Πρώτη φιλοθηραματική δράση απο τον ΚΣ Δοξάτου για το 2014

0

ksdoxΣτο πλαίσιο των φιλοθηραματικών ενεργειών του Κυνηγετικού Συλλόγου Δοξάτου για άλλη μία χρονιά, εντάσσεται η ρίψη καλαμποκιού που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με μέλη του Συλλόγου μας, και αποσκοπούσε στην παροχή πλουσιότερης τροφής για τα αγριογούρουνα που διαβιούν στην ευρύτερη ορεινή περιοχή Κυργίων – Πηγαδίων – Περιστεριά – Αιγήρου – Αγοράς Δράμας.

Σε μία χρονική στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η κυνηγετική περίοδος του αγριόχοιρου, σε Διοικητικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση να ρίξει και φέτος μεγάλη ποσότητα καλαμποκιού στον ορεινό όγκο ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Δοξάτου. Η ρίψη καλαμποκιού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 02/02/2014 και σε αυτή συμμετείχαν περίπου 35 κυνηγοί – μέλη μας.

Το καλαμπόκι αποτελεί ένα ιδιαίτερα θρεπτικό και σημαντικό στοιχείο διατροφής για τον αγριόχοιρο, δυστυχώς όμως υπάρχει μόνο σε καλλιέργειες, επομένως για να το “γευτεί” χωρίς να προκαλέσει καταστροφή σε κάποιο χωράφι, θα πρέπει να του το “προσφέρουμε” διασκορπίζοντας το στον χώρο που ζει.

Έχοντας αυτό ως δεδομένο, και μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου Δοξάτου αγοραστήκανε για ρίψη 2000 κιλά καλαμπόκι. Τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Σ. Δοξάτου κ.κ. Χατζηπροδρόμου Ιπποκράτης (Πρόεδρος), Μουλιστάνος Ηλίας (Γεν. Γραμματέας), Σπύρογλου Ευάγγελος (Κοσμήτορας), επισκέφθηκαν την περιοχή μαζί με μέλη του Συλλόγου μας που γνωρίζουν καλύτερα τον βιότοπο και σκόρπισαν το καλαμπόκι σε επιλεγμένα σημεία.

Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια από μια σειρά αντίστοιχων επαναλήψεων, με την αγορά και ρίψη ποσοτήτων καλαμποκιού στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του Συλλόγου που έχει συνηθίσει να πραγματοποιεί ο Κ.Σ. Δοξάτου τα τελευταία χρόνια.

Η σημασία της όλης προσπάθειας έγκειται αφενός στο γεγονός ότι είναι υποχρέωσή μας να φροντίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε ώστε να συμβάλλουμε στη διατήρηση και αύξηση των θηραματικών πληθυσμών, αφετέρου στο ότι έγινε από κοινού με μέλη του Συλλόγου μας, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη αρμονικής συνεργασίας όλων μας για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές της προσπάθειας αυτής για άλλη μία φορά που την αποτελούσαν τα μέλη των ομάδων των κ.κ. Βαγγέλη Σπύρογλου και Μιχάλη Ιπποκράτους που για το σκοπό αυτό “ένωσαν” τις δυνάμεις τους και τα μέλη τους.

Θα πρέπει να τονίσουμε την παρουσία του μικρού Κώστα Ζαμπούνη μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Κυργίων που μαζί με τον πατέρα του Αντώνη, “εργάστηκε” πολύ έντονα ρίχνοντας μεγάλη ποσότητα καλαμποκιού.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της ρίψης του καλαμποκιού ακολούθησε κρασοκατάνυξη στην οικία του Μιχάλη Ιπποκράτους με σπεσιαλιτέ αγριόχοιρου σε διάφορες συνταγές.

Έχει προγραμματιστεί η δράση αυτή να επαναληφθεί και τα επόμενα Σαββατοκύριακα από τα παραπάνω μέλη μας. Συγχαρητήρια σε όλους.

Και οι φιλοθηραματικές δραστηριότητες από τον Κ.Σ. Δοξάτου, συνεχίζονται…….,

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων