Κυνηγετικά Νέα

0

Διαβάστε αυριο Τετάρτη 24 Φλεβάρη, στα Κυνηγετικά Νέα, που θα βρείτε σε όλα τα περίπτερα της χώρας

“Μιάσματα” οι κυνηγοί με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας

kn135Σε… “χωροφύλακα” που θα εμποδίσει τη διαφθορά της μαθητιώσας νεολαίας από τους κυνηγούς – “μιάσματα”, αναδεικνύεται ο επικεφαλής της… “ζωοφιλικής” συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέλαβε σύμβουλος του υπουργού Παιδείας!.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δείξε μου την κατσούνα σου να σου πω ποιος είσαι!
Στα χέρια ένος Κρητικού βοσκού ή αγρότη, η παραδοσιακή κατσούνα μπορεί να είναι και “εργαλείο”, και αποκούμπι, και σύμβολο… και επίφοβο όπλο!

ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ
Τα ζαρκάδια στα χνάρια των αγριόχοιρων…
Την… επεκτατική πορεία που την προηγούμενη δεκαετία ακολούθησε ο αγριόχοιρος, ακολουθεί κατά πόδας σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και το ζαρκάδι

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Μεθόδευση απαγόρευσης των αγώνων κυνηγόσκυλων
Στον… “αέρα” βρίσκονται όλοι οι επίσημοι και ανεπίσημοι Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων για σκύλους φέρμας και σκύλους – ιχνηλάτες, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τον τρέχοντα και επόμενο μήνα.

EΙΔΗΣΕΙΣ
Εμφανίστηκαν και πάλι οι μπεκάτσες στη Θεσσαλία
Η ξαφνική επανεμφάνιση της μπεκάτσας ήταν το πιο ευχάριστο κυνηγετικό νέο του Φλεβάρη για τη Θεσσαλία, καθώς τον Ιανουάριο που είχε προηγηθεί, όλοι, σχεδόν, οι μπεκατσότοποι ήταν “άδειοι” από πουλιά.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
Η ξηρασία έδωσε… αβάντα στο λαγό!
Όσα λαγόσκυλα δεν είχαν ευαίσθητη όσφρηση και δεν ήταν επίμονα από τη φύση τους, τους μήνες που η θερμοκρασία ήταν υψηλή, δεν κατόρθωναν να φτάσουν μέχρι το γιατάκι!

ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ
Άρχισαν τα αντίστροφα ταξίδια στη Δυτική Ελλάδα
Ο φετινός χειμώνας μόνο… χειμώνας δεν ήταν, κάτι που ώθησε τις μπεκάτσες να ξεκινήσουν τις τοπικές μετακινήσεις για βορειότερα, νωρίτερα από το κανονικό!

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
Η ανασκόπηση της χρονιάς από το Δέλτα του Έβρου
Έμπειροι κυνηγοί αλλά και ένας θρυλικός “καλυβιέρης” του μεγάλου ποταμού, αφηγούνται και σταθμίζουν όλα όσα συνέβησαν, φέτος, στο τελευταίο σύνορο της χώρας…

ΠΑΓΑΝΕΣ
Απέναντι… σε αγριόχοιρους με μία μπουρού και ένα μαχαίρι!
Η ξεχωριστή “ράτσα” των Ισπανών παγανιέρηδων, που οπλισμένοι μόνο με ένα μαχαίρι, αναλαμβάνουν να βρουν και να δώσουν… μάχες εκ του συστάδην με τραυματισμένους κάπρους!

ΟΠΛΑ
Τα τεστ ελέγχου ενός σουπερποζέ
Χρήσιμες οδηγίες για τις “εξετάσεις” και τους ελέγχους που πρέπει να υποβληθεί ένα σουπερποζέ, πριν την αγορά του

ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ
Ένας “Γερμανός” για ιδιαίτερους μπεκατσότοπους
Η μεγαλύτερη αρετή του Κούρτσχααρ είναι η προσαρμοστικότητα του σε μεταβαλλόμενες συνθήκες, αλλά και το “ταίριασμα” του με τη φυσιογνωμία και τις συνθήκες του νησιώτικου χώρου…

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Επίλογος… με φάσσες σ’ ένα χιόνι του Φλεβάρη
Όσα “φυλάκισε” η μνήμη και η φωτογραφική μηχανή από μία ημέρα του Φλεβάρη, που οι φάσσες εμφανίστηκαν… απομεσήμερο στον κάμπο των Ιωαννίνων, μαζί με το χιόνι του τελευταίου μήνα του χειμώνα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
“Σκηνοθετικές” οδηγίες για… μπεκατσοκυνηγούς!
Αν έχεις εμπιστοσύνη στο σκύλο σου και ξέρεις ότι φερμάρει “κρέας”, είσαι σίγουρος πως όσο και αν αργήσεις να πας κοντά του, τόσο το σκυλί όσο και η μπεκάτσα… θα σε περιμένουν!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Τα… αδιαπραγμάτευτα σε ένα μπεκατσοτούφεκο
Αν και είναι πολλοί αυτοί που γοητεύονται από ένα ελαφρύ όπλο, με βάρος κάτω από τα 3 κιλά, επί του προκειμένου υπάρχουν δύο παράμετροι που συχνά υποεκτιμούνται, ή δεν λαμβάνονται υπόψη…

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων