Κυνηγετικά Νέα

0

Αύριο 6 Ιανουαρίου αναζητήστε στα περίπτερα όλης της χώρας το πρώτο φύλλο, για το 2016, των Κυνηγετικών Νέων, την πιο έγκυρη φωνή για τη φύση, την άγρια ζωή, την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της….Τα θέματα αυτού του φύλλου

Στο στόχαστρο της Ε.Ε. οι ημιαυτόματες καραμπίνες

Για να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα και την παράνομη διακίνηση Καλάσνικοφ και άλλων πολεμικών όπλων, οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών προωθούν σχέδιο απαγόρευσης… της κυνηγετικής καραμπίνας σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

kn128ΕΡΕΥΝΑ
Ταξίδια και άθλοι ενός… “Τιτάνα”
Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες, παρακολουθώντας με δορυφόρο την επικίνδυνη διαδρομή ενός τρυγονιού από την Ευρώπη έως την Αφρική, και την επιστροφή του στη χώρα φωλεοποίησης.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ
Χρονιά δύο… όψεων στους περδικότοπους!
Έμπειροι περδικοκυνηγοί της Μακεδονίας μεταφέρουν στα “Κυνηγετικά Νέα”, τις εμπειρίες και τους απολογισμούς τους από τα βουνά της Βόρειας Ελλάδας.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Σε συναγερμό η ΚΣΕ
Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκεται η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, για να διαμορφώσει τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει στον “Εθνικό Διάλογο” για το κυνήγι, που προκήρυξε ο υπουργός Γ. Τσιρώνης.

EΙΔΗΣΕΙΣ
Αντισύλληψη για… τη μείωση των ελαφιών
Με αντισυλληπτικά εμβόλια προσπαθούν να ελέγξουν την “έκρηξη” του πληθυσμού των ελαφιών, γύρω από κατοικημένες περιοχές των Η.Π.Α.

ΘΗΡΑΜΑ
Οι μεταβολές της 5ετίας στα ωράρια της τσίχλας
Την τελευταία 5ετία η συμπεριφορά των πουλιών διαφοροποιήθηκε σημαντικά, και μαζί μεταβλήθηκε όλο το ωράριο των πρωινών και απογευματινών μετακινήσεων τους…

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Μπεκατσίνια στην ομίχλη του Γιαννιώτικου κάμπου
Παρά τη στέγνα και την ανομβρία, τις ημέρες γύρω στην Πρωτοχρονιά υπήρχαν στους κάμπους των Ιωαννίνων αρκετά μπεκατσίνια(!), φερμένα εκεί από τον Δεκέμβρη.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
“Φαντάσματα” οι φάσσες σε Μακεδονία και Θράκη
Από τα μέσα του Νοεμβρίου και μετά που οι θερμοκρασίες πήραν την “ανηφόρα” και τα Χριστούγεννα άρχισαν να θυμίζουν… Πάσχα, οι φάσσες έγιναν στην κυριολεξία άφαντες!

ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ
Οι λαγοί του… νέου χρόνου
Σε αυτά τα τελευταία κυνήγια του Γενάρη, το κύριο χαρακτηριστικό είναι οι… πολλοί και έντονοι ντοροί σε όλη τη διαδρομή προς το γιατάκι!

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Άοπλη έρευνα για χειμωνιάτικα ορτύκια
Ένα απέραντο μοναχικό και μελαγχολικό τοπίο είναι ο Θεσσαλικός κάμπος αυτήν την εποχή, αλλά αν ξέρεις καλά τον τόπο, δεν είναι δύσκολο να βρεις και τα… χειμωνιάτικα ορτύκια του.

ΟΠΛΑ
Η Winchester που… έγραψε ιστορία
Η ευκολία του χειρισμού της, η αντοχή της στη σκληρή χρήση και η εξαιρετική βλητική απόδοση, ήταν τα στοιχεία που “εκτόξευσαν” το Winchester Model 12 στα όρια του μύθου…

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Άφθονες παραλλαγές τη στιγμή της φέρμας
Τα τελευταία χρόνια που το “στυλ” εισέβαλε στην κυνηγετική μας ζωή, ζήσαμε πολλές συγκινήσεις, πολλές απογοητεύσεις και πάρα πολλούς προβληματισμούς, σχετικά με τη στάση της φέρμας…

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Το γελεκάκι που φορείς εγώ το έχω ραμμένο…
Ανθεκτικές ενδυματολογικές “ευρεσιτεχνίες” για κυνηγόσκυλα, με τη βοήθεια της… αθάνατης Ελληνίδας μάνας!

ΧΡΟΝΙΚΟ
Ο… κλεμμένος βάλτος που “βασιλεύαμε” τα όπλα
Ένα Πρωτοχρονιάτικο κυνήγι στους αχανείς αρμυρόβαλτους των εκβολών του Αλιάκμονα, λίγο πριν το κυνήγι απαγορευθεί και προκύψει το “Εθνικό Πάρκο”.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων