Άρχισαν τα όργανα με τους Ιταλούς

0

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει το κυνήγι των Ιταλών στην Ήπειρο και κυρίως στις περιοχές Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κινδύνους για τους ντόπιους και όχι μόνο που κινούνται στην ύπαιθρο, πέρα από την καταστροφή που προκαλούν στο περιβάλλον με τα ειδικά κυνηγετικά όπλα που χρησιμοποιούν και δεν αφήνουν «…ούτε φτερό πετούμενο» όπου εμφανίζονται.
Ήδη εντοπίστηκαν κυνηγοί με απαγορευμένα παραποιημένα όπλα, ο πρώτος τραυματισμός Ιταλού κυνηγού από συμπατριώτη του κυνηγό ενώ καθημερινοί είναι οι διαπληκτισμοί με ντόπιους, που δέχονται «κρύα σκάγια» στα κτήματά τους.

Αναδημοσίευση από το allnews-epirus.blogspot.gr/

Μάλιστα στις τελευταίες περιπτώσεις αποζημιώνουν επι τόπου τους ντόπιους για να μη διαμαρτύρονται, αλλά πολλοί κατήγγειλαν κι αυτές τις περιπτώσεις.
Είναι να απορεί κάποιος πώς το ελληνικό δημόσιο επιτρέπει αυτές τις κυνηγετικές εξορμήσεις δεκάδων Ιταλών χωρίς όρους, πόσο μάλιστα όταν γίνονται όχι από χόμπυ, αλλά για επαγγελματικούς λόγους, δηλαδή να εφοδιάζουν τα ακριβά εστιατόρια της Ιταλίας κι άλλων χωρών, με ελληνικά πουλιά, τα οποία στην κυριολεξία εξοντώνουν.
Η γειτονική Αλβανία, έγκαιρα και αποφασιστικά απαγόρευσε το κυνήγι κι όλοι οι Ιταλοί στράφηκαν πλέον στην Ελλάδα.

Ο τραυματισμός του Ιταλού

Στον εισαγγελέα Πρέβεζας θα οδηγηθεί Ιταλός κυνηγός που τραυμάτισε χθες με το κυνηγετικό του όπλο, επίσης κυνηγό συμπατριώτη του, πυροβολώντας νομίζοντας ότι είναι …πουλιά που σηκώνονται από θάμνους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθη, χθες στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, ένας 61χρονος υπήκοος Ιταλίας, για σωματική βλάβη από αμέλεια και παράβαση τηςNομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή μεταξύ Λούρου και Ωρωπού Πρέβεζας, κατά τη διάρκεια κυνηγιού, ο 61χρονος, πυροβολώντας με κυνηγετικό όπλο που κατείχε νόμιμα, τραυμάτισε ελαφρά τον 23χρονο ομοεθνή του, επίσης κυνηγό, στο κεφάλι και την πλάτη.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, για παροχή πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.

Σοβαρή καταγγελία

Στο μεταξύ προ ημερών μια σοβαρή καταγγελία από κυνηγό και κατοίκους στην περιοχή της Θεσπρωτίας, έρχεται να προστεθε’ο σε όσα έχουν καταγγελθεί μέχρι τώρα.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κυνηγοσυνδικαλιστής Σωτήρης Σακαβίτσης μέσω της σελίδας του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Ιταλοί κυνηγοί πυροβόλησαν κάτοικο της Γκρίκας Παραμυθιάς επειδή διαμαρτυρήθηκε για την αλόγιστη χρήση σε κατοικήσιμη περιοχή, κοντά στο στάβλο του. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει ο κ. Σακαβίτσης, οι παρατηρήσεις οδήγησαν σε αψιμαχία με αποτέλεσμα ο ντόπιος να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό και ο ένας από τους Ιταλούς κυνηγούς να πυροβολεί τον κάτοικο της Γκρικας, τραυματίζοντας τον στα πόδια.
Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Παραμυθιάς, χωρίς όμως να ανακοινωθεί τίποτε από την Αστυνομία..
Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Χρυσαυγής και Προδρομίου Παραμυθιάς, παρέδωσαν προ ημερών, υπόμνημα διαμαρτυρίας σε όλες τις αρμόδιες αρχές.

Τα παραποιημένα όπλα

Συγκεκριμένα κατά την εκτέλεση περιπολίας από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς, σε έλεγχο που έγινε σε παρέα αλλοδαπών κυνηγών, διαπιστώθηκε, ότι ένας εξ’ αυτών είχε στην κατοχή του ένα παραποιημένο όπλο.
Το όπλο κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του κατόχου του σχηματίστηκε δικογραφία και αυτός οδηγήθηκε στο ΑΤ Παραμυθιάς για τα περαιτέρω.

Η προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία διαδικασία ακολουθήθηκε από Θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου σε βάρος ενός αλλοδαπού (Ιταλού) κυνηγού, που εντοπίστηκε να κυνηγά με παραποιημένο όπλο.Συγκεκριμένα κατά την εκτέλεση περιπολίας από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς, σε έλεγχο που έγινε σε παρέα αλλοδαπών κυνηγών, διαπιστώθηκε, ότι ένας εξ’ αυτών είχε στην κατοχή του ένα…
παραποιημένο όπλο.Το όπλο κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του κατόχου του σχηματίστηκε δικογραφία και αυτός οδηγήθηκε στο ΑΤ Παραμυθιάς για τα περαιτέρω.Τόσο ο συγκεκριμένος κυνηγός, όσο και οι υπόλοιποι με τους οποίους βρισκόταν μαζί ελέγχθηκαν, όπως προβλέπεται από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες και με εξαίρεση την προαναφερθείσα παράβαση του Νόμου περί κατοχής όπλων, δε διαπιστώθηκε κάποια άλλη παράβαση της νομοθεσίας.Οι έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας, όπως και σε όλη την επικράτεια αρμοδιότητας και ευθύνης της Ε’ ΚΟΗ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και το ΔΣ εφιστά την προσοχή σε όλους ανεξαιρέτως να ακολουθούν και να σέβονται τη νομοθεσία, που ορίζει σαφώς τον τρόπο άσκησης της κυνηγετικής δραστηριότητας για όλους τους κυνηγούς, ανεξάρτητα από την υπηκοότητά τους.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων