Οι θηροφύλακες τους τσίμπησαν να ψαρεύουν παράνομα!

0

Αυξημένα φαίνεται ότι είναι τα περιστατικά αλιείας στα ποτάμια της Ηπείρου.. Άλλωστε δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο οι θηροφύλακες «χτύπησαν» δυο φορές!

Μετά από καταγγελία φίλου του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων και αφού υπήρξε πολυήμερη παρακολούθηση, εντόπισαν στον παραπόταμο του Καλαμά, Γυφτόκαμπο, στη Χαραυγή Λίστας, έναν ημεδαπό, ο οποίος ψάρευε με τη χρήση αυτοσχέδια κατασκευής παγίδευσης ψαριών (σουλπί) .
Τα παράνομα μέσα και τα αλιεύματα κατασχέθηκαν, η ιδιοκατασκευή καταστράφηκε, ενώ ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία επιβολής κυρώσεων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, θηροφύλακες της 5ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, απομάκρυναν και κατέσχεσαν από τον Ραφτανίτικο, παραπόταμο του Αράχθου, ιδιοκατασκευή παγίδευσης ψαριών από καλάμια.
Οι περιπολίες θα συνεχιστούν εντατικά, μεθοδικά και στοχευμένα επιφυλάσσοντας “ενδιαφέρουσες ” εκπλήξεις στους παρανομούντες!

Το Δ.Σ.του Συλλόγου Ερασιτεχνών ευχαριστεί τους θηροφύλακες της 5ης ΚΟΗ για την πολύτιμη συνδρομή τους στις προσπάθειες για την πάταξη της λαθραλιείας.

Επίσης ευχαριστεί θερμά τον προϊστάμενό τους κ.Παπαγρηγορίου ο οποίος υπεσχέθη εντατικοποίηση των ελέγχων σε λίμνες και ποτάμια ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές που μέχρι σήμερα αποτελούσαν το άβατο παρανόμων.

Ταυτόχρονα στέλνει ηχηρό μήνυμα στους “αιθεροβάμονες” του Υπουργείου Περιβάλλοντος να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για κατάργηση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής ή την μετατροπή της σε δημόσια υπηρεσία που θα σημάνουν την καταστροφή της χλωρίδας και πανίδας του τόπου μας.

Αντί δε να καταφεύγουν σε μεγαλόπνοες πλην όμως ανεφάρμοστες εξαγγελίες για την ίδρυση Αστυνομίας Περιβάλλοντος ας μεριμνήσουν να στελεχώσουν τις αποδεκατισμένες υπηρεσίες των κατά τόπους Δασαρχείων και να θεσμικά το έργο των φυλάκων των Φορέων Διαχείρισης οι οποίοι επίσης συνεισφέρουν στην φύλαξη των βιοτόπων.

www.epiruspost.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων