Ανάπλαση εξωκλησιού Αγίων Θεοδώρων από τον Κ.Σ.Τρίπολης

0

08Ανάπλαση εξωκλησιού Αγίων Θεοδώρων από τον Κυνηγητικό Σύλλογο Τρίπολης και το Δ. Τρίπολης

Είναι αδιαμφισβήτητα το εξωκλήσι με την ωραιότερη θέα της πόλης μας και ταυτόχρονα φιλοξενεί και τον θρόνο του Κολοκοτρώνη, το κάθισμα που όπως αναφέρει η ιστορία καθόταν ο Γέρος του Μωριά και αγνάντευε την Τριπολιτσά, οργάνωνε τις επιθέσεις και εκπαίδευε τα παλικάρια του στην σκοποβολή.

Το εξωκλήσι αυτό είναι ιδιοκτησίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης αφού ήδη από το 1923 ο Σύλλογος αγόρασε την έκταση και αργότερα μετά την καταστροφή από τους Γερμανούς ανοικοδόμησαν την εκκλησία και αποτελεί το καμάρι των κυνηγών και το στολίδι της πόλης.

Ταυτόχρονα είναι το εξωκλήσι που ανήμερα και παραμονή της μνήμης των Αγίων προσελκύει πλήθος πιστών που κάνουν την διαδρομή με τα πόδια από την πόλη για να προσκυνήσουν και να παρακολουθήσουν τους ετήσιους σκοπευτικούς αγώνες.

Για το λόγο αυτό η νέα εκκλησιαστική επιτροπή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα στην ανάπλαση και ανάδειξη του περιβάλλοντα χώρου του εξωκλησίου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρουμελιώτης Γεώργιος σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Σμυρνιώτη Ιωάννη συμφώνησαν πως το συγκεκριμένο εξωκλήσι με τη μοναδική ομορφιά και θέα θα πρέπει να αναδειχτεί και να διαμορφωθεί κατά τέτοιο τρόπο που να αναδεικνύει την ιστορία του, να γίνει ένας χώρος επισκέψιμος καθόλη τη διάρκεια του έτους και να μπορεί να φιλοξενεί πλήθος εκδηλώσεων.

Εξετάζοντας τις εργασίες που πρέπει να γίνουν συμφώνησαν όπως ανακαινισθεί εξωτερικά η εκκλησία, πλακοστρωθεί όλος ο περιβάλλοντας χώρος γύρω από την εκκλησία , την αίθουσα και το σκοπευτήριο, να φωταγωγηθεί ο δρόμος που οδηγεί στο κάθισμα του Κολοκοτρώνη και να φυλαχθεί με ειδική κατασκευή, την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, την βελτίωση του μονοπατιού που οδηγεί στον λόφο των Αγίων Θεοδώρων και την τοποθέτηση μπάρας ώστε να ελέγχεται η πρόσβαση και να αποφευχθούν φαινόμενα βανδαλισμού τόσο στην αίθουσα όσο και στην εκκλησία.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό αφού γίνει η σχετική μελέτη από τις υπηρεσίες του Δήμου έτσι ώστε να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές του νέου έτους.

http://www.arcadiaportal.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων