Παράνομο κυνήγι στην περιοχή της Κυνουρίας

0

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Ξυδιάς Εμμανουήλ με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Άστρους αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες περί διεξαγωγής παράνομης βραδινής θήρας λαγού ή αγριόχοιρου στο καρτέρι, μετέβη στην ορεινή περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας όπου εντόπισε δύο άτομα να περπατάνε σε αγροτικό δρόμο κρατώντας κυνηγετικά όπλα στα χέρια τους.

Παρακολουθώντας διακριτικά τις κινήσεις τους είδε τα δύο άτομα να κατευθύνονται σε χωράφι σπαρμένο βρώμη όπου κάθισαν για φύλαγμα σε δύο διαφορετικά σημεία.
Προσεγγίζοντας τον χώρο και τον πιο κοντινό στην μεταξύ τους απόσταση, ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κατάφερε να τον αναγνωρίσει, ενώ μόλις ο δράστης αντιλήφθηκε την παρουσία του και ενώ κρατούσε το όπλο στα χέρια, τράπηκε σε φυγή.

Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας αμέσως κατευθύνθηκε στην δεύτερη φυλάχτρα αλλά δεν εντόπισε κάποιο άτομο εκεί. Ερευνώντας όμως τον χώρο βρήκε κάτω από κομμένες κλάρες ένα μονόκανο κυνηγετικό όπλο γεμάτο με 9βολο φυσίγγι καθώς επίσης ακόμα τρία εννιάβολα φυσίγγια.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Άστρους για παράνομη θήρα καθώς επίσης για άρνηση ελέγχου και απείθεια, ενώ κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων