Κυνηγετικά Νέα

0

Κυκλοφορούν αύριο Τετάρτη, 29 Ιουνίου τα Κυνηγετικά Νέα, η πιο έγκυρη φωνή για τη φύση, την άγρια ζωή, την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της…. Αναζητήστε τα στα περίπτερα όλης της χώρας

Τα θέματα αυτού του φύλλου

 

Σε εξέλιξη σχέδιο απαγορεύσεων του κυνηγίου στην Αττική
Το σιγανό “Ποταμάκι” να φοβάστε

kn153Οι βουλευτές Γ. Ψαριανός, Γ. Αμυράς και Γ. Μαυρωτάς επιβεβαίωσαν πλήρως το πρόσφατο δημοσίευμα των “Κυνηγετικών Νέων”, για τις… πολιτικές προσπάθειες που ασκούνται ώστε να απαγορευθεί το κυνήγι σε όλο το νομό Αττικής!
Τρεις βουλευτές από το “Ποτάμι” είναι, τελικά, αυτοί που πρώτοι υπέκυψαν στις πιέσεις του “συνασπισμού” αντικυνηγών και “ζωόφιλων”, θέτοντας τις υπογραφές τους στο αίτημα για καθολική απαγόρευση του κυνηγιού σε έναν ολόκληρο νομό.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τα όπλα βροντούν ξανά στους βατήρες του Σχιστού
Ύστερα από συνεχείς και επίμονες προσπάθειες 20 μηνών, το… λαοφιλές σκοπευτήριο του Σχιστού άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για τους σκοπευτές και τους κυνηγούς.

ΚΡΗΤΗ
Εντοπισμοί και… συλλήψεις από τη “Ντάικα” & την “Καρίνα”
Τα δύο λυκόσκυλα από την Ισπανία που βρίσκονται στα χέρια των θηροφυλάκων της Κρήτης, “έπιασαν”, ήδη, στα πράσα, το πρώτο άτομο που έσπερνε φόλες στο οροπέδιο του Λασιθίου

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Μυστήριο με τις πέρδικες στα αλπικά του Βερμίου
Οι κυνηγοί παρακολουθούν όλο αγωνία το πως εξελίσσονται οι γέννες των πουλιών στο Βέρμιο, για να διαπιστώσουν εάν θα συνεχιστεί η φθίνουσα πορεία που παρατηρείται τα δύο τελευταία χρόνια.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Πρόστιμα 280.000 ευρώ σε “φιλοζωικά” σωματεία!
Αχός βαρύς έχει ξεσηκωθεί στις φιλοζωικές οργανώσεις της χώρας και στην Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο), μετά το πρόστιμο… των 280.000 ευρώ που επιβλήθηκε σε δύο “φιλοζωικά” σωματεία της Κοζάνης.

EΙΔΗΣΕΙΣ
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά αποζημιώσεις για τις ζημιές από τα ελάφια
Σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον αγροτικό κόσμο της Ρόδου και τα όργανα του κράτους, αποτελούν οι ζημιές που προκαλούν τα ελάφια στην παραγωγή τους, ενώ οι βουλευτές του νησιού ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο να θεσπιστούν αποζημιώσεις για τους πληγέντες.

ΥΠΑΙΘΡΟΣ
Οι άθλοι… της ξερολιθιάς!
Σε αυτές τις πέτρες τις τιθασευμένες από το ανθρώπινο χέρι, βρίσκουν σκιά, αποκούμπι και καταφύγιο, ορτύκια, λαγοί και πέρδικες!

ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΑ
Οι “παγίδες” του Γράμμου από κάποιον που ξέρει…
Η αλήθεια για τα διάσπαρτα και αχαρτογράφητα ναρκοπέδια που για δεκαετίες φόβιζαν τους κτηνοτρόφους και τους κυνηγούς, που ροβολούσαν στα δάση του Γράμμου…

ΛΑΓΟΣ
Ένας “οδηγός” για… μεσημεριανές ιχνηλασίες
Σε διάφορα μέρη της χώρας μας οι κυνηγοί συνηθίζουν να κυνηγούν λαγό… και το απόγευμα, ανάλογα με την εποχή, τις συνθήκες της ημέρας και… τους σκύλους που διαθέτουν!

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Συλλογή εικόνων από τα φέουδα της πέρδικας
Ξεκινώντας μία ανηφορική εξόρμηση σε ένα βουνό της Ηπείρου μέσα στον Ιούνιο, ένας κυνηγός προσπαθεί να δει και να αφουγκραστεί όσα συμβαίνουν στο μεταίχμιο μιας κρίσιμης εποχής για τις πέρδικες.

ΚΟΚΟΡΟΤΟΥΦΕΚΟ SIACE 370 B
Απλά υπέροχο στα μάτια και στα χέρια!
Ένα κοκοροντούφεκο δίκαννο που θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο του πιο όμορφου όπλου, στην κατηγορία των εξώσφυρων τουφεκιών!

ΟΠΛΑ
Στοχευμένες βελτιώσεις στον πάγκο του οπλουργού
Μερικές μόνο από τις ειδικές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν από έναν οπλουργό, ώστε να βελτιωθεί κατά πολύ η βλητική απόδοση ενός κυνηγετικού όπλου.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Μία νέα διαδρομή για τα Ιρλανδέζικα Σέττερ
Μία “μαγιά” αφοσιωμένων εκτροφέων στην Ευρώπη προσπαθούν να ξαναδώσουν στο Ιρλανδικό Σέττερ την παλιά του αίγλη, χωρίς… στυλιστικά συμπλέγματα ή δογματικές εμμονές κάθε είδους

ΨΑΡΕΜΑ
Να οι ευκαιρίες και… στο λιμάνι!
Αν και όσοι ψαρεύουν από το μώλο συχνά αντιμετωπίζονται… υποτιμητικά από τους “σκαφάτους” ψαράδες, η πραγματικότητα είναι ότι τέτοια μέρη προσφέρουν μία σειρά από πλεονεκτήματα και “ευκαιρίες”.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων