Κυνηγετικά Νέα

0

Κυκλοφορούν αύριο Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, τα Κυνηγετικά Νέα, σε όλα τα περίπτερα της Ελλάδας.

Διαβάστε στα θέματα αυτού του φύλλου:
Κυνηγοί – εγκλωβισμένοι στη θεομηνία που έπληξε τη χώρα
Μαρτυρίες από το μάτι του κυκλώνα
Τις πληγές τους, από τις καταστροφικές συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων του περασμένου Σαββατοκύριακου “μετρούν” Ήπειρος, Ευρυτανία, Αιτωλοαακαρνανία και άλλες περιοχές της περιφέρειας. Κυνηγετικοί σύλλογοι και μεμονωμένοι κυνηγοί που ήρθαν αντιμέτωποι με τη θεομηνία στον τόπο τους, περιγράφουν στιγμές καταστροφής και αγωνίας που δεν έχουν ακόμα τελειώσει…

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παρεμβάσεις των ΜΚΟ για τα καθήκοντα των υπουργών!
Με τις αρμοδιότητες για τα δάση και το κυνήγι να μην έχουν ακόμα κατανεμηθεί, οι περιβαλλοντικές Μ.Κ.Ο. δίνουν αγώνα για τα “κεκτημένα” τους.

knΚΕΡΚΙΝΗ
“Τάιζε” τα αγριογούρουνα και έπειτα τα εκτελούσε!
Νυχτερινή επιχείρηση θηροφυλάκων στήθηκε στην Κερκίνη, για να εξουδετερωθεί σεσημασμένος λαθροθήρας που εμπορευόταν το κρέας των αγριόχοιρων που σκότωνε.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Μινκ και μυοκάστορες “ρίζωσαν” στη Μακεδονία!
Τρίτη και τέταρτη γενιά σαρκοβόρων μινκ αναπαράγονται στην ύπαιθρο της Καστοριάς και της Κοζάνης, ενώ μυοκάστορες εγκαταστάθηκαν στα νερά του Αξιού.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Εισαγγελέας έβαλε στη θέση τους τους αντικυνηγούς της Νάξου
Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει, τελικά, με το κυνήγι, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης φαίνεται να … όπλισε με θράσος και τσαμπουκά διάφορες αντικυνηγετικές ομάδες στην περιφέρεια…

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Επιδρομή αρουραίων στην Καρδίτσα προκαλεί φόβους… και για τα ορτύκια
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, το πεδινό τμήμα του νομού Καρδίτσας κηρύχθηκε, ήδη, ως αρουραιόπληκτο!

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Για τσιχλοκότσυφα σε μια όαση του κάμπου
Καρτέρια και “περπατητό” λίγο έξω από την Καρδίτσα, σε μια όαση του μεγάλου κάμπου που καταφεύγουν τσίχλες και κοτσύφια, καθώς ο χειμώνας βαδίζει τη “στράτα” του.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Πολλά… υποσχόμενοι οι λαγότοποι της Κρήτης
Έμπειροι λαγοκυνηγοί και πρόεδροι κυνηγετικών συλλόγων της Κρήτης, “ακτινογραφούν” την χρονιά που πέρασε και… προβλέπουν τι θα γίνει την επόμενη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
“Ξεχασμένος” από μπεκάτσες ο Έβρος
Αναμένοντας “επιστρόφια” στον Έβρο, που φέτος έζησε μία από τις… χειρότερες “μπεκατσοχρονιές” της τελευταίας 30ετίας!

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Για μπάλιζες & νερόκοτες με… σκύλους φέρμας!
Τα κυνηγόσκυλα που μπορούν ακόμα να το κάνουν, έχουν μια σειρά προτερημάτων που στις μέρες μας δεν είναι και πολύ συχνά, ούτε… και στις ηπειρωτικές φυλές.

ΒΛΗΤΙΚΗ
Ένα βύσμα… για την κάθε περίπτωση
Η διαδρομή της βυσμάτωσης μέσα στην κάννη πρέπει να είναι γρήγορη και ομοιόμορφη, να έχει αντίσταση για να δώσει ταχύτητα στα σκάγια, να μην έχει απώλειες αερίων, αλλά και να μην προκαλεί ανάπτυξη μεγάλων πιέσεων.

ΗΠΕΙΡΟΣ
Τα μπεκατσοτόπια της εποχής
Μια συνοπτική ανασκόπηση των εμφανίσεων και εξαφανίσεων της μπεκάτσας στην Ήπειρο, λίγο πριν αρχίσει ο τελευταίος μήνας της κυνηγετικής σεζόν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
“Αναμέτρηση” στους λασπότοπους της Ανδραβίδας
Όλα όσα συνέβησαν στην Ανδραβίδα, όταν σκύλοι αγγλικών και ηπειρωτικών φυλών κλήθηκαν να διαγωνισθούν με έπαθλο… τα μπεκατσίνια!

ΕΠΙΒΙΩΣΗ
Επικίνδυνα συμβάντα σε ασάλευτα νερά…
Όλα όσα πρέπει να ξέρει και να προσέχει κανείς, όταν πορεύεται στα έλη και στους βαλτότοπους.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων