Χωρίς αποτέλεσμα οι προσπάθειες κατά των αγριοκούνελων

0

Αιολικά Νέα

Ακαλλιέργητες μεγάλες εκτάσεις στη Λήμνο λόγω των αγριοκούνελων

Σε κατάσταση αμηχανίας και απελπισίας ταυτόχρονα βρίσκονται για άλλη μια χρονιά οι αγρότες της Λήμνου καθώς παρά τις προσπάθειες χρόνων για την αντιμετώπιση των αγριοκούνελων, τα αποτελέσματα είναι πολύ πενιχρά. Αυτές τις μέρες οριστικοποιούνται τα συνεργεία κυνηγιού που θα αναλάβουν για μία ακόμα χρονιά την προσπάθεια να περισώσουν ό,τι μπορούν.

Όμως και παρά το γεγονός ότι έχει επιτραπεί και το νυχτερινό κυνήγι τους, η διάδοσή τους έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που θεωρείται αδύνατον να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η απογοήτευση και η απελπισία των αγροτών έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που πολλοί εξ’ αυτών δεν βγαίνουν πλέον να κυνηγήσουν τα αγριοκούνελα έχοντας αποδεχτεί ουσιαστικά ότι πρόκειται για χαμένη “μάχη”.  Σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του αγριοκούνελου, που έχουν παρθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέχρι τώρα τα όσα μέτρα έχουν ληφθεί χαρακτηρίζονται από τους ίδιους τους αγρότες αναποτελεσματικά, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν υπάρχει σωστή οργάνωση των συνεργείων.
Ωστόσο η φύση του προβλήματος είναι τέτοια που θα χρειαζόταν στρατιωτική? μεραρχία, για να μπορέσει να υπάρξει αποτέλεσμα.

Πρόβλημα με την σπορά
Μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει τον επόμενο μήνα που θα ξεκινήσει η σπορά, καθώς και φέτος μεγάλες εκτάσεις θα μείνουν ακαλλιέργητες. «Συνολικά, πάνω από το 40% της αγροτικής έκτασης θα μείνει ακαλλιέργητο, ενώ σε κάποιες περιοχές του νησιού και συγκεκριμένα στη Πλάκα, την Παναγιά, το Κοντοπούλι και το Ρεπανίδι θα ξεπεράσει το 60%. Υπάρχουν παραγωγοί που είχαν καλλιεργήσει πάνω από 500 στρέμματα και αναγκάστηκαν στο τέλος να αγοράσουν καρπούς για να ταΐσουν τα ζώα τους», μας είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Καπαρός, μέλος της συντονιστικής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί και αγρότης και ο ίδιος.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων