Φύλαξη νήσων Στροφάδες

0

kopΗ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου τα τελευταία 12 χρόνια και ύστερα από επίκληση της Μητρόπολης Ζακύνθου πραγματοποιεί την φύλαξη της εαρινής μετανάστευσης των πτηνών στις Νήσους Στροφάδες με εναλλασσόμενα γκρουπ Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων που προέρχονται από όλη την Πελοπόννησο, αποκλειστικά με δικές της δαπάνες που προέρχονται από τις συνδρομές των κυνηγών.

Η επιχείρηση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Πελοποννήσου έχει γίνει πλέον θεσμός και έχει αποκομίσει τα εύσημα τόσο από τους φορείς της περιοχής και διάφορες Μ.Κ.Ο. όσο και από τα όργανα της πολιτείας όπως το λιμενικό το οποίο συνδράμει την αποστολή για την μετάβαση των Θηροφυλάκων στις Νήσους Στροφάδες.

Είναι γεγονός ότι οι Νήσοι Στροφάδες αποτελούν ένα σημαντικό σημείο της χερσαίας μετάβασης των αποδημητικών πτηνών κατά την εαρινή τους μετανάστευση και ως εκ τούτου θα πρέπει με κάθε τρόπο να εξασφαλίζεται η ασφάλεια της παραμονής ή της διαδρομής τους από τις Νήσους. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου αναλαμβάνοντας την ασφάλεια του ταξιδιού τους αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι κυνηγετικές οργανώσεις συμβάλλουν καθοριστικά στην προστασία της άγριας πανίδας και εν γένει του φυσικού περιβάλλοντος, τηρώντας τα όσα οι Νόμοι προβλέπουν και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον σύγχρονο διαχειριστικό ρόλο που οι κυνηγοί σήμερα επιτελούν.

Σας ενημερώνουμε ότι έληξε και φέτος την Τρίτη 18 Μαΐου 2013 με απόλυτη επιτυχία η επιχείρηση της φύλαξης της εαρινής μετανάστευσης των πτηνών στις Νήσους Στροφάδες η οποία διήρκησε συνολικά σαράντα (40) ημέρες και στην οποία συμμετείχαν 14 Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος την αποστολή συνέδραμαν κάποιες ημέρες και δασοφύλακες του Δασαρχείου Ζακύνθου.

Η εξειδικευμένη γνώση που διαθέτουν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου για την προστασία της άγριας πανίδας από φαινόμενα λαθροθηρίας λειτούργησε αποτρεπτικά για τους όποιους ενδεχομένως επίδοξους λαθροθήρες θα είχαν σαν στόχο να πλήξουν αυτή την εαρινή αποδημία, ενώ είναι γεγονός ότι κατά την παραμονή και παρουσία τους στις Νήσους Στροφάδες δεν έχει σημειωθεί ούτε ένα φαινόμενο παραβατικότητας.

Ο Πρόεδρος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

Ο Γ. Γραμματέας Πλούμπης Ανδρέας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων