Συναγερμός στην Ιταλία για το τσιμπούρι δολοφόνο

0

Ixodes_ricinusΠερπατώντας μέσα στα λιβάδια και τα δάση μπορείτε να βρείτε  αυτά τα μικρά έντομα που με την πρώτη ματιά μοιάζουν αυλαβή και το μέγεθος τους δε ξεπερνά αυτό της πασχαλίτσας.  Είναι τα τσιμπούρια.

Τα τσιμπούρια ζουν στους θάμνους και στη χλόη και καραδοκούν, έτοιμα να πηδήξουν  με την πρώτη ευκαιρία για το θύμα, ζώο ή άνθρωπο, ο οποίος θα γίνει ο τροφοδότης τους για  αρκετές ημέρες.

Τα τσιμπούρια είναι είναι εξωπαράσιτα και ανήκουν στα αραχνοειδή, με λίγα λόγια, ανήκουν στη ίδια οικογένεια με τις αράχνες και τα ακάρεα.  Τρέφονται με το αίμα του ξενιστή στον οποίο παραμένουν προσκολλημένα, και μπορεί να αυξάνεται το μεγεθός τους όσο βρίσκουν διαθέσιμο αίμα.

Τελευταία συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία, ειδικότερα στην περιοχή  Triveneto, ήταν η εμφάνιση ενός συγκεκριμένου είδους τσιμπουριού, που συνήθως κατοικεί  στην Ανατολική Ευρώπη το Ixodes Ricinus.

Αν και προέρχεται αρχικά από την Ανατολική Ευρώπη, το είδος αυτό, είναι σε θέση να επιβιώσει σε διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες, έχει αποκτήσει μια ευρεία γεωγραφική κατανομή, που φθάνει να εμφανίζεται  από την Πορτογαλία μέχρι τη Ρωσία και από τη Βόρεια Αφρική, τη Σκανδιναβία.tsiburi

Ο συναγερμός στην Ιταλία αφορά κυρίως, λόγω των πιθανών ασθενειών που μπορεί να μεταδίδονται  από το τσίμπημα αυτού του είδους τσιμπουριού που, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι μοιραία μεταξύ αυτων είναι η εγκεφαλίτιδα (εγκεφαλίτιδα) και η  Βορρελίωση ή Νόσος του Lyme

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων