Κυνηγετικά Νέα

0

Μη χάσετε στα «Κυνηγετικά Νέα» που κυκλοφορούν σήμερα Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας

Τι έδειξαν οι κινήσεις της τσίχλας από την Ήπειρο έως την Κρήτη

Τα ελπιδοφόρα πρώτα μπασίματα
Στα μέρη της Κόνιτσας και άλλες τοποθεσίες της Ηπείρου, καταγράφηκε για φέτος, το πρώτο καλό πέρασμα από τσίχλες, ωστόσο Σάββατο και Κυριακή “μπασίματα” πουλιών, υπήρξαν και σε όλη την ανατολική ακτογραμμή της ηπειρωτικής χώρας.
Σε… συγκρατημένους, αλλά φυσιολογικούς για την εποχή αριθμούς, τσίχλες κινήθηκαν στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία, στην κεντρική Εύβοια και στην Αττική, με τα πρώτα “σημάδια” να δημιουργούν ένα… κλίμα αισιοδοξίας για ακόμα καλύτερη συνέχεια.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με… έφοδο έκλεισαν το σκοπευτήριο του Σχιστού
Σοκ προκάλεσε στους κυνηγούς και στους σκοπευτές της Αττικής, το αιφνιδιαστικό “λουκέτο” που έβαλε η Αστυνομία στο σκοπευτήριο του Κυνηγετικού Συλλόγου Πειραιά.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Πελοποννησιακές έριδες για φασιανούς και πέρδικες
Μέχρι και… σε απαγωγές φασιανών εκτροφής κατέφυγαν δασικοί υπάλληλοι, στα πλαίσια της ανεξήγητης εμμονής τους να ματαιώσουν απελευθερώσεις της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Τα ακυνήγητα κοπάδια των Αγράφων
Τα συμπεράσματα τριών συνεχών κυνηγετικών εξορμήσεων στα βουνά και στους χαλιάδες της Αργιθέας, όπου τις πέρδικες τις ακούς, αλλά δύσκολα τις βρίσκεις.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Ο καταρροϊκός πυρετός κάνει “σαρκοφάγα” τα αγριογούρουνα!
Διαστάσεις πανδημίας παίρνει στη χώρα μας ο καταρροϊκός πυρετός των αιγοπροβάτων. Η ασθένεια αναμένεται να συνεχιστεί με τους ίδιους, ή ακόμα και αυξανόμενους, ρυθμούς το επόμενο διάστημα, αφού το φθινόπωρο ευνοείται η δραστηριότητα των εντόμων – φορέων της αρρώστιας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θέμα και στη Βουλή το… έντεχνο “χαράτσι” για τα κυνηγόσκυλα
Τη δυνατότητα των κυνηγών να εμβολιάζουν “ατελώς” τους σκύλους τους στις δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες, ζήτησε με παρέμβαση της η Βουλευτής Καστοριάς Μ. Αντωνίου.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Οι δυσκολίες του τραυματισμένου κάπρου
Ένα “λυσάρι” για την αβεβαιότητα και τη σύγχυση που προκαλεί ένα αγριογούρουνο, που κανείς δεν ξέρει πόσο σοβαρά χτυπήθηκε ή πόσο μακριά έφυγε….

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Το πρώτο μπάσιμο στα καρτέρια της Κόνιτσας
Το περασμένο Σάββατο 11 Οκτωβρίου καταγράφηκε στα τσιχλοκάρτερα της Ηπείρου, το πρώτο καλό πέρασμα των πουλιών για τη φετινή χρονιά.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Οι “μπούκες” της τσίχλας με θέα… το πέλαγος
Με τις πρώτες τσίχλες να έχουν αρχίσει να φαίνονται εδώ και αρκετά 24ωρα, οι ημέρες που περίμεναν οι “καρτεριτζήδες” της Κρήτης φαίνεται να φτάνουν.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Ο κάθε τόπος και άλλος… λαγότοπος
Οι ευκολίες και οι δυσκολίες στην ιχνηλασία του λαγού, σε μια σειρά “συνδυασμών” που έχουν να κάνουν με το έδαφος, τους καιρούς και το μικροκλίμα της κάθε περιοχής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Στα ορτύκια της Ανδαλουσίας με δίκαννο της Winchester
Μια μοναδική εμπειρία σε έναν από τους διασημότερους κυνηγότοπους της Ισπανίας, γίνεται ευκαιρία να δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες το σουπεροποζέ Select Light.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Οι “πύλες” της φάσσας στο Βέρμιο και στα Πιέρια
Μια καταγραφή των περασμάτων, των διαδρομών και των καλύτερων καρτεριών της Κεντρικής Μακεδονίας, από τις 10 Οκτωβρίου και μετά…

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Η ορεινή ραψωδία για Πόιντερ και Σέττερ
Το χρονικό και τα αποτελέσματα των συνεχόμενων αγώνων βουνού που διοργάνωσε ο ΟΚΑΔΕ, στον Όλυμπο, στα Άγραφα και στο Παναχαϊκό.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Οι δυο “εκδοχές” μιας σύλληψης στη Λήμνο
Οι καταγγελίες και οι συγκρούσεις γύρω από το περιστατικό σύλληψης δυο κυνηγών στη Λήμνο, που υποστηρίζουν πως “παγιδεύτηκαν” για να αξιοποιηθούν… ως “λαθροθήρες”!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων