Κυνηγετικά Νέα

0

tk63Μη χάσετε στα «Κυνηγετικά Νέα» που κυκλοφορούν αύριο Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας

Ψίχουλα επιστρέφει το Πράσινο Ταμείο στη θήρα, ενώ με τα χρήματα των κυνηγών προικίζονται… οι αντικυνηγετικές οργανώσεις!

Σε τσέπες ΜΚΟ τα ευρώ των κυνηγών
Σαν… “φτωχούς συγγενείς” αντιμετωπίζει τους κυνηγούς και την κυνηγετική δραστηριότητα το Πράσινο Ταμείο του υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά το πιο συγκλονιστικό ακόμα είναι πως χρησιμοποιεί τις ίδιες τις εισφορές τους, για να χρηματοδοτεί τις… περιβαλλοντικές ΜΚΟ που εχθρεύονται το ίδιο το κυνήγι!
Ενώ τα έσοδα του Ταμείου από τις άδειες θήρας και την κυνηγετική δραστηριότητα αγγίζουν τα 5.000.000 ευρώ ετησίως, ανταποδοτικά ως προς το θήραμα και το κυνήγι, δεν γυρνάνε περισσότερα από… 100.000 ευρώ το χρόνο!
Και την ίδια στιγμή που τα δημόσια εκτροφεία θηραμάτων καταρρέουν από την πολύχρονη υποχρηματοδότησή τους, οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ συνεχίζουν να “σιτίζονται” με εκατομμύρια από το Πράσινο Ταμείο.

ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ
Λύκος κι αρκούδα… έσμιξαν στη Φωκίδα
Τα “Κυνηγετικά Νέα” καταγράφουν τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι αρκούδες και οι λύκοι, πάνω από το φράγμα του Εύηνου!
ΠΡΟΒΛΕΨΗ
Καλοί οι οιωνοί για τον ερχομό της τσίχλας
Η αύξηση της καρποφορίας της ελιάς και οι βροχές του Σεπτέμβρη που μαλάκωσαν το χώμα στα ρεβένια, δημιουργούν το “έδαφος” μιας καλής τσιχλοχρονιάς.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Ελληνοαλβανικές… “συναυλίες” στο Μόρνο και στον Ασπρόπυργο
Ασπρόπυργος, Μάνδρα, Ελευσίνα και τα πέριξ, έχουν αρχίσει να αποκτάνε… πρωτιά στις “συναυλίες” των ηχομιμητικών συσκευών για τα ορτύκια, καθώς σε αυτές τις περιοχές φαίνεται πως… οι φίλοι του “Νταλάρα” και του “Καζαντζίδη” είναι αρκετοί!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ναυαγοσώστης για μια… “μαστουρωμένη” αρκούδα!
Ένας βιολόγος έσωσε από βέβαιο πνιγμό μια αρκούδα που, ημιαναίσθητη από το αναισθητικό βέλος ενός αστυνομικού, προσπαθούσε… να ξεφύγει κολυμπώντας στη θάλασσα.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ
Πρώτοι “λογαριασμοί” για τις πέρδικες της Μακεδονίας
Έμπειροι περδικοκυνηγοί κάνουν έναν πρώτο απολογισμό, από τις εναρκτήριες… καταπονήσεις τους στο Πάικο, στο Μπέλες, στο Άσκιο και στο Μενοίκιο όρος.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Για τις πρώτες τσίχλες… στην Πάρνηθα!
Στιγμή προς στιγμή το χρονικό του προηγούμενου σαββατοκύριακου, που τα “Κυνηγετικά Νέα” πήγαν να συναντήσουν τις πρώτες τσίχλες στα καρτέρια του βουνού….

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Σε αυτόν τον δρόμο που διάλεξες να πάρεις…
Δελτίο βασικών συμβουλών για τους “νεοσύλλεκτους”, που ξεκινάνε τώρα τη συμμετοχή τους σε μια ομάδα για αγριογούρουνα.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Πιο άγριοι από ποτέ οι φασιανοί των Τρικάλων
Συναρπαστικά στιγμιότυπα και ενδιαφέροντα συμπεράσματα, από τα πρώτα κυνήγια φασιανών σε εκείνες τις περιοχές της Θεσσαλίας, που τα πουλιά έχουν “ριζώσει”.

MAVERICK 88
Η “χράπα – χρούπα” για κυνηγούς & αγρότες
“Σπαρτιάτικο”, φτηνό και ικανό, το δημοφιλέστερο όπλο στην αμερικανική αγορά, τα κάνει όλα… και συμφέρει!

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
“Επαέ” θα μας… εφάνε οι πέρδικες
Ένα “απόσταγμα” εξορμήσεων στους περδικότοπους της Κρήτης, από τα μεγάλα υψόμετρα των Λευκών ορέων, μέχρι… τα πριβέ μητάτα των βοσκών του Ρεθύμνου.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Oι προγνώσεις για την Ήπειρο του Οκτωβρίου
Ένα ραπόρτο από τα μέρη της Ηπείρου, που μεταδίδει την ατμόσφαιρα της προσμονής για τις φάσσες, τις τσίχλες και τις μπεκάτσες που άρχισαν να κατεβαίνουν…

ΑΓΡΙΟΚΟΥΝΕΛΑ
Με το κατάλληλο τρόπο… για τον δικό τους τόπο
Οι διαφορές ανάμεσα στα περσινά και στα φετινά αγριοκούνελα, οι εδαφικές έριδες μεταξύ τους και οι τρόποι… για να τις αξιοποιήσετε.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΠΙΣΗΣ…
Το κουπόνι μπαλαντέρ για τη μεγάλη κλήρωση μιας BERETTA A400 xplor light, αξίας 1.840 ευρώ!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων