Τραγωδία στην Καρδίτσα

0

Σε τραγωδία, δυστυχώς, κατέληξε χθες το κυνήγι για ένα κυνηγό  από τον Άγιο Γεώργιο Καρδίτσας. Σήμερα το πρωί, σε ορεινή περιοχή πάνω από τον Άγιο Γεώργιο Καρδίτσας, ένας 53χρονος τραυματίστηκε βαριά από πυροβολισμό άλλου κυνηγού, καθώς τον πέρασε για θήραμα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρκετοί κυνηγοί από το χωριό (περισσότεροι από πέντε) είχαν μεταβεί στην περιοχή για κυνήγι φάσας σε ένα κλασσικό καρτέρι. Ο ένας όμως λίγο μετά τις 9 πμ αποφάσισε να συνεχίσει το κυνήγι του με σκύλο φέρμας, ερευνώντας την περιοχή για μπεκάτσα μέσα σε πυκνό από δέντρα και κλαριά, χωρίς, όπως αναφέρθηκε, να φορά τα προβλεπόμενα πορτοκαλί ρούχα. Τις κινήσεις του αυτές δεν τις αντελήφθη ο δράστης, ο οποίος εξέλαβε τον σκύλο του για θήραμα και πυροβόλησε μια φορά με χοντρά βόλια προς την κατεύθυνσή του, θεωρώντας ότι έχει να κάνει με μεγάλο θήραμα. Οι σκηνές που ακολούθησαν είναι αδύνατο να περιγραφούν, καθώς όλοι προσέτρεξαν να βοηθήσουν, τόσο τον βαρύτατα τραυματισμένο κυνηγό όσο και τον δράστη που προσπαθούσε να δώσει τέλος στη ζωή του, όταν αντελήφθη τι ακριβώς έπραξε.
Αρχικά ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, λίγες ώρες αργότερα κατέληξε από τα σοβαρά και βαριά τραύματα που έφερε.
Να σημειώσουμε πως όλοι οι κυνηγοί που ήταν παρόντες στο συμβάν, καθώς και ο δράστης και το θύμα κατάγονταν από το ίδιο χωριό, τον Άγιο Γεώργιο Καρδίτσας και φυσικά γνωρίζονταν μεταξύ τους.
Το τραγικό συμβάν έχει προκαλέσει αβάστακτο πόνο και θλίψη σε συγγενείς και φίλους στο χωριό και σε ολόκληρη την κυνηγετική μας οικογένεια. Για μια ακόμα φορά που δεν τηρήθηκαν στοιχειωδώς οι κανόνες ασφαλείας στο κυνήγι, θρηνούμε όλοι μας την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Ας είναι αυτή η τελευταία μας απώλεια. Καλό παράδεισο στον συνάδελφο κυνηγό, θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων