Με τους χοχλιούς στα χέρια….

0

kochliaΤους τσάκωσαν επ΄ αυτοφώρω να μαζεύουν χοχλιούς.

Για τους περισσότερους, ίσως, δεν είναι γνωστό ότι αυτή την εποχή απαγορεύεται η συλλογή τους. Πάντως, μια ομάδα κατοίκων στην Ανώπολη την είχαν «στημένη» σε λαθροθήρες και σήμερα κατάφεραν να τους εντοπίσουν. Συγκεκριμένα, στις 14.30, στην Ανώπολη και στη θέση Προφήτης Ηλίας, κάτοικοι τηλεφώνησαν στην αστυνομία , η οποία ανταποκρίθηκε αμέσως και συνέλαβε πέντε Βούλγαρους οι οποίοι προέβαιναν στην περισυλλογή κοχλιών. Κατάσχεσαν τέσσερα τσουβάλια υπερμεγέθη γεμάτα κοχλιούς και τρεις κουβάδες.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, είχαν ρημάξει την περιοχή.

Το Βιοτεχνικό Πάρκο Ανώπολης συγχαίρει τους Αστυνομικούς οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα αλλά και τους ιδιώτες, οι οποίοι συνετέλεσαν στην σύλληψη των λαθροθηρών με το να τους εγκλωβίσουν και να τους αποτρέψουν από κάθε δρόμο διαφυγής.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: Μπράβο τους.Πιστεύω ακράδαντα ότι το παράδειγμα τους θα το ακολουθήσουν και όλοι όσοι αγαπούν τον τόπο τους.Και πάλι τα συγχαρητήρια μας στους εμπλεκόμενους.

Ίσως δεν είναι πολύ γνωστό, αλλά σύμφωνα με σχετικό νόμο περί λαθροθηρίας, από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου οι χοχλιοί γεννούν.Απαγορεύεται λοιπόν η περισυλλογή,διακίνηση και εμπορία τους.

http://www.candianews.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων