Καρφιά στο βουνό

0

diananews.gr

Την Τετάρτη 14/10/2009 κυνηγοί μέλη του Κ. Σ. Βέροιας που βρέθηκαν στην Εράτυρα Κοζάνης για ορεινές πέρδικες, ήρθαν αντιμέτωποι με τον «πολιτισμό και τη φιλοξενία» των ντόπιων «κυνηγών».

Κάτοικοι της περιοχής είχαν τοποθετήσει στην έξοδο της Εράτυρας προς το όρος Σνιάτσικο μεταλλική βέργα με καρφιά, για να υποδεχτούν προφανώς όσους κυνηγούς ή ορειβάτες από άλλες περιοχές θα «τολμούσαν» να επισκεφτούν τα «μέρη τους». Σαν να μην έφτανε αυτό, βλέποντας ότι οι «εισβολείς» γλύτωσαν τα λάστιχά τους από τα καρφιά, τα παλικάρια της Εράτυρας, απείλησαν ότι θα γεμίσουν το μέρος με φόλες και άλλα διάφορα του αυτού επιπέδου.

Το παραπάνω φαινόμενο δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει, με αποτέλεσμα να εγείρονται ερωτηματικά για την ανοχή τόσο των Κυνηγετικών Συλλόγων , όσο και των αρμόδιων δασικών αρχών της περιοχής.

Το Δ. Σ. του Κ. Σ. Βέροιας ομόφωνα καταδικάζει την παραπάνω ενέργεια η οποία ντροπιάζει την κυνηγετική οικογένεια στο σύνολό της και αξιώνει από τα Δ. Σ. των οικείων Κυνηγετικών Συλλόγων να επιληφθούν του θέματος.

Δεν νοείται στις μέρες μας να καταλαμβάνεται ολόκληρο βουνό από μία χούφτα ανθρώπων οι οποίοι δε σέβονται ούτε την περιουσία αλλά κυρίως ούτε τις οικογένειές μας που περιμένουν κάθε φορά να γυρίσουμε ήρεμοι και σώοι από το βουνό.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων