Κυνηγετικά Νέα

0

Αύριο στα Κυνηγετικά Νέα που κυκλοφορούν διαβάστε

Δασικοί ορκισμένοι… λαθροθήρες

Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγους μήνες στην Πελοπόννησο

Στο Μαίναλο της Αρκαδίας ένας δασικός υπάλληλος όχι μόνο προστάτευε τους λαθροθήρες, αλλά ήταν και αυτός που με ένα… πολεμικό όπλο στα χέρια αναλάμβανε να “εκτελέσει” τους αγριόχοιρους που στρίμωχνε η παράνομη ομάδα!
Αν και πολλοί ήταν αυτοί που ήξεραν, αν και πολλοί ήταν αυτοί που το συζητούσαν ψιθυριστά σε γραφεία και στέκια της Αρκαδίας, μόνο οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου έκαναν αυτό που έπρεπε, για να εξουδετερωθεί το “προστατευόμενο” κύκλωμα λαθροθηρίας που δρούσε για καιρό στην ύπαιθρο γύρω από την Τρίπολη.

kn68ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Ιός – φονιάς “κρυμμένος” μέσα… στους λαγούς!
Η Αιμορραγική Νόσος εντοπίστηκε στο 17,6% των λαγών που εξέτασαν οι επιστήμονες, με το υψηλότερο ποσοστό να σημειώνεται σε λαγοτόπια, κοντά σε δρόμους και σε πεδινές εκτάσεις!

EΡΕΥΝΑ
Πιο υγιής και ισχυρός… ο σκελετός των κυνηγών!
Αν ο σύγχρονος άνθρωπος είχε τον σκελετό των κυνηγών προγόνων του, τότε κατάγματα και ασθένειες των οστών θα ήταν κάτι άγνωστο!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στην τελική ευθεία η Έκθεση, με δωρεάν είσοδο από τα “Κυνηγετικά Νέα”
Τη Παρασκευή 27 Μαρτίου ανοίγει τις πύλες της η κυνηγετική έκθεση OUTDOOR EXPO 2015, αλλά οι αναγνώστες των “Κυνηγετικών Νέων” δεν θα χρειαστούν εισιτήριο εισόδου!

ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ & ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ
Οι λαγοί και οι πέρδικες μετά τους χιονιάδες
Το χειμώνα, ένας βασικός παράγοντας που κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου πάνω στους ορεινούς όγκους της Κρήτης, είναι… το χιόνι!

ΧΡΟΝΙΚΟ
Όλα τριγύρω αλλάζουνε, ο Έβρος ίδιος μένει…
Μία … ανταπόκριση σταλμένη το Γενάρη του 1981 από το μεγάλο υδάτινο σύνορο της χώρας, όταν μία παρέα κυνηγών ήρθε αντιμέτωπη με τον πλημμυρισμένο Έβρο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ
Τελευταία μαθήματα… στις μπεκάτσες του Μάρτη
Αυτές τις ημέρες τα σκυλιά μπορεί να χρειαστεί να ψάξουν σε μία ποικιλομορφία καιρικών συνθηκών, από τις ακραίες χειμωνιάτικες …του “παλουκοκαύτη” μήνα, έως τις απόλυτα ανοιξιάτικες με 25 βαθμούς θερμοκρασία!

ΑΥΤΟΨΙΕΣ
“Γυροβολιές” σε τσιχλότοπους του χθες και του σήμερα…
Τα τσιχλοτόπια που έγραψαν… ιστορία, από τη Λάρισα μέχρι την Άρτα και από τη Μαγνησία και την Εύβοια έως τη νότια Πελοπόννησο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Το καλό όπλο πέρα από τιμή και πατρίδα!
Οι εποχές έχουν αλλάξει και η βιομηχανία των όπλων προσφέρει, πλέον, προσιτές επιλογές, οι οποίες στο παρελθόν ήταν πανάκριβες ή παντελώς άγνωστες στον ευρύ κύκλο των κυνηγών.

ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ
Όταν… “κλαίνε” οι ιχνηλάτες!
Οι φωνές των λαγόσκυλων εκφράζουν την ένταση, την αγωνία και το πάθος στο οποίο είναι… καταδικασμένα. Μια “καταδίκη” που… τη λατρεύουν, γι’ αυτό και την τραγουδούν!

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Οι φυλετικές καταβολές για τη στιγμή της φέρμας
Ανάλογα με τη φυλή, την κληρονομικότητα και τις οσφρητικές του ικανότητες, κάθε κυνηγόσκυλο έχει τους δικούς του κώδικες στον τρόπο που εκδηλώνει τη φέρμα του.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Για πέρδικες με τον καιρό που μας όριζε το βουνό
Αναθυμήσεις από τα ορεινά καταράχια της Ηπείρου, σε ένα διάλειμμα από τις βροχές και τις αντάρες που, φέτος, έγιναν “καθεστώς” στους περδικότοπους.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων