Κυνηγετικά Νέα

0

Διαβάστε στα Κυνηγετικά Νέα που κυκλοφορούν σε όλα τα περίπτερα, για τα τελευταία νέα που αφορούν τους κυνηγούς και όλους όσους δραστηριοποιούνται στη φύση.

kn129Στα θέματα αυτού του φύλλου

Παράταση σεζόν στον αγριόχοιρο

Θετικές εισηγήσεις για παγάνες μέχρι το τέλος Φλεβάρη
Την παράταση του κυνηγιού των αγριογούρουνων μέχρι και την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου μελετάει το υπουργείο Περιβάλλοντος, για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες.

ΕΡΕΥΝΑ
Γαλλικά ντοκουμέντα για… τις μπεκάτσες
Πολλά στερεότυπα σε σχέση με τις μπεκάτσες ανέτρεψε μία έρευνα Γάλλων επιστημόνων, που εκπονήθηκε στην χερσόνησο της Βρετάνης…

ΘΗΡΑΜΑ
Η αναπαραγωγή της τσίχλας σε… συνθήκες εκτροφής
Σε πολλά μέρη της Ιταλίας η εκτροφή και αναπαραγωγή της τσίχλας σε συνθήκες αιχμαλωσίας αποτελεί “παράδοση”, ενώ η όλη… τεχνογνωσία έχει μελετηθεί και εξελιχθεί πολύ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Μας ανέχεται γιατί δεν μπορεί να μας εξαφανίσει!
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης, τοποθετείται ο ίδιος απέναντι στο κυνήγι, διευκρινίζοντας ότι το… ανέχεται γιατί δεν μπορεί να το απαγορεύσει τελείως..

EΙΔΗΣΕΙΣ
Μπεκάτσες – δώρο του τουρκικού χιονιά !
Με την έλευση του νέου χρόνου ένας μεγάλος αριθμός από μπεκάτσες εμφανίστηκε στα δυτικά του Έβρου, καθώς το πρώτο χιόνι που έπεφτε στην Κωνσταντινούπολη, “έσπρωξε” τα πουλιά και στους τρεις νομούς της Θράκης!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
“Ημερολόγια” λαγοκυνηγών για τη σεζόν που τέλειωσε
Στον απόηχο της σεζόν που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, γνωστοί λαγοκυνηγοί της Θεσσαλονίκης ανοίγουν τα… “ημερολόγιά” τους στα “Κυνηγετικά Νέα”!

ΗΠΕΙΡΟΣ
“Κοτέτσια” μπεκάτσας της φετινής χρονιάς
Ο κυνηγετικός χάρτης της κάθε περιοχής στην Ήπειρο, διαμορφώθηκε από την ύπαρξη συγκεκριμένων “κοτετσιών”, που προτιμούνται σταθερά από τις μπεκάτσες της φετινής χρονιάς!

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ
Χιόνι είχε, τσίχλες… δεν είχε!
“Άσπρη” ημέρα για τους τσιχλοκυνηγούς δεν προέκυψε ούτε τα πρώτα 24ωρα του νέου χρόνου, παρά το χιόνι που έπεσε…

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Τριήμερο… αφθονίας με παπιά του νέου χρόνου
Το ημερολόγιο των τριών πρώτων ημερών του 2016, στους κυνηγότοπους του Αξιού, του Λουδία και του Αλιάκμονα.

ΟΠΛΑ
Οι λόγοι… λατρείας προς τα IDEAL
Τα Γαλλικά δίκαννα που αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την “πεπατημένη” και κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε σχεδίαση, μηχανισμούς και… άποψη!

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Τα… “ζεύγη” έχουν και προβλήματα!
Τα κυνηγετικά σκυλιά έχουν τον δικό τους τρόπο να βλέπουν τα πράγματα, “χτίζοντας” την ιεραρχία ανάμεσά τους, ανάλογα με το ποιο βρίσκει πρώτο το θήραμα!

ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ
“Ρότες” για αγριοκούνελα στο Ανατολικό Αιγαίο
Αληθινές ιστορίες και συμβάντα από τις αποικίες των αγριοκούνελων που βρίσκονται σε απομονωμένες βραχονησίδες, γύρω από τη Χίο…

ΔΙΗΓΗΜΑ
Νύχτες της Πίνδου που ενεδρεύουν τα Παγανά
Όλη μέρα παραμόνευαν κρυμμένοι στα σκοτεινά φαράγγια και στις λυκοφωλιές, μα η μεγάλη ξεφαντωσιά τους ήταν σαν λάχαινε να ξεμοναχιάσουν καμιά γυναίκα το απόβραδο!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Τουφεκιές στην κόψη των δευτερολέπτων
Ο πιο σημαντικός παράγοντας σκόπευσης μιας μπεκάτσας που δραπετεύει με ελιγμούς ανάμεσα στα κλαριά, είναι… ο σίγουρος σκύλος!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων