Τραγωδία στο κυνήγι: «Πέντε όπλα πυροβολούσαν συνεχώς»

0

Συντετριμμένοι και συγκλονισμένοι από το χαμό του φίλου τους είναι οι κυνηγοί που αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή Εισαγγελέα, οι οποίοι κρατούνταν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια μετά το θάνατο του 54χρονου πρώην αντιδημάρχου Λαμιέων και υπαλλήλου του Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας, Γιώργου Κοτσάνου, που σκοτώθηκε σε κυνήγι αγριογούρουνου.

Ειδικότερα, οι οκτώ κυνηγοί που αφέθηκαν ελεύθεροι, στις καταθέσεις τους στην ασφάλεια της Λαμίας οι κυνηγοί μιλούσαν για δυστύχημα χωρίς να μπορούν να το εξηγήσουν.

Ήδη διατάχθηκε βαλλιστική εξέταση των όπλων στα εργαστήρια της αστυνομίας αλλά όπως επισημαίνεται είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί από ποιο όπλο έφυγε το φονικό βόλι καθώς οι κυνηγοί στις καταθέσεις τους αναφέρουν ότι «για κάποια στιγμή πέντε όπλα πυροβολούσαν συνεχώς για τα γουρούνια».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής οι κυνηγοί, το πρωί του Σαββάτου όλη η ομάδα ξεκίνησε για κυνήγι αγριόχοιρου σε ορεινή έκταση στο χωριό Άνυδρο 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Στυλίδας.

Όταν αντιλήφθηκαν μια κίνηση από κοπάδι αγριόχοιρων, πολύ κοντά τους, μοιράστηκαν σε ομάδες στη συγκεκριμένη περιοχή πιάνοντας επίκαιρα σημεία και όταν το κοπάδι έφτασε ανάμεσά τους άρχισαν οι πυροβολισμοί. Λίγο αργότερα όταν συγκεντρώθηκαν στο σημείο που είχαν αφήσει τα αυτοκίνητα διαπιστώθηκε η απουσία του 54χρονου. Άρχισαν να τον αναζητούν και αργότερα τον εντόπισαν νεκρό σε ένα σημείο κοντά στα αυτοκίνητα και ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία.

Συγκλονισμένοι είναι όλοι οι κυνηγοί της παρέας, φίλοι του Γιώργου που κυνηγούσαν χρόνια μαζί και τώρα περνούν το δικό τους Γολγοθά.

«Δεν ξέρουμε τι πήγε στραβά»

«Πάντα παίρναμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Ξέραμε πάντα τις θέσεις των άλλων. Δεν ξέρουμε τι πήγε στραβά. Μακάρι να μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω…», είπε στο LamiaReport ένας από την 9μελή παρέα, που χθες το πρωί μαζί με τον 54χρονο Γιώργο Κοτσάνο πήγαν στο Άνυδρο Στυλίδας για κυνήγι αγριογούρουνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, που βρέθηκε στον τόπο του τραγικού συμβάντος, ο Γιώργος Κοτσάνος έχει πυροβοληθεί από απόσταση περίπου 50 μέτρων, το βλήμα τον βρήκε στο κεφάλι και ο θάνατος πρέπει να ήταν ακαριαίος. Η σωρός του Γιώργου Κοτσάνου θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά όπου αύριο το πρωί θα γίνει η νεκροψία νεκροτομή.

Ακόμη και από την βαλλιστική εξέταση δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα έλεγε στο LamiaReport έμπειρος αστυνομικός, διότι οι κυνηγητικές καραμπίνες δεν έχουν ραβδωτή κάννη, άλλα λεία. Έτσι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις από ποιο όπλο έφυγε το μοιραίο βλήμα, που σκότωσε τον 54χρονο.

Τη Δευτέρα η κηδεία – Χρήματα για Φιλανθρωπικό σκοπό αντί στεφάνων

Η κηδεία του Γιώργου Κοτσάνου θα γίνει τη Δευτέρα  στις 4:00΄ το απόγευμα στη Μητρόπολη Λαμίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας αντί στεφάνων όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει χρήματα στον παρακάτω λογαριασμό, τα οποία θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό στη μνήμη του Γιώργου.

Αριθμός Λογαριασμού: 88946755-2 (Ταχυδρομικο Ταμιευτήριο).

ProtoThema.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων