Κυνηγετικά Νέα

0

Κυκλοφορούν αύριο Τετάρτη, 19 Μαΐου τα Κυνηγετικά Νέα, η πιο έγκυρη φωνή για τη φύση, την άγρια ζωή, την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της…. Αναζητήστε τα στα περίπτερα όλης της χώρας

 

Τα θέματα αυτού του φύλλου

Περισσότερα από 500.000 πουλιά οδηγούνται σε θαλάμους αερίων!
Άουσβιτς” για αγριόχηνες

kn147Για 15 χρόνια το κυνήγι της σταχτόχηνας απαγορεύεται στην Ολλανδία, αλλά επιτρέπονται τα σύγχρονα κρεματόρια που εξοντώνουν τις “πλεονάζουσες” χήνες κατά το… δοκιμασμένο σύστημα των Ναζί! Στην πατρίδα του Γερούν Ντάισελμπλουμ αυτός είναι ο σύγχρονος τρόπος για να αντιμετωπισθούν οι ζημιές, που προκαλούν οι άγριες χήνες στις καλλιέργειες των Ολλανδών αγροτών.

EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επιχείρηση διάσωσης για τα… μάτια της “Ρίκας”!
Μέχρι και… πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να σωθεί ένα κυνηγόσκυλο που, καταπληγωμένο από τα δόντια ποιμενικών σκύλων, είχε παγιδευτεί σε ρέμα βάθους 10 μέτρων!

ΠΡΟΣΩΠΑ
Κάθε πέτρα και μία ιστορία…
Στον Άγιο Κοσμά των Γρεβενών ένας κυνηγός δίνει “ζωή” στις πέτρες, και τις βάζει
να διηγούνται… συναρπαστικές ιστορίες από όσα συμβαίνουν στους κυνηγότοπους.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Και… διάλογο εκάμαμε και το σχέδιο καταλάβαμε
Με τις κυνηγετικές οργανώσεις να έχουν αποχωρήσει από τον “Εθνικό Διάλογο” για το κυνήγι, η τελευταία συνάντηση στο αμφιθέατρο του υπουργείου Περιβάλλοντος την περασμένη Τετάρτη, θύμιζε ένα θλιβερό “σκορποχώρι”.

EΙΔΗΣΕΙΣ
Το αποτρόπαιο… φεστιβάλ σφαγιασμού χιλιάδων σκύλων!
Περισσότερα από 10.000 σκυλιά και γατιά θα σφαγιαστούν στην πόλη Γιουλίν της Νότιας Κίνας στο πλαίσιο το ετήσιου φεστιβάλ… κρέατος που πραγματοποιείται εκεί τα τελευταία χρόνια, παρά τη θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Τα… κρησφύγετα της ντόπιας φάσσας
Επάνω σε πρινάρια, σε πεύκα, σε δρυγιάδες, αλλά και σε μικρά κεδράκια “χωμένα” μέσα στα βράχια, η ντόπια φάσσα της Κρήτης φτιάχνει τη φωλιά της με συνοπτικές διαδικασίες…

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
“Εξετάσεις” εμπιστοσύνης στα αλπικά της Σαμαρίνας
Ύστερα από 12 ολόκληρους μήνες παρακλήσεων και αυστηρών “τεστ” εμπιστοσύνης, μία παρέα κυνηγών των Γρεβενών δείχνει σε συντάκτη των “Κυνηγετικών Νέων”, έναν αλπικό κυνηγότοπο των βουνών τους.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Έξυπνες κάμερες για όπλα και τη… ράχη του σκύλου!
Σήμερα ο κάθε κυνηγός μπορεί να βιντεοσκοπεί τις συναρπαστικές στιγμές του, με ποιότητα και δυνατότητες που πριν μερικά χρόνια είτε θα ήταν αδύνατες, είτε θα ήταν… πανάκριβες.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Ανατομία και ερμηνεία ιχνών του αγριόχοιρου
Τι γίνεται όταν λόγω καιρικών ή εδαφικών συνθηκών, ακόμα και οι πιο έμπειροι κυνηγοί αδυνατούν να εκτιμήσουν με σιγουριά, αν τα ίχνη του αγριόχοιρου είναι φρέσκα ή παλιά…

ΟΠΛΑ
Η επαλήθευση της γαλλικής φινέτσας
Με βάρος που δεν ξεπερνά τα 2,7 κιλά, ιδού ένα καλοσχεδιασμένο, ποιοτικό και εργονομικό σουπερποζέ σε ανταγωνιστική τιμή.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Άλλο “καλά χαρτιά” και άλλο… καλά σκυλιά!
Μία σύγκριση ανάμεσα σε κυνηγόσκυλα που διέψευσαν ολοσχερώς τις προσδοκίες και τις “περγαμηνές” τους, και σε άλλα… που ξάφνιασαν με τις επιδόσεις τους και ανέτρεψαν τα προγνωστικά.

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ
Ο μεταδοτικός… βήχας του κυνοτροφείου
Ο συνωστισμός των σκύλων, η κακή διατροφή, ο κακός αερισμός και οι κακοκατασκευασμένες εγκαταστάσεις, είναι παράγοντες που προδιαθέτουν για την εκδήλωση της ασθένειας.

ΟΠΛΑ
Το “κέρδος” της κάννης από την… χρωμίωση
Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι το χρώμιο προστατεύει τα χαμηλού κόστους όπλα από… την αφροντισιά των κατόχων τους, αφού για τους περισσότερους κυνηγούς το συχνό καθάρισμα είναι μεγάλος… μπελάς!

ΨΑΡΕΜΑ
Τα μυστικά “αθανασίας” για τα σύνεργα του ψαρά
Η συνεχής επαφή του ψαράδικου εξοπλισμού με τη θάλασσα προκαλεί φθορές και καταπονήσεις που, αν αγνοηθούν, μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και την ολοκληρωτική καταστροφή του!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων