Κυνηγετικά Νέα

0

Κυκλοφορούν σήμερα Τετάρτη, 11 Μαΐου τα Κυνηγετικά Νέα, η πιο έγκυρη φωνή για τη φύση, την άγρια ζωή, την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της…. Αναζητήστε τα στα περίπτερα όλης της χώρας

Τα θέματα αυτού του φύλλου

Η Κ.Σ.Ε. αποχώρησε από τον “Εθνικό Διάλογο” και καλεί… Μαξίμου!

Το τέλος της κοροϊδίας

kn146Σε “ένα πουκάμισο αδειανό” μεταβλήθηκε ο “Εθνικός Διάλογος” για το κυνήγι, καθώς η απόφαση της Κ.Σ.Ε. να αποχωρήσει οριστικά από τις διαδικασίες του, απονομιμοποιεί τις όποιες υπουργικές αποφάσεις θα μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα. H ανακοίνωση αποχώρησης της Κ.Σ.Ε. από τον “Εθνικό Διάλογο” για το κυνήγι, όχι μόνο “χρεώνει” τον Γ. Τσιρώνη με το… χάος και το “ναυάγιο” της προσπάθειας που ο ίδιος ανέλαβε, αλλά θέτει και ερωτήματα που απευθύνονται προς τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
Παγίδες θανάτου… για ζαρκάδια και καπριά
Η ΚΟΜΑΘ και οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας καταγράφουν τα σημεία, όπου η Εγνατία οδός μεταβάλλεται σε “καρμανιόλα” για ζαρκάδια και αγριόχοιρους!

ΥΠΑΙΘΡΟΣ
Η ετήσια επιστροφή σε βοσκοτόπια του ουρανού
Στην νομαδική παράδοση της ορεινής πατρίδας μας, η γιορτή του Αη Γιώργη είναι μία ημέρα ορόσημο για τους απανταχού τσελιγγάδες

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Από τον καιρό του Αδάμ και της Εύας…
Η Εύα τιμωρήθηκε δίκαια για την πονηριά της, τη μεγαλομανία της και τα “παιχνίδια” της με το φίδι , ο Αδάμ, όμως, γιατί τιμωρήθηκε; Για ένα παλιόμηλο;

EΙΔΗΣΕΙΣ
Οι αρκούδες έφτασαν μέχρι… Στυλίδα!
Ανάστατοι είναι οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι μελισσοκόμοι στη Φθιώτιδα, μετά την επίθεση αρκούδων και τις καταστροφές που προξένησαν σε μελίσσια και κτηνοτροφικά ζώα..

ΚΙΝΔΥΝΟΣ
Στο ζενίθ οι “επιθέσεις” των… τσιμπουριών
Ο ήπιος χειμώνας και ο ζεστός, υγρός καιρός της άνοιξης τα ευνόησε, γι’ αυτό και όσοι έβγαλαν τα σκυλιά τους στην ύπαιθρο, μιλάνε για μία απίστευτη… “τσιμπουροχρονιά”!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Η προσκόπευση σε έναν κάπρο που τρέχει
Μονόβολα υπάρχουν πολλά, οι διάφοροι ειδικοί συνεχίζουν να καταθέτουν τις προτάσεις τους, αλλά για το όπλο σου, το μάτι σου και το χέρι σου, ειδικός είσαι μόνο εσύ.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Επτά τζιπάκια που αξίζει να τα περιμένεις…
Με επτά νέα και ενδιαφέροντα μοντέλα θα ενισχυθεί μέχρι το καλοκαίρι η δημοφιλής κατηγορία των οχημάτων εκτός δρόμου, προσφέροντας εναλλακτικές επιλογές στους κυνηγούς που… έχουν και μπορούν!

ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ
Ο κάθε ντορός έχει και τον γρίφο του
Στη φάση του “μονοντορού” ο λαγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να λοξοδρομήσει απότομα, πηδώντας από βράχο σε βράχο, ή διαλέγοντας έδαφος που κάνει ανεπαίσθητο τον ντορό του.

ΟΠΛΟ
Ποιότητα από το παρελθόν με τη σφραγίδα Filli Gamba
Ένα ξεχωριστό σουπερποζέ που μεσουρανούσε στα σκοπευτήρια όλου του κόσμου, κατά τις δεκαετίες ‘60 και ’70.

ΤΕΣΤ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ
Τρία… 28άρια για το σκοπευτήριο
Τώρα που οι προπονήσεις στα σκοπευτήρια είναι στο “φόρτε” τους, τα “Κυνηγετικά Νέα” παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των δοκιμών στις οποίες υπέβαλαν τρείς γνωστές μάρκες σκοπευτικών φυσιγγίων.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
H Σέρβικη εκδοχή για τα Αγγλικά Σέττερ
Η κατάθεση μιας άποψης από τη Σερβία, όπου κυνηγοί και εκτροφείς υποστηρίζουν πως “το κυνηγόσκυλο δεν τρέχει με τα πόδια του, αλλά με… το στήθος του”!

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Η πατέντα ενός “παλιού” για τις πέστροφες…
Μία συμβουλή που έφερε τα πάνω – κάτω σε όσα ήξερα μέχρι χθες, για το ψάρεμα της πέστροφας στα ποτάμια της Ηπείρου.

ΟΠΛΑ
Ο αυλός της κάννης με τα μάτια ενός “καρτεριτζή”
Στη χώρα μας με τα μικρά θηράματα και τις φυσιολογικές θερμοκρασίες, οι συμβατικοί αυλοί με διάμετρο 18,2 – 18,3 και 18,4 χιλιοστά είναι ιδανικοί…

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων