Κυνηγετικά Νέα

0

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 κυκλοφορεί το 113ο φύλλο των Κυνηγετικών Νέων,η πιο έγκυρη φωνή για τη φύση, την άγρια ζωή, την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της. Αναζητήστε τα Κυνηγετικά Νέα σε όλα τα περίπτερα της χώρας

Στα θέματα αυτού του φύλλου διαβάστε:

Γλύτωσε απ’ του κάπρου τα δόντια

kn113Μία ακόμα επίθεση αγριόχοιρου σε άνθρωπο καταγράφηκε το περασμένο Σάββατο στη Βούρμπιανη της Κόνιτσας, όταν ο 35χρονος κτηνοτρόφος Σπύρος Μίγκος αναγκάστηκε να δώσει μάχη με ένα εξαγριωμένο ζώο που του ρίχτηκε από το πουθενά, ενώ βοσκούσε το κοπάδι του στην περιοχή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
“Ζώνες” κινδύνου για κυνηγόσκυλα στην Κρήτη!
Καλό Χωριό, Ιεράπετρα, Μακρύς Γιαλός, Σητεία και Μεσσαρά, είναι μερικές από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της Κρήτης, για να έχει κάποιος… κυνηγετικό σκύλο!

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Η επέλαση των ζαρκαδιών έξω από την Θεσσαλονίκη
Στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης έφτασαν τα ζαρκάδια τους τελευταίους μήνες, και όλα δείχνουν ότι εποικίζουν περιοχές που απέχουν μόλις 10-15 χλμ., από το κέντρο της συμπρωτεύουσας.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Σάλος στη Μακεδονία για τον επώνυμο με τον κράχτη!
“Βουίζει” όλη η Θεσσαλονίκη για τον γνωστό εκτροφέα και εκπαιδευτή σκύλων, που συνελήφθη για άλλη μία φορά από θηροφύλακες, επειδή χρησιμοποιούσε… “κράχτες” στο κυνήγι των ορτυκιών!

EΙΔΗΣΕΙΣ
“Εξαγωγή” λαθροθηρίας από την Κύπρο στο Κιλκίς
Με ειδικό… κράχτη, έναν φακό και μία απόχη(!), ένας 57χρονος Κύπριος είχε γεμίσει ένα ολόκληρο τσουβάλι με… γαλιάντρες, ώσπου να τον αντιληφθεί και να επέμβει ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς.

ΤΡΥΓΟΝΙΑ
Τα αναμενόμενα πιτσούνια… στα τελειώματα του Σεπτέμβρη
Όσα τρυγόνια είχαν περάσει μέχρι τις 19 Σεπτέμβρη ήταν μεγάλα και ενήλικα, αλλά αν δεν φανούν τα “φετινάρια” στα περάσματα, τίποτα ακόμα… δεν έχει τελειώσει!

ΑΓΡΙΟΚΟΥΝΕΛΑ
Σχέδια παγάνας για τα ερημονήσια
Μία τακτική χωρίς σκύλους, που αποδίδει περισσότερο τον πρώτο καιρό της κυνηγετικής περιόδου, ή σε απόμερα νησιά που τα αγριοκούνελα δεν έχουν “πονηρέψει” ακόμα…

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Η “ρεβάνς” μιας παρέας στα μέρη της Ελασσόνας
Οι αγριόχοιροι στην Ελασσόνα βρίσκονται σήμερα στο ζενίθ του πληθυσμού τους,
αλλά τα ζώα που “λημεριάζουν” εκεί θεωρούνται από τα πιο δύσκολα, επιθετικά και επικίνδυνα…

ΠΕΡΔΙΚΑ
Οι πρώτες μπαλωθιές στο έδαφος της μαδάρας
Στιγμή προς στιγμή το χρονικό της πρώτης εξόρμησης για πέρδικες σε ένα βουνό της Κρήτης, που είχε… πολλά “δώρα” να προσφέρει.

ΟΠΛΑ
Το θαυμαστό ατσάλι του κ. Whitworth!
Το όνομα του Whitworth που αποτυπώνεται πάνω στα πρώιμα αγγλικά όπλα ποιότητας, αντιπροσωπεύει έναν ακόμα Βρετανό εφευρέτη που άλλαξε τη ροή της ιστορίας, αν και ξεκίνησε επισκευάζοντας… κουβαρίστρες στην κλωστοϋφαντουργία της οικογένειάς του!

ΣΚΟΠΕΥΣΗ
Μπαμ ηκούσθη στον αέρα και ο λαγός… έφυγε πέρα
Οι λαγοκυνηγοί έχουν μία τάση να υποτιμούν την ταχύτητα του θηράματος που κυνηγούν, γι’ αυτό και το πιο συνηθισμένο σφάλμα τους είναι η… απουσία προσκόπευσης!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Τρυγόνια & ορτύκια στα γυρίσματα του ανέμου
Με γρέγο “δουλεύουν” τα καρτέρια στη Μάνη, με μαΐστρο στα Κύθηρα, με βαρδάρη στην κοιλάδα του Αξιού, ενώ με ασθενή βοριά έρχονται τα πουλιά στο Μεσολόγγι…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι αγώνες που τιμούν έναν ξεχωριστό περδικάρη
Μία ματιά στους αγώνες που έγιναν στη μνήμη ενός ξεχωριστού κυνηγού και ανθρώπου, το αξιακό φορτίο του οποίου τιμάει το Πόιντερ – Σέττερ κλαμπ…

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων