Ψάρεψαν … αγριογούρουνο

0

Μια διαφορετική ψαριά επιφύλαξε η χθεσινή μέρα για ερασιτέχνες αλιείς στο Τσιγγέλι Αλμυρού. Τα παραγάδια και τα αγκίστρια δεν ήταν γεμάτα ψάρια, αλλά έβγαλαν από τη θάλασσα ένα αγριογούρουνο! Το ζώο που έβαλαν στο κυνήγι σκυλιά, χάνοντας τον αποπροσανατολισμό του, έπεσε στη θάλασσα και κολύμπησε περίπου 700μ. από την ακτή με αποτέλεσμα να το ψαρέψουν λίγη ώρα αργότερα αλιείς της περιοχής. Το αγριογούρουνο, βάρος 60 κιλών, θα γίνει μεζές στο τραπέζι των ψαράδων καθώς η χθεσινή ημέρα τους επιφύλαξε μια διαφορετική ψαριά.
Ο Μ. Κατσαούνης είχε βγει από τις επτά χθες το πρωί μαζί με φίλο του για παραγάδι. Μετά από αρκετή ώρα και λίγα μέτρα μακριά από τη βάρκα τους αντιλήφθηκαν κάποιον άλλο ψαρά να τραβά με έναν γάντζο ένα μεγάλο ζώο που αν και πέρασαν για ψάρι, τελικώς αποδείχτηκε ότι ήταν αγριογούρουνο.
Παρά τις προσπάθειες του ζώου να γλιτώσει τελικά δεν τα κατάφερε με τους αλιείς να το ανασύρουν με τη βοήθεια ενός σχοινιού από τη θάλασσα και να το βγάζουν στη συνέχεια στην ακτή.
Το αγριογούρουνο είχαν βάλει στο κυνήγι σκυλιά-«φύλακες» ενός σπιτιού που βρίσκεται στην παραλία του Αλμυρού. Το ζώο χάνοντας τον προσανατολισμό του έπεσε στη θάλασσα και κολύμπησε σχεδόν 700μ. από την ακτή.
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ειδοποίησε τον ψαρά Αρ. Κοντομάνο, που έπιασε με το γάντζο του το αγριογούρουνο και με τη βοήθεια και άλλων αλιέων κατάφερε να βγάλει στην ακτή.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων