Κατασχέθηκε ποσότητα στεγνού τσαγιού από Ομοσπονδιακό Θηρόφύλακα της ΚΟΜΑΘ

0

tsaiΚατασχέθηκε ποσότητα στεγνού τσαγιού και υποβλήθηκε σχετική αναφορά από Ομοσπονδιακό Θηρόφύλακα της ΚΟΜΑΘ

Το περιστατικό έγινε στο Νομό Κοζάνης και υποβλήθηκε και σχετική αναφορά στο αρμόδιο Δασαρχείο. Κατασχέθηκε ποσότητα 8 κιλών και τριακοσίων γραμμαρίων στεγνού τσαγιού και υποβλήθηκε σχετική μήνυση. Δείτε την απόσπασμα από την αναφορά του θηροφύλακα για το περιστατικό:

Θέμα: Αναφορά – καταγγελία για παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών (τσάι).
Σχετ.: Η αριθμ. 9/2011 δασική αστυνομική διάταξη του Δασαρχείου Κοζάνης

Με την παρούσα αναφορά μου σας καταγγέλλω συμβάν παράνομης πράξης η οποία προβλέπετε στην αριθμ. 9/2011 (Αριθμ. πρωτ. 16545/906/07-04-2011) δασική αστυνομική διάταξη του Δασαρχείου Κοζάνης.

Συγκεκριμένα αναφέρω ότι την 13-06-2013 και ώρα 11:50 π.μ. κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας μου σε περιοχή της Τ.Κ Μεσοβούνου του Δήμου Εορδαίας της Π.Ε. Κοζάνης και εντός των ορίων του Καταφυγίου άγριας ζωής ΚΟΡΩΝΑ Μεσοβούνου, στην θέση «ψηλά λιβάδια» παρατήρησα ότι ομάδα ατόμων αλβανικής καταγωγής συνέλεγε τσάι σε ποσότητες πάνω του επιτρεπόμενου ορίου, εκριζώνοντας αυτό, κατά παράβαση της αριθμ. 9/2011 δασικής αστυνομικής διάταξης του Δασαρχείου Κοζάνης.

Μέχρι εκείνη την ώρα τα τέσσερα αναφερόμενα άτομα τα οποία ήταν μεταξύ τους συγγενείς είχαν συλλέξει συνολικά, περίπου δέκα (10) κιλά τσαγιού.

Στα ανωτέρω άτομα έκανα γνωστό ότι υπάρχει σχετική διάταξη του Δασαρχείου Κοζάνης που αφορά την επιτρεπόμενη ποσότητα και τον τρόπο συλλογής τσαγιού.

(Ακολουθούν τα στοιχεία των μηνυθέντων μαζί με τους αριθμούς διαβατηριων τους τα οποία για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν δημοσιεύουμε).

Για το περιστατικό ενημέρωσα την ίδια στιγμή τον δασοφύλακα Κ. Σ. καθώς και τον Δασάρχη Κοζάνης για δικές τους ενέργειες.

Την 27-06-2013 περιπολώντας στην περιοχή της Τ.Κ. Πύργων πληροφορήθηκα ότι ο ανωτέρω συνεχίζει να συλλέγει τσάι το οποίο μεταφέρει στην προσωρινή του κατοικία .Επειδή κατά πληροφορίες ο ανωτέρω εμπορεύεται στην χώρα του, το τσάι που συλλέγει στην Ελλάδα, παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Με την παρούσα αναφορά, σας επισυνάπτω και φωτογραφικό υλικό.

Ο Ιδιωτικός Φύλακας της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ
Τριανταφυλλίδης Γεώργιος

hunters.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων