Κυνηγετικά Νέα

0

Αύριο Τετάρτη 18 Φλεβάρη, διαβάστε τα Κυνηγετικά Νέα που κυκλοφορούν σε όλα τα περίπτερα της χώρας

Σήμα κινδύνου μιας Ελλάδας που χάνεται
Από τις καλύβες του Έβρου μέχρι τους ξυλοκόπους της Ροδόπης, και από τους βοσκούς της Πίνδου μέχρι τους ορεσίβιους Αρκάδες, όλοι μετατρέπονται… σε “παράνομους” μέσα στα ίδια τα χωριά τους.
Στην Ελλάδα, είναι παλιό συνήθειο η κάθε “περιβαλλοντική μελέτη” να ταυτίζει την ανάγκη προστασίας του ορεινού περιβάλλοντος, με την ενοχοποίηση και εκδίωξη όλων, σχεδόν, των ανθρώπινων δραστηριοτήτων που ασκούνται εκεί…

ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ
Ματιές… από κοντά στους μυοκάστορες του Αλιάκμονα
Αν και πολλοί κυνηγοί υποστηρίζουν πως έχουν δει μυοκάστορες να εφορμούν σε χτυπημένα παπιά, όλες οι μελέτες έχουν δείξει πως το είδος… είναι αυστηρά φυτοφάγο.

kn82ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι αναγκαίοι και… διατεταγμένοι φόνοι!
Σε αντιδιαστολή με την Ελλάδα, η διατήρηση των ειδών στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις Η.Π.Α, περιλαμβάνει συχνά και… τους “οικολογικούς” φόνους!

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Όταν “φιλόζωοι”… κακοποιούν τα ζώα!
Ένα… παράνομο καταφύγιο αδέσποτων ζώων που λειτουργούσε “φιλόζωη” κυρία, συνταράσσει τις τελευταίες ημέρες την κοινωνία της Μυκόνου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τα εργαστήρια ρίχνουν φως στα… ταξίδια της μπεκάτσας
Οι επιστήμονες κατάφεραν να δώσουν απαντήσεις στην προέλευση και στην αποδημία των πουλιών, με την αξιοποίηση ενός… χημικού στοιχείου που βρίσκεται προσκολλημένο στα πούπουλά τους!

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Η επιστροφή της μπεκάτσας στα μέρη της Κρήτης…
Το πιο συνηθισμένο λάθος αυτών των ημερών είναι ότι, συγχέονται οι μπεκάτσες των “επιστροφίων” με τις “ντοπιάρες” που συγκεντρώνονται για να φύγουν!

ΘΗΡΑΜΑ
Κοπάδια κοκκινότσιχλες στα χαμηλά των κάμπων
Το κρύο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και ο παγετός το βράδυ και το πρωί, σηματοδότησαν την κάθοδο των πουλιών στους κάμπους και στις παραποτάμιες εκτάσεις της Ηπείρου.

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ
Για τσίχλες ξανά στα “ξινά” του Μοριά
Ο Φλεβάρης είναι για την τσίχλα η… εποχή της ανατολικής Πελοποννήσου, εκεί όπου εκτείνονται οι οπωρώνες με πορτοκαλιές, μανταρινιές και λεμονιές.

ΚΟΤΣΥΦΑΣ
Οι ευφυείς τακτικές του, το πρωί και το απόγευμα…
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ο κότσυφας μπορεί να “παίζει” σε διπλό ταμπλό, ανάλογα με το πώς συμφέρει κάθε φορά τη φύση του.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Τα… προνομιούχα καρτέρια της Κρήτης
Στα πιο προνομιούχα καρτέρια τσίχλας του ευρωπαϊκού νότου, οι κυνηγοί έχουν συχνά τη δυνατότητα να δουν… το πέρασμα ακριβώς τη στιγμή που συμβαίνει, υπό το φως της ημέρας!

BAIKAL MP 155 WOOD
Χαμηλό βάρος, χαμηλή τιμή, υψηλή απόδοση
Με τιμή στα 646 ευρώ, το νέο μοντέλο ΜΡ-153 της Ρωσικής Baikal, έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα όπλα της παγκόσμιας αγοράς!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Μυστικά της οδήγησης στον κλοιό του πάγου…
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για ασφαλείς μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, όσο οι δρόμοι θα συνεχίσουν να ορθώνουν τα εμπόδια του χιονιού και του πάγου.

ΑΓΩΝΕΣ
Έναρξη… “αναμετρήσεων” μέσα στη βαρυχειμωνιά!
Από τις ημέρες του χιονιά στην αρχή του νέου έτους, άρχισε και εξελίσσεται στα σταροχώραφα της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, ο νέος κύκλος αγώνων για Πόιντερ και Σέττερ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων