Φόρουμ για το Πλατώνι

0

platoni1Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση – συναυλία για το ελάφι της Ρόδου, με τίτλο: «Τραγουδάμε για το Πλατόνι» που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Γενάρη στο Δημοτικό Θέατρο από τους Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου, η ίδια οργάνωση πραγματοποίησε ανοικτό Φόρουμ για το Πλατόνι το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 στις 5.30 το απόγευμα.

Απολογιστικά από την πρώτη εκδήλωση συγκεντρώθηκαν, 672 ευρώ και αγοράστηκαν 1.372 κιλά ζωοτροφής για τα ελάφια στο Ροδίνι και φαρμακευτικό υλικό που ήταν σε έλλειψη. Μικρό μέρος του φαρμακευτικού υλικού δώρισε επιπλέον η φαρμακαποθήκη του κ. Φρόνα. Επίσης, ένα μέρος των χρημάτων διατέθηκε για την αγορά τροφίμων για το συσσίτιο του δήμου Ρόδου.

Εξάλλου ήδη έχουν γίνει κινήσεις από την πλευρά της ομάδας, για την αγορά και τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στις περιοχές και τους δρόμους απ’ όπου διέρχονται τα άγρια ελάφια, καθώς ένας σημαντικός αριθμός από αυτά χάνεται κάθε χρόνο από τροχαία ατυχήματα, που είναι επικίνδυνα και επιζήμια και για τους ίδιους τους οδηγούς.

Οι «Εθελοντές Ρόδου», τηρώντας την υπόσχεση που έδωσαν για συνέχεια της δράσης τους, οργανώνουν ανοιχτό φόρουμ για το Πλατόνι της Ρόδου όπου έχουν κληθεί καθηγητές και ειδικοί επιστήμονες αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες όπως και άνθρωποι που έχουν καθημερινή σχεδόν επαφή με το ελάφι, να καταθέσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους. Την Κυριακή 27 Απριλίου, ακολούθησε ένα εργαστήρι (workshop) με τη συμμετοχή των ειδικών επιστημόνων, στο οποίο έγινε  προσπάθεια να εξαχθούν τα πρακτικά συμπεράσματα της ημερίδας.

Το Πρόγραμμα

17: 30 Εγγραφές
18:00 Καλωσόρισμα – Πρόλογος
Μαρτίνος Κανελλάκης, πρόεδρος των «Εθελοντών Ρόδου»
Αντώνης Χατζηιωάννου, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Νοτίου Αιγαίου
Συντονισμός – Μετάφραση: Δημήτρης Γρηγοριάδης
Κύριοι Ομιλητές

18: 10 Dr. Marco Masseti: «The fallow deer of Rhodes, Dama dama dama (L., 1758): surviving against all odds»
Ο Dr. Marco Masseti είναι καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και έχει ασχοληθεί 20 χρόνια με το ελάφι της Ρόδου

19:20 PhD Νίκος Θεοδωρίδης: «Το Πλατόνι και η Ρόδος: Ποιος χρειάζεται ποιον»
19:35 Σταμάτης Χουρδάκης: «Κίνδυνοι και απειλές για το άγριο Ελάφι της Ρόδου»
19:50 PhD Γιάννης Φώτης: «Σήμα, σύμβολα, μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και …ποιότητα ζωής»
20:00 Διάλειμμα για καφέ
Παρεμβάσεις
20:20 Δρ. Χρήστος Βλάχος: «ʼΑγρια Πανίδα στα Νησιά του Αιγαίου -Προβλήματα Προστασίας και Διαχείρισης»
20:30 MSc Καίτη Μπαλατσούκα:

«Διαχείριση άγριας πανίδας εντός του νομοθετικού πλαισίου»
20:40 MSc Κωνσταντίνα Παπαστεργίου: «Το Πλατόνι και η Ρόδος»
20:50 Χαιρετισμοί εκπροσώπων αρμόδιων φορέων
21:00 Ανοιχτός Διάλογος – Συζήτηση με το κοινό

www.rodiaki.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων