Κυνηγετικά Νέα

0

Αύριο 22 Ιουλίου, κυκλοφορούν τα Κυνηγετικά Νέα, η εβδομαδιαία εφημερίδα των Κυνηγών. Αναζητήστε την στα περίπτερα όλης της χώρας. Στα θέματα αυτού του φύλλου διαβάστε:

Η πρώτη συνάντηση ΚΣΕ – Τσιρώνη για τη νέα ρυθμιστική

Τα είπαν… δεν τα βρήκαν

kn104“Κάλιο αργά παρά ποτέ” ο Γ.Τσιρώνης δέχτηκε να συζητήσει με την ΚΣΕ το περιεχόμενο της νέας ρυθμιστικής για το κυνήγι, χωρίς, όμως, να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με τις προθέσεις του.
Οι δύο πλευρές τα είπαν, δεν τα βρήκαν, αλλά… και δεν τα “έσπασαν”!
Αν και ο κ. Τσιρώνης φρόντισε να μην “εκπέμψει” απειλητικά μηνύματα εναντίον του κυνηγίου ή των κυνηγετικών οργανώσεων, ήταν σαφές πως όσον αφορά τις περιόδους θήρας, οι συνεργάτες του είχαν σαν “μπούσουλα” τις πάγιες θέσεις… της Ορνιθολογικής.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Κίνδυνος αφανισμού λόγω τραπεζών και… υπουργού!
Εξαιτίας της κρίσης και του… υπουργού Τσιρώνη, περισσότερες από 1.500 κυνηγετικές επιχειρήσεις και πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας, αντιμετωπίζουν σήμερα συνθήκες πλήρους αφανισμού

ΥΜΗΤΤΟΣ
Οι κυνηγοί και πάλι πρώτοι στη “μάχη” με τις φλόγες
Στην πρώτη γραμμή… του πυρός βρέθηκαν και πάλι οι κυνηγοί του Κορωπίου και οι θηροφύλακες της Δ΄ΚΟΣΕ, για να σωθεί ο Υμηττός

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
“Βρυχηθμοί” Αγγελέτου για μία ρυθμιστική  που δεν υπάρχει!
Ο Άγγελος Αγγελέτος άφησε για λίγο την υπεράσπιση της κ. Ζαρούλια της “Χρυσής Αυγής”, για να στείλει… εξώδικο στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη, απειλώντας τον με… μήνυση σε περίπτωση που τολμήσει να εκδώσει ρυθμιστική για το κυνήγι!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σκύλοι καταθέτουν… το σπέρμα τους σε “τράπεζα”
Κυπριακή εταιρία αναλαμβάνει την κρυοσυντήρηση σπέρματος και ιστών σκύλων, με σκοπό να διατηρείται το γενετικό απόθεμα επίλεκτων ζώων και να χρησιμοποιείται στην τεχνητή γονιμοποίηση

ΚΡΗΤΗ
Δελτίο “παρουσιών” για λαγούς και πέρδικες
Η χρονική καθυστέρηση που είχε υπάρξει στις γέννες της πέρδικας επιβεβαιώνεται αυτήν την εποχή στην Κρήτη, καθώς τα περδικάκια στα μεγάλα υψόμετρα είναι ακόμα… “από το αυγό”!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τα “στέκια” των τρυγονιών στον κάμπο της Πιερίας
Ανάμεσα στον Όλυμπο και στα Πιέρια εκτείνεται μία μεγάλη πεδινή και λοφώδης περιοχή, που αποτελεί σχεδόν ολόκληρη Ζώνη Διάβασης των αποδημητικών πουλιών!

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Το προσόν της… “έξυπνης” μύτης!
Ένας σκύλος φέρμας που δεν υπολογίζει ή δεν ενδιαφέρεται για τον άνεμο, είναι καταδικασμένος να αποτυγχάνει και να κινείται γύρω από την περιοχή της “μετριότητας”!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Με τα αγριόγιδα της Δρακόλιμνης
Ένα ανηφορικό οδοιπορικό προς την θρυλική Δρακόλιμνη, φέρνει μία επίμονη παρέα πεζοπόρων στις καλοκαιρινές βοσκές και στα λημέρια των αγριόγιδων της Γκαμήλας.

ΟΠΛΑ
Οι… δίκαιοι λόγοι που κυριάρχησε το 12άρι
Αξιώματα της φυσικής, της γεωμετρίας και της… απλής λογικής, εξηγούν και ερμηνεύουν γιατί το διαμέτρημα 12 επικράτησε ως το δημοφιλέστερο στον κόσμο των κυνηγών

ΒΛΗΤΙΚΗ
Κάθε βλήμα με τον τρόπο του μέχρι το στόχο του!
Οι διαφορές, οι ιδιότητες και τα βλητικά χαρακτηριστικά των βλημάτων που χρησιμοποιούνται στο κυνήγι των αγριόχοιρων, από τις “μπάλες” μέχρι τα “slug”, τα “solid” και τα “sabot”…

ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
Ο σημαδιακός αλωνάρης μήνας
Και επειδή του φάνηκε παράταιρο να “πατάει” έτσι σε ένα κομμάτι γης ποτισμένο με τον ιδρώτα και το μόχθο των παλιών, διάλεξε να κρατάει ένα μπροσθόγεμο δίκαννο, που είχε τα ίδια πάνω κάτω χρόνια… με εκείνα του αλωνιού!.

ΠΡΟΣΩΠΑ
Οι κυνηγετικές μνήμες ενός μεγάλου… “αντάρτη”
Ο θρυλικός Τζερόνιμο των Απάτσι, μιλάει για τα κυνήγια της φυλής και τα δικά του, πριν ηγηθεί της μεγάλης εξέγερσης κατά των λευκών αποίκων και του στρατού των Η.Π.Α.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων