Ένταση και προπηλακισμοί για το φονιά του θηροφύλακα

0

zougla.gr

Επεισόδια, προπηλακισμούς, φθορές στο περιπολικό που μετέφερε τον δράστη και πρωτοφανή ένταση περιελάμβανε και η χθεσινή μεταγωγή προς στα δικαστήρια Αμαλιάδας, του 56χρονου Ι. Κ., δράστη του φονικού τού θηροφύλακα.

Περίπου 500 συγγενείς και φίλοι του 31χρονου θηροφύλακα, που βρήκε τραγικό θάνατο από τα σκάγια του όπλου του δράστη, καθώς και μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας, είχαν κατακλύσει το εξωτερικό του Δικαστικού Μεγάρου με εμφανείς επιθετικές διαθέσεις απέναντι στον 56χρονο.

Οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, και κατάφεραν να τον βάλουν στο δικαστικό μέγαρο κάνοντας χρήση αυξημένων μέτρων ασφάλειας. Όταν έγινε αντιληπτή από τους παρευρισκόμενους η άφιξη του δράστη, ακολούθησαν απίστευτες σκηνές προπηλακισμών, αφού οι περισσότεροι επιχείρησαν να τον λιντσάρουν, ενώ την ίδια ώρα τον εξύβριζαν και φώναζαν για τον άδικο χαμό του 31χρονου, κρατώντας φωτογραφίες του στα χέρια τους.

Με εντολή της Εισαγγελέως εκκενώθηκε ο χώρος στον πρώτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου, όπου παρέμειναν μόνον οι εργαζόμενοι και όσοι είχαν δουλειά. Η Εισαγγελέας όρισε δικηγόρο για την υπεράσπιση του δράστη, ύστερα από την απόφαση των δικηγόρων της περιοχής να μην τον υπερασπιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 56χρονος, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ήταν ατάραχος και δεν έβγαλε ούτε λέξη. Μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 56χρονος προφυλακίστηκε και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και κατά την αποχώρηση του δράστη από τα δικαστήρια, αφού οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είχαν αποκλείσει όλες τις εξόδους του κτιρίου. Έτσι, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών να τον βγάλουν από τον εσωτερικό χώρο χωρίς να υπάρξουν προπηλακισμοί, αυτοί δεν απεφεύχθησαν, αφού οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν σε αυτόν και την αστυνομική συνοδεία.

Στο μεταξύ, από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Ευάγγελος Χριστοφόρου, ευχαρίστησε δημόσια τους δικηγόρους της Αμαλιάδας για την άρνησή τους να αναλάβουν την υπεράσπιση του δράστη, τονίζοντας για ακόμη μία φορά πόσο άδικο ήταν αυτό που συνέβη στον άτυχο 31χρονο, ο οποίος ήταν υπόδειγμα ήθους και εργατικότητας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων