Κυνηγετικά Νέα (vd)

0

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 κυκλοφορεί το 114ο φύλλο των Κυνηγετικών Νέων,η πιο έγκυρη φωνή για τη φύση, την άγρια ζωή, την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της. Αναζητήστε τα Κυνηγετικά Νέα σε όλα τα περίπτερα της χώρας

Τα θέματα αυτού του φύλλου

Κάπρος – “τέρας” στον Στρυμόνα

kn114Κάπρος… 290 κιλών χτυπήθηκε στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα, από την ομάδα του Κωσταντινάτου Σερρών, που κατείχε και το προηγούμενο ρεκόρ.
Οι… ψαράδες στον Στρυμόνα τον έβλεπαν συχνά και τους προκαλούσε δέος! Κρυβόταν στην παρόχθια “ζούγκλα” του ποταμού, και οι ντόπιοι τηλεφωνούσαν στους τοπικούς θηροφύλακες επειδή πίστευαν πως επρόκειτο για αρκούδα!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Η Κ.Σ.Ε. στέλνει στο εδώλιο τον Μπάμπη Παπαδημητρίου
Ο Εισαγγελέας παρέπεμψε σε δίκη τον γνωστό δημοσιογράφο, ύστερα από τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Κ.Σ.Ε, για ύβρεις εις βάρος των κυνηγών σε… πανελλαδική μετάδοση!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα μαντριά τους ήταν “γιάφκες” θανάτου
Μεγάλες ποσότητες “υλικών” και δηλητηρίων για την… εξόντωση κυνηγόσκυλων, ανακάλυψαν οι θηροφύλακες μετά από έφοδό τους σε στάνες βοσκών, στον Αρχάγγελο της Ρόδου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δεύτερη αποικία αγριοκούνελων έξω… από τη Θεσσαλονίκη!
“Πονοκεφαλιάζουν” δασικοί και δασολόγοι στη Θεσσαλονίκη, καθώς μετά τη Νεοχωρούδα, αποικία αγριοκούνελων ανακαλύφθηκε και μέσα στο άλσος των Μετεώρων, στα σύνορα με την Πολίχνη.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Πρόστιμο 9.100 ευρώ γιατί είχε πολλά σκυλιά!
Τη στιγμή που εξαιτίας της κρίσης υπάρχουν άνθρωποι που αυτοκτονούν για 500 ευρώ, στη Λάρισα επιβλήθηκε πρόστιμο 9.100 ευρώ σε γνωστό δικηγόρο της πόλης, για… μη τήρηση των κανόνων ευζωίας των σκύλων που διατηρούσε στην αυλή του σπιτιού του.

EΙΔΗΣΕΙΣ
Οι λύκοι δείχνουν… δόντια έξω από τη Θεσσαλονίκη!
Συνεχείς επιθέσεις λύκων σε κοπάδια με γιδοπρόβατα, καταγράφονται στα… αγροτικά προάστια της Θεσσαλονίκης από το καλοκαίρι και μετά…

ΤΣΙΧΛΕΣ
Μέχρι τις 7 Οκτώβρη το πρώτο “μπάσιμο”!
Ένας “οδηγός” για τα καρτέρια που θα περάσουν οι τσίχλες στην ανατολική Στερεά, μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη!

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ
Το “στίγμα” των κοπαδιών σε έξι περδικότοπους…
Από την Ήπειρο, τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, τη νότια Πίνδο, τα Άγραφα, το Χελμό, τη Ναυπακτία και τον Ταΰγετο, έμπειροι “περδικάδες” καταγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στα δικά τους βουνά…

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Λαγούς είχε, καιρό δεν είχε!
Στη Μακεδονία ο καιρός δεν βοήθησε τις πρώτες ημέρες τα σκυλιά, γι’ αυτό και οι περισσότεροι λαγοί χτυπήθηκαν σε κοντινές αποστάσεις από τα γιατάκια τους!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Η ιδανική “αρματωσιά” για βουνά και πέρδικες
Μετά…τα πόδια, το πιο σημαντικό “εφόδιο” για έναν κυνηγό του βουνού είναι η εξάρτηση που φοράει ή το σακίδιό του, καθώς και ο τρόπος που εφαρμόζει το κάθε βάρος στο σώμα του.

ΟΠΛΑ
Αξιοποίηση & χρησιμότητα της ρίγας στην κάννη…
Αντί να προσπαθεί ο χρήστης του όπλου να ορίσει την ευθεία βολής χρησιμοποιώντας δύο μόνο σημεία, η ρίγα του “παρέχει” έτοιμη την “ευθεία βολής”, ώστε να την ευθυγραμμίσει με το μάτι του.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Στο καρτέρι για τρυγόνια με “φαρμακερό” 36άρι
Από χωράφι σε χωράφι, από δέντρο σε δέντρο, από δρομάκι σε δρομάκι τουφεκούσα τρυγόνια, σε ένα κυνήγι μοναχικό και ήσυχο, το οποίο δεν τάραζε ούτε καν ο διακριτικός ήχος της “μισο-ριξιάς” του όπλου μου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Οι όψεις της ποιότητας στα Πόιντερ και τα Σέττερ
Το πιο σημαντικό στοιχείο “ποιότητας” στην κίνηση ενός κυνηγετικού σκύλου, είναι η αναλλοίωτη “γραμμή” κεφαλιού – ράχης – ουράς, σε όποιες συνθήκες και αν χρειαστεί να εργασθεί…

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Η αξία των γερών νεύρων  στα ορτύκια των περασμάτων
Το… σλάλομ ανάμεσα σε ορτύκια, αναθυμιάσεις και ντορούς στον αέρα και στο έδαφος, είναι για το σκύλο μία κατάσταση πιο δύσκολη απ’ ότι φαίνεται.

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ
Οι φίλοι που καλούν από τις πλαγιές των μαρτυρίων
Βουνά με φόντο τη θάλασσα έχουν οι φωτογραφίες τους, φαράγγια με “χυμένες” πέτρες και περδικότοπους αποθανατίζουν, για να με παρακινήσουν να πάω να δω… με τα μάτια μου!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων