Ερώτηση απο τον Βουλευτή Θαν. Γιαννόπουλο για το κυνήγι

0

giannopΕρώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Από τον Θανάση Γιαννόπουλο

Θέμα: Κίνδυνοι μείωσης του χρόνου της κυνηγετικής δραστηριότητας

Το πέρασμα της αρμοδιότητας για το κυνήγι από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είναι πιθανό να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην διεξαγωγή της κυνηγετικής δραστηριότητας. Είναι δε ιδιαίτερα σοβαρό, εν μέσω της οικονομικής κρίσεως που πλήττονται όλες οι κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, οι συνέπειες να είναι απρόβλεπτες αν σταματήσει έστω και για λίγο η κυνηγετική δραστηριότητα χωρίς να δοθεί άμεσα λύση.

Φοβούμεθα ότι και αυτή την φορά ως εξιλαστήριο θύμα θα είναι πάλι το κυνήγι ως εύκολη λύση, με νέες απαγορεύσεις παραγνωρίζοντας επιστημονικά και κοινωνικοοικονομικά δεδομένα.
Θα πρέπει να υπάρξει στους αρμοδίους καλή ενημέρωση και κατανόηση τί είναι το κυνήγι σήμερα στην Ελλάδα, πώς γίνεται, πόσοι εμπλέκονται ως κυνηγοί ή εργαζόμενοι ή ως επιχειρηματίες, τί προστιθέμενη αξία δημιουργείται και γενικότερα ποία είναι η θηραματική πολιτική.
Κατόπιν των ανωτέρω Ε Ρ Ω Τ A Σ Θ Ε:
1. Πώς πιστεύεται ότι θα υπάρξει προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από μια θηραματική πολιτική η οποία θα εξασφαλίζει την αειφορία των ειδών;
2. Αν ακυρωθεί η ρυθμιστική στο σύνολό της θα πρέπει να εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση, θα συνεχισθεί το πνεύμα των προκατόχων σας όπως έπραξαν κατά το παρελθόν;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθανάσιος Γιαννόπουλος

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Λ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Γραφείο Λαμίας : Ρ.Φεραίου 1 Τ.Κ. 35100 – Τηλ. 22310-31200/52600 – Fax : 22310-66300 – email : agian@med.uoa.gr
Γραφείο Αθήνας : Μητροπόλεως 1 Τ.Κ. 10557 – 5ος Όροφος – Γραφείο 503 – Τηλ. 210 3709532 – Fax : 210 3709530

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων