Κυνηγετικά Νέα

0

Κυκλοφορούν σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου, τα Κυνηγετικά Νέα, η εφημερίδα για το κυνήγι και τη ζωή στη φύση.. Αναζητήστε την στα περίπτερα και ενημερωθείτε. Στα θέματα αυτού του φύλλου

 Παράνομη η απαγόρευση στον Χελμό 

Για… το τίποτα και με το τίποτα απαγορεύθηκε πριν λίγες ημέρες το κυνήγι της ορεινής πέρδικας στο Χελμό και σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Καλαβρύτων, με μία απόφαση που εισηγήθηκε μεν ο τοπικός δασάρχης, αλλά φαίνεται να υποκινήθηκε από… κύκλους του τοπικού κυνηγετικού συλλόγου.

kn103ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα… capital controls ευνόησαν τους λαθροθήρες
Πρόβλημα στη λειτουργία της θηροφυλακής προκαλεί το όριο των 60 ευρώ ημερησίως, καθώς δεν επαρκεί για τον ανεφοδιασμό των περιπολικών τζιπ με καύσιμα!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το μυστήριο της Winchester που αναπαυόταν στο δάσος
Χαμός στις ΗΠΑ μετά την τυχαία ανεύρεση μιας παλιάς Winchester, που στην εποχή της ήταν τόσο διάσημη, όσο είναι σήμερα και τα …οπίσθια της Κιμ Καρντάσιαν!

EΙΔΗΣΕΙΣ
Πυροσβέστες και με τη βούλα έγιναν κυνηγοί στο νομό Κιλκίς
Στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας έχει ενταχθεί ομάδα μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου της Παιονίας, κερδίζοντας εκτίμηση και σεβασμό… στο “πεδίο της μάχης”!

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Οι “αόρατοι” φασιανοί της Καρδίτσας
Πιο άγριοι, απρόσιτοι και “αόρατοι” από ποτέ είναι φέτος οι φασιανοί της Καρδίτσας, καθώς οι νέες γενιές των πουλιών έμαθαν να κρύβονται από τα μάτια των ανθρώπων και τις… μύτες των σκύλων.

ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο καρκίνος τον νίκησε, αλλά ποτέ δεν τον λύγισε
Ύστερα από 8 χρόνια “μάχης”, έφυγε ο κυνηγός που αναμετρήθηκε με τον καρκίνο στα ίσια, αντλώντας δύναμη και κουράγιο από… τα βουνά που λάτρευε.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Τα δύσκολα “εκπαιδευτικά” στους κάμπους του Ιουλίου
Όλα τα κομμάτια του εδάφους στον κάμπο δεν είναι το ίδιο κατάλληλα για το ξεκίνημα και την εκγύμναση ενός νεαρού κυνηγόσκυλου, είτε προέρχεται από βρετανικές είτε από ηπειρωτικές φυλές…

ΑΥΤΟΨΙΕΣ
Σε κυκλοφορία τρυγονάκια από τις πρώτες γέννες
Από τα τέλη Ιουνίου τα νεαρά πιτσούνια των τρυγονιών εγκατέλειψαν τις φωλιές τους στα απόμακρα δασοτόπια, και κυκλοφορούν για βοσκή στις θερισμένες σταριές των κάμπων.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Φόβοι και ελπίδες για τις πέρδικες στο Βέρμιο
Αγωνία για το αν οι πέρδικες κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφες τις φωλιές τους και να προστατέψουν τους νεοσσούς τους, από τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις που εξελίχθηκαν Mάη και Iούνη…

ΔΑΜΑΣΚΗΝΕΣ ΚΑΝΝΕΣ
Η γοητεία τέχνες… κατεργάζεται
Είτε οφείλεται στους τόνους ιδρώτα που χύθηκαν στη σφυρηλάτηση, είτε στην ατμόσφαιρα της εποχής από την οποία προέρχονται, τα όπλα με δαμασκηνές κάννες συνεχίζουν ακόμα να γοητεύουν και να χρησιμοποιούνται και στις ημέρες μας.

ΕΡΕΥΝΑ
Ο “Άργος” του Οδυσσέα ήταν Κρητικός Ιχνηλάτης!
Η ταυτότητα και η φυλετική προέλευση του θρυλικού κυνηγετικού σκύλου του Οδυσσέα, αποκωδικοποιείται από έναν μελετητή – ερευνητή της Οδύσσειας.

ΟΠΛA
Το τουφέκι του Λουδοβίκου που… ζήλεψαν οι Άγγλοι!
Η ιστορία ενός εμπροσθογεμούς κυνηγετικού όπλου που χρειάστηκε 22 χρόνια να κατασκευασθεί, για να αρέσει στις πιο ισχυρές βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

ΛΥΚΟΣ
Ένας “κυνηγός” από την καλή και την ανάποδη
Στα κοπάδια των κτηνοτροφικών ζώων που είναι περισσότερο ευάλωτα, οι λύκοι μπορεί να καταφύγουν στην αποκαλούμενη “πλεονασματική θανάτωση”, σκοτώνοντας πολύ περισσότερα ζώα από όσα χρειάζονται για να τραφούν!

ΨΑΡΕΜΑ
Μέτρα και “σταθμά” για την επιλογή σκάφους
Χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή σκάφους ανάλογα με το… πορτοφόλι, τον τρόπο και το στυλ ψαρέματος του καθενός, αλλά και τις θάλασσες που θα αντιμετωπίσει!

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων