Γιορτή κυνηγίου στο Μ. Δέρειο

0

Άνοιξε προχθές χτες τις πύλες της η «Γιορτή Κυνηγιού» στο Μεγάλο Δέρειο που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τη Νομαρχία Έβρου σε συνεργασία με το Δήμο Ορφέα, τους Κυνηγετικούς Συλλόγους του νομού και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης.

Ο Νομάρχης Έβρου, Νικόλαος Ζαμπουνίδης εγκαινιάζοντας προχθες το βράδυ την δήλωσε: «Αυτό που γίνεται σήμερα στο Δέρειο είναι μοναδικό. Η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη. Γίνεται προς τιμήν των Ελλήνων κυνηγών σε μία περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη και σ’ ένα τόπο που είναι ένας μοναδικός κυνηγότοπος, λίγο πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, στις 20 Αυγούστου. Εδώ γίνεται το αντάμωμα των κυνηγών της Ελλάδος και δίνεται το σύνθημα έναρξης την 20η Αυγούστου…».

Διεθνές κύρος στο θεσμό που επιδιώκει να καθιερώσει η Νομαρχία Έβρου δίνει η παρουσία της Γαλλίδας εκπροσώπου της «Ομοσπονδίας Κυνηγετικών Οργανώσεων Ευρώπης», κας Ροντ Λαχ Κριστίνα, καθώς επίσης και η παρουσία του Προέδρου της «Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος» και Αντιπροέδρου των Κυνηγετικών Οργανώσεων Ευρώπης, Νίκο Παπαδόδημα.

Η πρώτη μέρα της φετινής Γιορτής Κυνηγιού έκλεισε με την εξαιρετική συναυλία του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου και τη μαγική φωνή του Κώστα Μακεδόνα. Μαζί τους ήταν η Δόμνα Κουντούρη και ο Ηλίας Μακρής.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται φέτος έκθεση κυνηγετικών ειδών, κυνηγετικά σεμινάρια, σεμινάρια βιολογίας και κυνηγιού αγριόχοιρου και λαγού, έκθεση μορφολογίας σκύλων, αξιολόγηση σκύλων και απελευθέρωση θηραμάτων.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων