Η κυνηγετική περίοδος, στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης

0

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης την Πέμπτη 16 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης στις 16:00. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, εκπροσωπώντας τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της κυνηγετικής περιόδου, αναφέροντας όλα όσα προσφέρουν οι κυνηγοί.

Όπως ανέφερε, οι κυνηγοί αριθμούν πάνω από 200.000 μέλη, ενώ η συνεισφορά τους ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Ακόμη, απασχολούν εργαζομένους μέσω των ομοσπονδιακών δασοφυλάκων και συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής.

Εμείς οι κυνηγοί είμαστε παραπάνω οικολόγοι και φιλόζωοι από κάποιους άλλους  Εκ μέρους του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης, ο κ. Θεοδωρακόπουλος ανέγνωσε μια επιστολή την οποία έθεσε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για να προσυπογράψουν, αν το επιθυμούσαν.

Η επιστολή αναφερόταν στις κινήσεις και στον τρόπο με τον οποίον χειρίζεται η κυβέρνηση την κυνηγετική περίοδο, αλλά και σε αυτά που προσφέρουν οι κυνηγοί στη φύση και στον άνθρωπο.

Ακόμη, στην επιστολή οι κυνηγοί ανέφεραν ότι το κυνήγι αποτελεί μέρος της κοινωνικής συνοχής και μια ιδιαίτερη κουλτούρα, ενώ παράλληλα ζητούν να μην γίνει καμία θεσμική αλλαγή στην κυνηγετική περίοδο.

Η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει καθήκον να εξασφαλίσει τη στενή σχέση του πολίτη με τη φύση.
Ο κ. Θεοδωρακόπουλος έθεσε τον ψήφισμα αυτό στα μέλη του ΔΣ προκειμένου να προσυπογράψουν, εάν το επιθυμούν.

arcadiaportal.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων