Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΜΑΘ

0

822-koma8Ψήφισμα των Μελών της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΣΤ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης

Θεσσαλονίκη 21/11/2009

Η Γενική Συνέλευσης αφού έλαβε υπόψη:

1 Τη μεταφορά της αρμόδιας Διεύθυνσης Θήρας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο νεοσύστατο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο επανειλημμένα έχει εκδηλώσει την καθαρά αντικυνηγετική του θέση.

2 Τις ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα (αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ρυθμιστικής απόφασης για την θήρα 2009-2010 από την Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδος).

3 Την κατάθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτησης ακύρωσης από την Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων κατά της Υπουργικής Απόφασης η οποία ρυθμίζει τα καθήκοντα και την λειτουργία των φυλάκων θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

4 Το γεγονός ότι ήδη έχουν υπάρξει πλήρως αναιτιολόγητες αποφάσεις δραματικής μείωσης του κυνηγίου (Έβρος, Κρήτη, Πελοπόννησος, Καλαμάς) για τις οποίες η Κ.Σ.Ε. έχει προσφύγει στο Σ.Τ.Ε. ζητώντας την ακύρωσή τους.

5 Το γεγονός ότι παραγνωρίζεται και περιθωριοποιείται συστηματικά το τεράστιο έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων χωρίς καμία κρατική ενίσχυση αλλά αποκλειστικά από ίδιους πόρους, με στόχο την βελτίωση του περιβάλλοντος.

6 Το γεγονός ότι διάφορες μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες χρηματοδοτούνται πλουσιοπάροχα από Εθνικά και Ευρωπαϊκά κονδύλια έχουν αναγορευθεί ως οι μοναδικοί συνομιλητές του Υπουργείου.

7 Το γεγονός ότι το αρμόδιο Υπουργείο αγνοεί παντελώς το τεράστιο έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους και δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένα να «ανεχτούν» μεθόδους, με τις οποίες αντικυνηγετικά κέντρα επιθυμούν διακαώς την κατάργηση του κυνηγίου με τα όποια αρνητικά αποτελέσματα αυτό συνεπάγεται για την ελληνική περιφέρεια. Δεν ζητούν χάρες, δεν ζητούν οικονομικές ενισχύσεις, ζητούν σεβασμό στην ελληνική παραδοσιακή κυνηγετική δραστηριότητα, σεβασμό στο τεράστιο έργο που προσφέρουν στο περιβάλλον, έργο το οποίο χρηματοδοτείται μόνο από τα χρήματα του έλληνα κυνηγού.

Ζητούν επιτέλους οι δήθεν ευαίσθητοι εκπρόσωποι της «αστικής οικολογίας» να αντιληφθούν ότι τα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα απαιτούν την συμμετοχή όλων για την επίλυσή τους και όχι μόνο όσων τα επιδοτούμενα προγράμματα υπαγορεύουν.

Δηλώνουν όλα τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης ότι είναι σε ετοιμότητα για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Καλούν

1. Όλους τους αρμόδιους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να ξεκινήσουν μία στενή συνεργασία με τις Κυνηγετικές Οργανώσεις επ’ ωφελεία του περιβάλλοντος όπως γίνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

2. Όλα τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές ν’ ασκήσουν την επιρροή τους για τη στήριξη του έργου των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

3. Τους κατά τόπους φορείς Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

4. Τους συναδέλφους κυνηγούς να είναι έτοιμοι ώστε να αντιδράσουν μαζικά και ενωτικά.

Το ψήφισμα αυτό ομόφωνα εγκρίνεται και εξουσιοδοτείται το Δ.Σ. να προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Παρόντες στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση ήταν οι κ.κ. :

Ρομπόπουλος Θωμάς, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης

Γκιουλέκας Κων/νος, Βουλευτής ΝΔ Α΄Θεσσαλονίκης

Τσιαμασλής Γεώργιος, Αντινομάρχης Θεσσαλονίκης

Βαφειάδης Αθανάσιος, Αντινομάρχης Καβάλας

Παπαδόδημας Νικόλαος, Πρόεδρος Κ.Σ.Ε.& Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας

Βλάχος Χρήστος, Καθηγητής Δασολογίας ΑΠΘ

Ντινόπουλος Αθανάσιος, Καθηγητής Κτηνιατρικής ΑΠΘ

Κορρές Θεόδωρος, Καθηγητής Ιστορικού & Αρχαιολογικού ΑΠΘ και Πρόεδρος Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ

Δέλλιος Γεώργιος, Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ

Θωμαϊδης Χρήστος, Καθηγητής ΤΕΙ Καρπενησίου

Συρρής Δημήτριος, Επίτιμος Πρόεδρος ΣΤ΄ Κ.Ο.ΜΑ.Θ.

Μαϊλιάνης Νικόλαος, Επίτιμος Πρόεδρος ΣΤ΄ Κ.Ο.ΜΑ.Θ.

Χατζησταύρου Κων/νος, Επίτιμο Μέλος ΣΤ΄ Κ.Ο.ΜΑ.Θ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων