Κυνηγετικά Νέα

0

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, κυκλοφορούν σε όλα τα περίπτερα της χώρας τα Κυνηγετικά Νέα. Η εφημερίδα για το κυνήγι, τη φύση και τους ανθρώπους της υπαίθρου

Στα θέματα αυτού του φύλλου διαβάστε:

Σφαγές στο φως του προβολέα

kn130Ο… φορητός προβολέας είναι, πια, ο κύριος ρυθμιστικός παράγοντας του πληθυσμού των λαγών από τόπο σε τόπο, στην Κρήτη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επίθεση της Κ.Σ.Ε. σε δύο “μέτωπα”
Προειδοποιητικό μήνυμα με περισσότερους “αποδέκτες” από… τον κ. Τσιρώνη και το υπουργικό του γραφείο, εξέπεμψε η τελευταία συνεδρίαση της Κ.Σ.Ε.

ΞΑΝΘΗ
Στα θανατηφόρα νερά ηλεκτροφόρας λιμνούλας!
Σε παγίδα θανάτου για ανθρώπους και ζώα είχε μετατραπεί μία λιμνούλα σε κυνηγότοπο της Ξάνθης, όπως έδειξε ο δραματικός θάνατος ενός κυνηγόσκυλου μέσα στα νερά της.

ΕΡΕΥΝΑ
Ανθρωποφάγα λιοντάρια λένε… την ιστορία τους!
Ερευνητές μελέτησαν με τη μέθοδο του D.N.A. τα… ταριχευμένα λείψανα των δύο θρυλικών ανθρωποφάγων λιονταριών του Τσάβο, ρίχνοντας φως σε γεγονότα που είχαν απασχολήσει μέχρι και τη Βουλή των Κοινοτήτων στη Μ. Βρετανία.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Οι κυνηγοί αγωνίζονται να εντοπίσουν τον μικρό Φοίβο
Ομάδες εθελοντών κυνηγών συνεχίζουν να βοηθούν τις έρευνες της αστυνομίας στα δάση της Χαλκιδικής, για να βρεθεί ο απαγωγέας του μικρού Φοίβου.

EΙΔΗΣΕΙΣ
Φονιάδες βγήκαν παγανιά την τελευταία ημέρα του λαγού
Η τελευταία ημέρα της σεζόν για το λαγό, ήταν και η τελευταία της ζωής τους για έξι σκύλους – ιχνηλάτες, που βρήκαν φριχτό θάνατο από φόλες σε περιοχή της Καλαμπάκας!

ΤΡΙΚΑΛΑ
Η ενέδρα του κάπρου σε… ένα Πόιντερ!
Ο κυνηγός Β. Πολύζος από την Καρδίτσα, ποτέ δεν πίστευε ότι κυνηγώντας μπεκάτσες, θα έπρεπε να αγωνιστεί για να σώσει το Πόιντέρ του από τα δόντια ενός αγριόχοιρου!

ΘΗΡΑΜΑ
Με τις μπεκάτσες όσο ζεις μαθαίνεις…
Όσο πιο πολλά λάθη έχεις κάνει με τις μπεκάτσες τα χρόνια που πέρασαν, τόσο πιο καλός “μπεκατσοκυνηγός” γίνεσαι, έστω και αν συνεχίζεις να κάνεις… καινούργια!

ΘΗΡΑΜΑ
Ραντεβού με κότσυφες σε κισσούς και ρέματα
Όταν αρχίζει να ωριμάζει ο καρπός του κισσού που τυλίγεται πάνω στις λεύκες και στα πλατάνια, οι ρεματιές με τα μεγάλα δέντρα τραβάνε σαν “μαγνήτης” τα κοτσύφια από τα ψηλώματα…

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Τρόποι προσανατολισμού στο βουνό και στο δάσος
Μερικές χρήσιμες συμβουλές και χαρακτηριστικά “σημάδια” που θα σας βοηθήσουν να… προσανατολισθείτε και να ξαναβρείτε το δρόμο σας, τόσο στη διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας

ΟΠΛΑ
Οι πρώτες Breda με τα πέντε “πρόσωπα”
Με πέντε διαφορετικά τσοκαρίσματα και πέντε διαφορετικά μήκη κάννης, οι πρώτες BREDA που έφτασαν στη χώρα μας αντιπροσώπευαν μία “επανάσταση” στον χώρο των κυνηγετικών όπλων.

ΣΚΟΠΕΥΣΗ
“Oφθαλμαπάτες” σε καρτέρια του βάλτου
Ένα πρασινοκέφαλο μπορεί να απέχει 60 μέτρα από το καρτέρι και ο κυνηγός να το βλέπει… στα 30, με αποτέλεσμα την άκαιρη και λάθος τουφεκιά.

ΑΦΗΓΗΜΑ
Εκείνη τη μαύρη νύχτα που ευτυχώς αστόχησα…
Ένας… “ραψωδός” μιας εποχής που το κυνήγι ήταν πιο ριψοκίνδυνο και πιο βιοποριστικό, αφηγείται νυχτερινές στιγμές αγωνίας σε ένα κυνήγι αγριόχοιρων.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Ο “Αγαμέμνων” της Σύρου κατέκτησε την Ευρώπη!
Η ιστορία ενός Πόιντερ που λατρεύτηκε από ένα νησί, και έγινε ο πρώτος… “συνεταιριστικός” Πρωταθλητής στην ιστορία της ελληνικής κυνοφιλίας!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων