Κυνηγετικά Νέα

0

Τα Κυνηγετικά Νέα κυκλοφορούν αύριο 25 Νοεμβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας.

Διαβάστε στα θέματα αυτού του φύλλου:

Η πιο δημοφιλής σειρά του ALPHA “πυροβολεί” το κυνήγι

Εκτέλεση κυνηγών σε τηλεοπτική μετάδοση…

kn122 Οι σεναριογράφοι της τηλεοπτικής σειράς “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα” που προβάλλεται από τον ALPHA, χρησιμοποίησαν όλη τους την τέχνη για να περιγράψουν τον Έλληνα κυνηγό, ως το… κάθαρμα της διπλανής πόρτας!
“Οι κυνηγοί… οι δολοφόνοι” είναι ένα στερεότυπο που έχει ακουστεί αρκετές φορές μέχρι τώρα από “τζιχαντιστές” της “ζωοφιλίας”, αλλά τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου ήταν η πρώτη φορά που έκανε “πρεμιέρα”… και σε δημοφιλές οικογενειακό σήριαλ της Ελληνικής τηλεόρασης!
Όλο το σενάριο αναπτύχθηκε πάνω σε μία σκόπιμα σοκαριστική βάση: οι πρωταγωνιστές της σειράς συζητούν για έναν γνωστό τους κυνηγό, που… εκτέλεσε τον σκύλο του γιατί δεν κυνηγούσε καλά

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο εφιάλτης 4 κυνηγών στον τόπο με τις φόλες!
Η τραγική περιπέτεια μιας τετραμελούς ομάδας κυνηγών που έφτασαν με τα σκυλιά τους στην Ερμιονίδα, χωρίς να γνωρίζουν ή να υποψιάζονται το… κακό προηγούμενο του τόπου.

ΕΡΕΥΝΑ
Το… “μενού” του λαγού στην Πελοπόννησο
Με τη βοήθεια των κυνηγών στα Λεχαινά, μία ομάδα επιστημόνων μελέτησε και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για τις ιδιαίτερες προτιμήσεις των λαγών στα μέρη του Μοριά

EΙΔΗΣΕΙΣ
Μπεκάτσες κόντρα στον καιρό σε περιοχές της Μακεδονίας
Όπως όλα δείχνουν τα πουλιά συντόνισαν την αποδημία τους με τον Νοέμβρη και… όχι με τον καιρό, γι’ αυτό και κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε αριθμούς που δεν “δικαιολογούνται” από τις καιρικές συνθήκες.

ΚΡΗΤΗ
“Ημερολόγιο” μπεκάτσας για Ψηλορείτη & Λευκά Όρη
Τη Δευτέρα 16 του μήνα ξημέρωσε μία “μεγάλη ημέρα” για όσους κυνηγούσαν μπεκάτσες στα Λευκά Όρη της Κρήτης, καθώς τα πουλιά ήρθαν και “άπλωσαν” παντού!

ΧΡΟΝΙΚΟ
Ένας σύντροφος που “έπεσε” μαχόμενος
Όλα τα μεγάλα κυνηγόσκυλα, έχουν έναν κοινό παρονομαστή: ήρθαν στην ζωή μας μία φορά, αλλά θα τη “στοιχειώνουν” για πάντα!

ΘΗΡΑΜΑ
Η έλξη της τσίχλας από τα λογγομένα λιοστάσια
Τον άνυδρο και ξηρό φετινό Νοέμβρη, μοναδικό “αποκούμπι” για τις τσίχλες έγινε το υγρό έδαφος των λογγομένων χωραφιών, μέσα στις κοιλάδες!

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Όταν οι μπεκάτσες πιάνουν στο “κλαρί”…
Η ζέστη έχει μαζέψει τις μπεκάτσες στο “κλαρί” και στο πουρνάρι για δροσιά, αλλά είναι πολύ ανήσυχες και δεν ανέχονται την άτσαλη προσέγγιση.

ΟΠΛΑ
Η αρχή μιας δυναστείας με το θρυλικό Βeretta S 55
Ένας σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας της Beretta στα σουπερποζέ είναι ότι αυτά που κατασκεύασε σχεδιάστηκαν εξ’ αρχής, χωρίς να αντιγράψουν ή να “δανειστούν” κάτι από τα αντίστοιχα που, ήδη, κυκλοφορούσαν.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Όψεις της προσέγγισης πάνω στο θήραμα…
Αν και τα εγχειρίδια των αγώνων λένε τα δικά τους, στο πραγματικό κυνήγι υπάρχουν διαφορετικά είδη προσέγγισης πάνω στο θήραμα, καθοριζόμενα από την ψυχοσύνθεση και το γενετικό υπόβαθρο του κάθε κυνηγόσκυλου.

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ
Κυνηγότοποι της Βοιωτίας σε περίληψη
Μία ματιά στα ενδιαφέροντα κυνηγοτόπια που απλώνονται στη νοητή γραμμή από τη Δαύλεια έως το Κάστρο, για τον κυνηγό της Αθήνας που θα κινηθεί από την παλαιά Εθνική οδό.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Μικρές παρακαταθήκες από τον καιρό των πατεράδων
Οι πιο πολλοί από εμάς αγαπήσαμε το κυνήγι μέσα από τις ιστορίες, τις διηγήσεις και την καθοδήγηση ενός πατέρα που δεν υπάρχει πια!

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Η ανατροπή με τα πρώιμα παπιά της Θεσσαλίας
Αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλία τα παπιά βρίσκουν σε κάθε χωράφι …και μία μικρή λιμνούλα, ενώ υπάρχουν και μεγάλες εκτάσεις που τα νερά των βροχών έχουν λιμνάσει, προσελκύοντας πρώιμες αφίξεις των πουλιών.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων