Συλλήψεις λαθροθηρών στην Κρήτη

0

lathroΝέες σημαντικές επιτυχίες σημείωσε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης & Δωδεκανήσου  την τελευταία εβδομάδα, στον διαρκή αγώνα της για τον έλεγχο της λαθροθηρίας.
Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, η δύναμη της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου προέβη τη νύχτα της 12ης Ιουνίου 2014 στη σύλληψη ενός ατόμου στη θέση Ομαλός Αμιρών του Δήμου Βιάννου. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν κατά τον έλεγχο και κατασχέθηκαν μία καραμπίνα και 11 φυσίγγια, εκ των οποίων 5 μονόβολα. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Βιάννου όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.
Στη δεύτερη περίπτωση, ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας, ο οποίος ενεργεί στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου, εντόπισε τη νύχτα της 18ης Ιουνίου 2014, στη θέση Σελιά του Δήμου Οροπεδίου, άτομο να κυνηγά με τη χρήση προβολέα και αμέσως κάλεσε για ενίσχυση την ομάδα των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Π.Ε. Ηρακλείου που ενεργούσε κοντά στην περιοχή (στα σύνορα Ηρακλείου Λασιθίου). Με την άμεση ανταπόκριση και αρωγή των επιπλέον θηροφυλάκων μπόρεσε να γίνει η σύλληψη του ατόμου που λαθροθήρευε, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μια καραμπίνα μ’ ένα φυσίγγι μέσα, ένας προβολέας και ένας σκοτωμένος λαγός, τα οποία και κατασχέθηκαν. Στη συνέχεια, ο συλληφθέντας οδηγήθηκε στα γραφεία της Δ/νσης Δασών Λασιθίου όπου οι θηροφύλακες υπέβαλαν μήνυση και σχηματίστηκε δικογραφία..
Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων