Κυνηγετικά Νέα

0

Κυκλοφορούν αύριο Τετάρτη 4 Νοεμβρίου,στα περίπτερα όλης της χώρας, τα Κυνηγετικά Νέα

Τα θέματα αυτού του φύλλου

Ο χάρτης των πρώτων μπασιμάτων

kn119Για μία ακόμα χρονιά επαληθεύτηκε, ότι η κορύφωση των μπασιμάτων συμβαίνει μπρος – πίσω της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου… Και όπως όλα μαρτυρούν, τίποτα ακόμα δεν τελείωσε, αφού τα κοτσύφια και οι δεντρότσιχλες μόλις πρόσφατα άρχισαν να εμφανίζονται.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ο τόπος που “μοιράστηκαν” δύο αγέλες λύκων
Δύο αγέλες λύκων έχουν καταλάβει κυνηγετικές περιοχές στις λίμνες Πλαστήρα και Σμοκόβου αντίστοιχα, κυνηγώντας τα ζαρκάδια και τα αγριογούρουνα που αφθονούν στα ορεινά και ημιορεινά της Καρδίτσας.

ΤΣΙΧΛΕΣ & ΦΑΣΣΕΣ
Το μεγάλο πέρασμα ανήμερα του Άη Δημήτρη
Παξοί, Πρέβεζα, Μάνη, Γρεβενά, Ευρυτανία, Αττική, Βοιωτία, Αργολίδα και Ηλεία, είδαν κοπάδια από τσίχλες και φάσσες που είχαν χρόνια να δουν.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Οι φάσσες που ήρθαν, είδαν… και απήλθαν
Στις 25 και 26 του μήνα, πολλά κοπάδια με φάσσες εμφανίστηκαν στην κλασική διαδρομή Πίνδου και Αγράφων, περνώντας πάνω από τα κλασικά καρτέρια της Κερασιάς και της Φυλακτής, όπου γινόταν “χαμός”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Οι φάσσες φανήκαν, τα καρτέρια δεν χαρήκαν
Κυνηγοί που είχαν “ακροβολιστεί” στις 26 Οκτωβρίου στα Κερδύλλια, μέτρησαν “μπάσιμο” από 5.000 φάσσες, ενώ άλλες 2.000 – 3.000 πουλιά υπολογίζεται ότι πέρασαν από το Χορτιάτη.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Το χρονικό του τριημέρου στο Βέρμιο
Το… τριήμερο της φάσσας άρχισε το Σάββατο 24 Oκτώβρη στο όρος Bέρμιο, όταν το βοριαδάκι έδιωξε το τείχος της ομίχλης των περασμένων ημερών, επιτρέποντας στα πουλιά να περάσουν το Kαϊμάκτσαλαν.

ΗΠΕΙΡΟΣ
Αναφορά περασμάτων από τα Γιάννενα…
Μέχρι το τέλος του μήνα “μέτρια” ήταν η κατάσταση με τις τσίχλες και τις φάσσες, ενώ η μόνη θετική έκπληξη καταγράφηκε με τις μπεκάτσες, που έκαναν από νωρίς την εμφάνισή τους σε χαμηλό υψόμετρο, στο πουρνάρι!

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Τρίζουν και τα κόκκαλα του Κάκαλου στον Όλυμπο
Είναι εντυπωσιακό, αλλά όλοι αυτοί που θέλουν σήμερα να απαγορεύσουν το κυνήγι σε όλη την έκταση του βουνού των Θεών, περιφρονούν και το Ειδικό Διαχειριστικό Σχέδιο που έχει εκπονηθεί για τον Όλυμπο για την περίοδο 2013-2017.

EΙΔΗΣΕΙΣ
Ξεκίνησαν πάλι στη Μακεδονία αεροεμβολιασμοί για τη λύσσα
Από τις περιοχές της Καβάλας, της Δράμας, των Σερρών, του Κιλκίς, της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, αρχίζουν αυτήν την εβδομάδα οι ρίψεις αντιλυσσικών εμβολίων για τις αλεπούδες.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων για ένα καπρί στα Άγραφα
Πριν πουν “χαλάλι του μας νίκησε”, ένας αγριόχοιρος έστειλε τους κυνηγούς τέσσερις φορές στη Βίνιανη και στο Καλεσμένο, στήνοντας καρτέρια από την κοίτη του Μέγδοβα μέχρι τα πρώτα σπίτια του Καρπενησιού.

ΜΠΕΚΑΤΣΑ
Ίχνη και σημάδια ενός “αερικού”!
Η μπεκάτσα είναι απρόβλεπτη και στην αποδημία και στη συμπεριφορά της, αλλά, ευτυχώς, αφήνει και αυτή… ίχνη της παρουσίας της!

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Τα “εξειδικευμένα” στα αγριοκούνελα
Είτε καθαρόαιμα είναι είτε ημίαιαμα, για τα αγριοκούνελα απαιτούνται θαρραλέα σκυλιά που δεν φοβούνται τη πυκνή βλάστηση, και ξέρουν να ανοίγουν… δρόμο ανάμεσα στα πιο πυκνά βάτα και στα μπερδεμένα σπάρτα.

ΟΠΛΑ
Το αξέχαστο 32 της Remington
Αν και στην εποχή του δεν μπόρεσε να εκτιμηθεί όσο του άξιζε, το μοντέλο 32 της Remington συγκαταλέγεται στα καλύτερα σουπερποζέ που κατασκευάστηκαν ποτέ!

ΠΕΡΔΙΚΕΣ
Οι τρόποι και οι μόχθοι στα βουνά του Νοέμβρη
Αυτήν την εποχή όσα κοπάδια ήταν “σπασμένα” ενώνονται και πάλι, ενώ με τις βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας, οι πέρδικες “εποικίζουν” τις στεγνές και προσήλιες πλευρές του βουνού.

ΕΚΤΡΟΦΗ
Η βιολογία της ευφυΐας στα κυνηγόσκυλα
Οι εξελίξεις στους τομείς της γενετικής και της μοριακής βιολογίας, επιτρέπουν σήμερα τη γνώση των παραγόντων που θα καθορίσουν την ευφυΐα ενός κυνηγετικού σκύλου!

ΟΠΛΟΓΝΩΣΙΑ
Τα μουσκέτα επιβίωσης στα αμερικανικά δάση
Το κυνήγι, τα μεγάλα σαρκοβόρα ζώα, οι συμπλοκές με τους Ινδιάνους και οι αψιμαχίες στα δάση της μεθορίου, ανάγκασαν τους πρώτους Αμερικανούς αποίκους σε πολλές βελτιώσεις των όπλων που έφεραν από την Ευρώπη.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων