Κυνηγετικά Νέα

0

KN51Μη χάσετε στα «Κυνηγετικά Νέα» που κυκλοφορούν σήμερα Τετάρτη 16 Ιουλίου στα περίπτερα όλης της χώρας
Μεγάλη νίκη για κυνηγούς και ψαράδες η ΑΠΟΦΑΣΗ του Δικαστηρίου
Σωτηρία για τις καλύβες του Έβρου

Δεν αλλάζει, προς το παρόν τουλάχιστον, το καθεστώς στον ποταμό, αφού το Διοικητικό Δικαστήριο Θράκης έκανε δεκτές τις αιτήσεις ανακοπής εκτέλεσης των αποφάσεων κατεδάφισης, που είχε διατάξει το Δασαρχείο.
Ιδιαίτερα σημαντική, θεωρείται η νίκη που επιτεύχθηκε σε νομικό επίπεδο, αφού όλα δείχνουν ότι “παγώνει” κάθε ιδέα για κατεδάφιση των καλυβών του Έβρου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Oι μισές αλήθειες για τον θάνατο του “Παρδαλού”
Άγνωστο για ποιους λόγους, η περιβαλλοντική οργάνωση “Καλλιστώ” παραποίησε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε από αρκούδα, ένα τσοπανόσκυλο – θρύλος της Πίνδου!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Λύκοι κατασπάραξαν πρόβατα, σε αυλές!
Σε… κατάσταση πολιορκίας, ζουν τελευταία οι κάτοικοι στο χωριό Τούμπα Παιονίας του Κιλκίς. Τα αγρίμια φτάνουν μέχρι και τις αυλές των σπιτιών που βρίσκονται στις άκρες του οικισμού!

ΘΕΜΑ
“Προσέβαλε την τιμή και την υπόληψή μας”
Ενώπιον των Δικαστηρίων θέλουν να φέρουν τον Μπάμπη Παπαδημητρίου η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου με αφορμή την λασπολογία του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ κατά των Ελλήνων κυνηγών

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Διαβάζουν “Κυνηγετικά Νέα” στην κυβέρνηση!
Από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησαν, τα “Κυνηγετικά Νέα” ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με τις δράσεις των Μ.Κ.Ο. και με τα χρήματα που ξοδεύονται σε αμφιβόλου αποτελέσματος έργα. Ένα από αυτά αφορούσε τους Φορείς Διαχείρισης και τα μεγάλα ποσά που δαπανώνται για τη λειτουργία τους. Φαίνεται ότι αρκετά κυβερνητικά στελέχη, διαβάζουν επιμελώς τα “Κυνηγετικά Νέα”, αφού η ειδική μικτή επιτροπή, για το θέμα των Φορέων Διαχείρισης απεφάνθη τα εξής: “«Έχει δημιουργηθεί ένα “σύστημα” που πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει”.

EΙΔΗΣΕΙΣ
Από το “απαγορεύεται” στο… “οι αχινοί δημιουργούν θέσεις εργασίας”
Ιστορίες τρέλας. Για χρόνια η αλιεία αχινού ήταν απαγορευμένη. Τώρα μας λένε “φάτε τους” γιατί υπάρχει υπερπληθυσμός και καταστρέφουν το θαλάσσιο οικοσύστημα

ΘΗΡΑΜΑ
Τα θερινά βοσκοτόπια των αγριοπερίστερων
Παρατηρήσεις των διαδρομών τους, από τις σπηλιές των νησιών μέχρι τα χωράφια της Βοιωτίας, της Φωκίδας, της Εύβοιας και της Μακεδονίας

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Kλεμμένος κυνηγότοπος στις εκβολές του Αλιάκμονα
Ένα συνταρακτικό “οδοιπορικό” στα έλη της Αγαθούπολης στην Πιερία, όπου το κυνήγι απαγορεύθηκε και οι βαλτότοποι εξαφανίζονται… από την “ανάπτυξη”

ΎΠΑΙΘΡΟΣ
Στις σταλίστρες με τα περδικόπουλα…
Τις καυτές καλοκαιρινές ημέρες, όλα τα ζώα και τα πουλιά του βουνού, αναζητούν νερό και λίγο ίσκιο. Κάτω από ένα δέντρο, δίπλα σε μια πηγή, εκεί θα τα συναντήσεις

ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ
H… χημεία στο ταίριασμα του “ζευγαριού”…
Η απαρίθμηση των προϋποθέσεων που πρέπει να υπάρξουν, για να συνεργασθούν και να αποδώσουν μαζί δύο λαγόσκυλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: BERETTA 690 FIELD III
Το δίκαννο του μέλλοντος
Ένα όπλο με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, το οποίο επαναπροσδιορίζει την έννοια του αλληλεπίθετου και θα προσφέρεται κατ’ επιλογή με κλίσεις κοντακίου.

ΟΠΛΑ
Η τέχνη των χεριών και οι επιδόσεις των… μηχανών
Είτε βιομηχανικό είτε χειροποίητο, το σκάλισμα προσθέτει… πόντους στην αισθητική αλλά και στην αξία του όπλου.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Πώς κάνουμε το σκύλο …μαραθωνοδρόμο
Ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς κυνηγούς αφορά στην αντοχή του σκύλου στο κυνήγι και κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις-λύσεις: από συμπληρώματα διατροφής και ποικίλα γιατροσόφια, μέχρι ειδικές τροφές ακόμη και ντόπινγκ!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Ενέδρες στα καπριά υπό… το σεληνόφως!
Γραπτά ντοκουμέντα για τη νυχτερινή λαθροθηρία αγριογούρουνων, στα βουνά και στα δάση της Αλεξανδρούπολης μιας άλλης εποχής.

Αυτά και άλλα πολλά στα «Κυνηγετικά Νέα» που κυκλοφορούν σήμερα στα περίπτερα όλης της χώρας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων