Κυνηγετικά Νέα

0

Αύριο 8 Απριλίου θα βρείτε στα περίπτερα όλης της χώρας τα Κυνηγετικά Νέα με πλούσια ύλη.

Στα θέματα αυτού του φύλλου διαβάστε:

Στο βυθό ο κάμπος των Σερρών
Οι συνέπειες στις γέννες των λαγών & στους πληθυσμούς της καμπίσιας πέρδικας

Τα νερά που έπνιξαν 100.000 στρέμματα δοκιμάζουν τους ανθρώπους και την πανίδα του τόπου, ενώ αναμένεται να αλλάξουν τον “κυνηγετικό χάρτη” στην έναρξη της νέας σεζόν.
Με τις καλλιέργειες τριφυλλιών, σιταριών, βαμβακιού, τεύτλων και ηλιόσπορων κατεστραμμένες, εκτός από τους αγρότες δύσκολες προδιαγράφονται οι συνθήκες και για τα είδη που φωλεοποιούν στον κάμπο των Σερρών!

ΠΡΟΣΩΠΑ
Ένας Λαγός… που λατρεύει το κυνήγι!
Ο άσσος του Παναθηναϊκού Τάσος Λαγός ψάχνει για νέο τουφέκι και εκμυστηρεύεται στα “Κυνηγετικά Νέα” το όνειρό του, για ένα κυνήγι υδροβίων στον Έβρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αυξάνεται η λίστα με τα κλεμμένα κυνηγόσκυλα
Άγνωστοι δράστες εισέβαλαν σε κτήμα στην Προσοτσάνη, από όπου και άρπαξαν τρία από τα πέντε λαγόσκυλα που διατηρούσαν εκεί οι ιδιοκτήτες τους.

kn89ΜΥΣΤΙΚΑ & ΨΕΜΑΤΑ
Το υγραέριο στην πιάτσα των… “αετονύχηδων”!
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε και δεν θα σας πουν ποτέ οι “μάστορες”, στα συνεργεία τοποθέτησης υγραερίου στα αυτοκίνητα…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Βαριές οι ευθύνες για το θάνατο του Σήφη!
Μα κράτος είναι αυτό(;), δασαρχείο είναι αυτό(;), κυβέρνηση είναι αυτή(;), που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ούτε… έναν κροκόδειλο ζωντανό;

EΙΔΗΣΕΙΣ
Συμβόλαια… “υιοθεσίας” για ταξιδιάρες μπεκάτσες
Με 49 ευρώ το χρόνο μπορεί κάποιος να γίνει …νονός μίας “μαρκαρισμένης” μπεκάτσας, ώστε να βλέπει δορυφορικά και σε καθημερινή βάση, που βρίσκεται το πουλί που έχει υιοθετήσει!

ΟΡΤΥΚΙΑ & ΤΡΥΓΟΝΙΑ
Βασικές αρχές για τα εαρινά σμήνη
Κάθε χρόνο όλο και κάποια αλλαγή θα σημειωθεί στους αριθμούς των πουλιών και στους χρόνους της μεγάλης ανοιξιάτικης αποδημίας, αλλά… οι βασικές “αρχές” παραμένουν ίδιες και απαράλλαχτες!

ΓΡΑΜΜΕΝΟΧΩΡΙΑ
Η “κληρονομιά” ενός λαγοκυνηγού στον εγγονό του
Δεν έχει μόνο το όνομα του παππού του ο Αλέξανδρος… Έχει και τα “χούγια” του, έχει την ίδια αγάπη για τα βουνά του τόπου τους, τιμά τις παρακαταθήκες του γέροντα που τον έμαθε να κυνηγάει.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Κούρτσχααρ της Κρήτης με εξειδίκευση… στο λαγό!
Οι βασικοί λόγοι και οι… βασικοί τρόποι, που το Κούρτσχααρ έχει καταφέρει να… ανταγωνίζεται αρκετούς σκύλους – ιχνηλάτες στα εδάφη της Κρήτης.

AΓΡΙΑ ΖΩΗ
“Ευαίσθητα δεδομένα” για ζευγαρωμένες πέρδικες
Τα μονογαμικά ζευγάρια, οι νέοι δεσμοί και οι… ανέραστοι αρσενικοί, με αφορμή μία σειρά παρατηρήσεων σε μία χαράδρα του Υμηττού.

ΒΛΗΤΙΚΗ
Αλήθειες… επί πίνακι για τα τσοκ και τα φυσίγγια
Χρήσιμοι πίνακες και αριθμοί για να κατανοηθούν καλύτερα βασικές παράμετροι που έχουν σχέση με τα όπλα, τα τσοκ και τα φυσίγγια.

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ
Η διατροφή της νεκρής περιόδου
Για όσους ταΐζουν τα κυνηγόσκυλά τους με ξηρή τροφή, αυτή είναι η περίοδος μετάβασης από τα προϊόντα τύπου “ενέργειας”, σε προϊόντα τύπου “συντήρησης”!

ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ
Τα χαμένα καρτέρια του… Φαληρικού Δέλτα
Γραπτές μαρτυρίες από την εποχή που τρυγόνια, μπεκάτσες και παπιά έπεφταν στο Φάληρο, με τις πέρδικες να κράζουν, ακόμα, στο λόφο του Φιλοπάππου.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Η λειτουργική “ανατομία” των σκύλων φέρμας…
Πέρα από όσα μπορούν να επαληθευτούν με τα μάτια, υπάρχουν δύο μεγάλα προσόντα τα οποία δεν φαίνονται στη μορφολογία του κυνηγόσκυλου: η ευφυΐα και η κυνηγετική μανία του!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγώνες εν τοις ουρανοίς!
Όσοι νομίζουν πως οι κυνηγοί έχουν τη “ζούρλια” τους, που να γνωρίσουν… τους “περιστεράδες” που είναι και κυνηγοί.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων