Κυνηγετικά Νέα 100!

0

Το 100στο φύλλο των Κυνηγετικών Νέων,  της εφημερίδας για τη φύση, την άγρια ζωή, την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της, κυκλοφορεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου, σε όλα τα περίπτερα…

Τα θέματα αυτού του φύλλου

Λύκοι φονιάδες στα Μέγαρα

kn100Έχοντας διαβεί το “σύνορο” του Κιθαιρώνα, λύκοι έχουν αρχίσει να πραγματοποιούν επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα και εντός του νομού Αττικής, όπως έδειξε και το τελευταίο θανατηφόρο περιστατικό, το Σάββατο 13 Ιουνίου.

ΕΡΕΥΝΑ
Υπό μελέτη οι βιρβιλιές των λαγών!
Σε συμπεράσματα που ανατρέπουν τα έως τώρα δεδομένα, κατέληξε μία επιστημονική μελέτη που διεξήχθη στη Μακεδονία, και καταπιάστηκε με τις… κακαράντζες των λαγών!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νίκη – σταθμός… για τα μολύβδινα σκάγια
Βαριά ήττα υπέστη η προσπάθεια των αντικυνηγετικών οργανώσεων να απαγορεύσουν καθολικά τη χρήση μολύβδινων σκαγιών, σε όλα τα εδάφη και σε όλους τους κυνηγότοπους.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Σκιαμαχούν για πέρδικες χωρίς… τον “ξενοδόχο”!
Σε… δημοκρατική διαδικασία έθεσε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας, την κάθε πρόταση που υπάρχει για την ημερομηνία έναρξης και λήξης του κυνηγίου της νησιωτικής πέρδικας, στα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού…

EΙΔΗΣΕΙΣ
Άνθρωποι στο νοσοκομείο από επιθέσεις τσιμπουριών!
Μέσα σε διάστημα λίγων μόνο ημερών, τέσσερις άνθρωποι χρειάστηκαν τη βοήθεια των γιατρών του νοσκομείου Γρεβενών, για να απαλλαγούν από τσιμπούρια που είχαν προσκολληθεί πάνω τους.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Εκπαιδευτικά Θεσσαλονίκης με Μπιγκλ από τον Καναδά!
Καρέ – καρέ οι φάσεις ενός “εκπαιδευτικού” λαγόσκυλων στην Άσσηρο, με τα Μπιγκλ μιας ιδιαίτερης εκτροφής, ενός… Κροάτη του Καναδά.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Απέναντι σε ένα καπρί μόνο με… το μαχαίρι
Οι… λεπτοδουλειές για την “περιποίηση” ενός χτυπημένου αγριόχοιρου, επειδή συχνά οι “ατσαλοσύνες” μπορεί να καταντήσουν άχρηστα, πολλά κιλά εκλεκτού κρέατος!

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Οι “εστίες” των ορτυκιών στα κομμένα σταροχώραφα
Τα στάρια άρχισαν να κόβονται, τα ορτύκια άρχισαν να φαίνονται, αλλά για κάποιους δικούς τους λόγους τα πουλιά επιλέγουν συγκεκριμένα χωράφια και αδιαφορούν για κάποια άλλα…

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Όταν τα κυνηγόσκυλα… τρέμουν το θήραμα!
Η “θηραματοφοβία” είναι ένα επίκτητο φοβικό σύνδρομο που μπορεί να πλήξει, κυρίως, τους σκύλους φέρμας, εμφανίζοντας μία “συμπτωματολογία” δύο βαθμίδων…

OΠΛΑ
Φαινόμενα και “θεραπείες” του οδυνηρού λακτίσματος
Ένα όπλο κάτω από τα τρία κιλά θα “κλωτσήσει” πολύ έντονα αν πυροδοτήσει φυσίγγια 38 γραμμαρίων και πάνω, όσο σύγχρονο ή καλό και να είναι το σύστημα απορρόφησης λακτίσματος που διαθέτει

ΟΠΛΑ
Με μία τουφεκιά, “έπαιρναν” 50 παπιά!
Η ιστορία των όπλων που είχαν διαμέτρημα κάννης… άνω των 51 χιλιοστών, προσαρμόζονταν πάνω σε βάρκες και μπορούσαν να ρίξουν και πάνω από 1 κιλό σκάγια σε κάθε εκπυρσοκρότηση!

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ
Η τέχνη της απολύμανσης στα κυνοστάσια
Άγνωστες και αναγκαίες λεπτομέρειες μιας διαδικασίας, που έχει να συνεισφέρει πολλά στην ομαλή συμβίωση με ένα ή περισσότερα κυνηγόσκυλα.

ΨΑΡΕΜΑ
Με συρτή ή καθετή για… καλαμάρια
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ώρες, τις εποχές και τις τεχνικές ψαρέματος καλαμαριών από τη βάρκα.

ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ
Ο ασιάτης σκίουρος που… αγάπησε τη Λέσβο
Το ζώο που αποκαλείται Γαλιά στην ντοπιολαλιά της Μυτιλήνης, είναι ένα ασιατικό είδος σκίουρου που διάλεξε τα δάση του νησιού για να ζήσει!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων