Η γιορτή της Γουρουνοπαρέας του Μαινάλου για την έναρξη του κυνηγιού (photos&video)

0

SAM_9723Και φέτος τηρήθηκε η παράδοση και παραμονή της έναρξης του κυνηγιού για τον αγριόχοιρο, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, “η γουρουνοπαρέα του Μαινάλου” η αλλιώς η ομάδα του Κώστα Δημόπουλου, πραγματοποίησε στο χώρο που έχουν δημιουργήσει (στην περιοχή του Φαλάνθου) την καθιερωμένη εκδήλωση.

Η γιορτή είχε άφθονο κρασί, μεζέδες για τους κυνηγούς – μέλη της ομάδας, που έχει συσταθεί από το 1995, αλλά και για τους φίλους και περαστικούς…. Υπήρχαν ακόμα σταφύλια από τα αμπέλια κυγηγών και ψημένο καλαμπόκι.

Η βραδιά κύλησε πολύ όμορφα για όσους έδωσαν το “παρών”, ενώ η ομάδα βράβευσε τους προέδρους του κυνηγετικού σύλλογου Τρίπολης Γιώργο Ρουμελιώτη και Τροπαίων Γιαννέλη Δημόπουλο δίνοντάς τους συμβολικά δώρα. γιλέκα και μπλούζες κυνηγίου.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης Γιώργος Ρουμελιώτης εκτός από τις ευχές του για “καλά και ασφαλή κυνήγια” σε όλους τους κυνηγούς αναφέρθηκε τόσο στα μέτρα που πήραν για να αντιμετωπιστεί ο υπερπληθυσμός των αγριογούρουνων όσο και στους κυνηγούς που έχουν εκδώσει άδεια για τη φετινή κυνηγετική περίοδο και έχουν ξεπεράσει τους 1200, αλλά και για τη λαθροθηρία που είναι “μάστιγα” και προσπαθούν να την μειώσουν, αφού δεν εξαλείφεται.

Για την έναρξη του κυνηγιού του αγριογούρουνου μίλησε και ο αρχηγός της ομάδας Κώστας Δημόπουλος, που ευχαρίστησε τον πρόεδρο του κυνηγετικού συλλόγου για το γεγονός ότι παρατάθηκε η σεζόν του κυνηγιού.

 

Ε.Τ.
arcadiaportal.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων