσταση της αλήθειας σας γνωρίζουμε ότι οι ανακοινώσεις και δηλώσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων δασικών υπαλλήλων, στις οποίες βασίστηκε το άρθρο σας, είναι ανακριβείς, περιλαμβάνουν ανυπόστατους ισχυρισμούς και στρεβλώνουν την πραγματικότητα η οποία έχει ως εξής:

1. Είναι απολύτως ανακριβές ότι η Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων αφαιρεί από τις δασικές υπηρεσίες αρμοδιότητες που αφορούν την διαχείριση, προστασία και εκμετάλλευση του δάσους. Καμία τέτοια αρμοδιότητα δεν έχει ανατεθεί στη Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων! Η στρέβλωση αυτή υπαγορεύεται από την έντονη επιθυμία των δασικών υπαλλήλων να επινοήσουν αιτίες για την αναγνωρισμένη από όλους απουσία τους στην φύλαξη του θηραματικού πλούτου της χώρας (απουσία που έχει επισημανθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας).
2. Ισχυρίζονται ότι οι Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων λειτουργούν απρογραμμάτιστα και αποσπασματικά!

Απόλυτα ανακριβής ισχυρισμός: οι 580.000 έλεγχοι και οι 13.000 μηνύσεις των Θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Οργανώσεων αποδεικνύουν το τεράστιο έργο που, ήδη, έχει ορατά αποτελέσματα στην αύξηση των θηραματικών πληθυσμών της χώρας. Κρίμα να καταφεύγει κανείς σε τέτοιες ανυπόστατες καταγγελίες.

3. Το νομικό καθεστώς (Νόμος 86/1969) το οποίο διέπει την Θηροφυλακή των Κ.Ο. και το οποίο καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, είναι ακριβώς το ίδιο βάσει του οποίου λειτουργεί και στηρίζεται επί σαράντα χρόνια η δασική υπηρεσία! Ένα νομικό καθεστώς το οποίο επέτρεψε να καταγραφούν, τα τελευταία έξι χρόνια 580.000 έλεγχοι και 13.000 μηνύσεις από τους Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων και έτσι να παραχθεί ένα τεράστιο έργο προστασίας του περιβάλλοντος.
4. Ουδεμία σπατάλη πόρων του δημοσίου, ούτε σύγχυση στους πολίτες, ούτε διασπορά αρμοδιοτήτων δημιουργείται με την Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Η ανάγκη ενίσχυσης των δημοσίων δασικών υπηρεσιών δεν σχετίζεται με την Θηροφυλακή των Κ.Ο. αφού τα έξοδά της καταβάλλονται εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά από τους κυνηγούς.

5. Ο ισχυρισμός ότι οι Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων δεν μπορούν να κάνουν το έργο τους διότι “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει” καταρρίπτεται από τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων τόλμησαν ν’ ασκήσουν ποινική δίωξη εναντίον Δ/ντή Δασών Νομού που λαθροθήρευε, δημοσίου δασοφύλακα αλλά και εναντίον μελών Δ.Σ. Κυνηγετικών Οργανώσεων όταν αυτοί παραβαίνουν το Νόμο περί θήρας (τα σχετικά στοιχεία και έγγραφα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου).
6. Οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφ. Κυνηγετικές Οργανώσεις διαχειρίζονται αποκλειστικά πόρους δικούς τους και δεν έχουν καμία σχέση με τα ποσά που εισπράττει το δημόσιο από τους κυνηγούς και τα οποία, δυστυχώς, δεν διαθέτει για τους σκοπούς που ο Νόμος προβλέπει! Είτε αποτελούν “αργούν κεφάλαιο” είτε χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς.
7. Η πρόσφατη έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για τη Θηροφυλακή σέβεται ακριβώς την επιταγή του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που όριζε την ανάγκη έκδοσης αυτής της Απόφασης προκειμένου η Θηροφυλακή να λειτουργήσει σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία.

Είναι προφανές ότι η Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων επιτελεί τεράστιο έργο προστασίας του περιβάλλοντος με αποδεδειγμένα στοιχεία, δεν μπερδεύεται, ούτε εμποδίζει τους δασικούς υπαλλήλους, αντίθετα τους βοηθά, όποτε θελήσουν και αυτό το έργο ζητούμε να το στηρίξουν κάθε μορφής περιβαλλοντικές οργανώσεις, γνωρίζοντας πλέον την αλήθεια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων