Ενημέρωση των κυνηγών από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμπελοκήπων Θεσ/νίκης

0

ksampΣτις 29/7/2013 στα Διαβατά Θεσσαλονίκης ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων σε συνεργασία με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιησε ενημερωτική συνάντηση για τους κυνηγούς.

Ομιλητής ήταν ο Χρήστος Σώκος ερευνητής θηραματολόγος της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, τα θεματα τα οποία αναλύθηκαν ηταν:

– το έργο των κυνηγετικών οργανώσεων,

– η οικολογία και οι ασθένειες του λαγού,

– η σημασία των απελευθερώσεων και των καταφυγίων, όπως και των ζωνών εκγύμνασης σκύλων για το λαγό και την πεδινή πέρδικα.

Στους κυνηγούς μοιράστηκε επίης ενημερωτικό υλικό της ΚΟΜΑΘ και το φυλλάδιο της ΚΣΕ για την προστασία από τη λύσσα.

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της Μακεδονίας και Θράκης αξιοποιούν τους επιστημονικούς συνεργάτες της Ομοσπονδίας, που είναι ειδικευμένοι Δασολόγοι – Θηραματολόγοι και με τις ενημερωτικές τους εκδηλώσεις προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες στους κυνηγούς. Ο ενημερωμένος κυνηγός γίνεται ακόμα πιο αξιόπιστος προστάτης και διαχειριστής του θηράματος.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος απασχόλησης των επιστημονικών συνεργατών καλύπτεται κυρίως από την πρόσθετη εισφορά των 5 ευρώ υπερ ΚΟΜΑΘ που καταβάλλει ο κάθε κυνηγός κατά την έκδοση της άδειας θήρας. Πρόσφατα έγινε με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Επανωμής, όπου μίλησε ο επ. συνεργάτης της Ομοσπονδίας κ. Χ. Σώκος, Δασολόγος – Θηραματολόγος.

hunters.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων