Κυνηγετικά Νέα (vd)

0

Κυκλοφορούν αύριο τα Κυνηγετικά Νέα σε όλα τα περίπτερα της χώρας Στα θέματα αυτού του φύλλου διαβάστε:

Πανελλαδικό δελτίο πληροφοριών

kn108Στην κυριολεξία… “επί του πιεστηρίου”, συνεργάτες και ανταποκριτές των “Κυνηγετικών Νέων” μεταδίδουν στους αναγνώστες όλες τις διασταυρωμένες καταγραφές για τα ορτύκια και τα τρυγόνια, σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.
Με έμφαση στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις εκτάσεις της Δυτικής Ελλάδας από το Μεσολόγγι έως την Πρέβεζα, οι αυτοψίες των “Κυνηγετικών Νέων” φωτογραφίζουν επίμαχους κυνηγότοπους την παραμονή της έναρξης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
“Λουκέτο” και στα πέντε σκοπευτήρια της Αττικής
Η απίστευτη γραφειοκρατία, η αδιαφορία των αρμόδιων αρχών αλλά και τα κάθε είδους συμφέροντα, έχουν καταφέρει να βάλουν λουκέτο και στα πέντε σκοπευτήρια της Αττικής!

ΕΒΡΟΣ
Οι λύκοι ξεκίνησαν την… κυνηγετική τους περίοδο
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η… κυνηγετική περίοδος των λύκων του Έβρου, που έχουν εξειδικευθεί στις επιθέσεις εναντίον κυνηγετικών και ποιμενικών σκύλων!

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Η απόφαση που έχασε το “δρόμο” ανάμεσα σε… δύο υπουργεία
Μεγάλο κώλυμα στην θεώρηση των αδειών θήρας, προκάλεσε η αργοπορία υπογραφής της απόφασης για τα τέλη υπέρ του δημοσίου.

EΙΔΗΣΕΙΣ
Το μεγάλο “φαγοπότι” των κάπρων στον Θεσσαλικό κάμπο
Πιστά στο ετήσιο ραντεβού τους τα αγριογούρουνα κατηφόρισαν στις καλλιέργειες του κάμπου, για να… γιατακιάσουν και να τραφούν στις καλαμποκιές και στους αμπελώνες.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Τα στέκια των τρυγονιών στους λόφους του Έβρου
Στην παραποτάμια ζώνη τα λιόσπορα δεν έχουν ωριμάσει και τα τρυγόνια είναι άφαντα, σε αντίθεση με τα ημιορεινά όπου τα πουλιά δείχνουν, ήδη, την προτίμησή τους στα ξεραμένα σπόρια.

ΗΜΑΘΙΑ
Οι βροχές έφεραν τρυγόνια και φάσσες
“Χαράς ευαγγέλια” για τους λάτρεις των τρυγονιών και της φάσσας στην Ημαθία, αφού τα πουλιά πέρασαν πλέον στα πεδινά και βρίσκονται κατά χιλιάδες στα λιόσπορα και τις σταριές.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Τα “φαρμακερά” καρτέρια της πρώτης μέρας
Χρήσιμες λεπτομέρειες για την επιλογή των πόστων που θα αυξήσουν τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες, απέναντι στα ντοπιάρικα τρυγόνια των πρώτων ημερών της κυνηγετικής περιόδου.

ΑΓΡΙΝΙΟ – ΠΡΕΒΕΖΑ
Ψάχνοντας τα ορτύκια του “δυτικού μετώπου”
Οι “καύσωνες” της περιοχής έχουν σπρώξει τα ορτύκια στα πιο απίθανα σημεία, γι’ αυτό όποιος πρόκειται να κυνηγήσει στην περιοχή του Μεσολογγίου, θα πρέπει να γνωρίζει καλά τα σημεία που κρατάνε υγρασία…

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πολλά τα ορτύκια, ερωτηματικό τα τρυγόνια
Σε σταριές, τριφύλλια, καλαμπόκια, βαμβάκια ακόμη και στα μποστάνια, τα ορτύκια στη Θεσσαλία είναι πολλά, σε αντίθεση με τα τρυγόνια που είναι δυσδιάκριτα.

ΟΠΛΑ
Ένα δίκαννο… διηγείται τα 142 χρόνια της ζωής του
“Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής βρήκε ένα ψηλό κυπαρίσσι στα ορεινά του νησιού και, αφού με γράσαρε και με τύλιξε μέσα σε μία μάλλινη κουβέρτα, με έδεσε ψηλά στη κορφή του”!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Ένα… “ριπλέι” για τις βολές στα ορτύκια
Το κλασσικό σφάλμα της “κίνησης ψαλιδιού” είναι υπεύθυνο για τις περισσότερες άστοχες τουφεκιές στα ορτύκια, καθώς τα σκάγια περνούν κάτω από το πουλί που βρίσκεται
σε πτώση.

ΘΗΡΑΜΑ
Οι αντοχές του… τραυματισμένου κάπρου
Μία σύνοψη όλων των πιθανοτήτων που υπάρχουν, αν μετά από μία εύστοχη τουφεκιά ο αγριόχοιρος δεν “πέσει” επιτόπου…

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Προετοιμασία των Σέττερ για εργασία τον Αύγουστο
Το τρίχωμα των Αγγλικών Σέττερ είναι… υπεύθυνο για πολλά προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπίσουν στον κυνηγότοπο στα κυνήγια της έναρξης.

ΚΟΝΙΤΣΑ
Στόχος αρκούδων το εκτροφείο των ελαφιών
Ούτε η περίφραξη των δύο μέτρων εμπόδισε την αρκούδα που είχε βάλει στο μάτι τα εκτρεφόμενα ελάφια, στη Φούρκα Κόνιτσας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων